Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων 4.4.2024 από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ
ΦΙΛ ΕΡΛ
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ


Η Φλόρι έχει τα πάντα από δύο.
Δύο υπέροχα αδέλφια…
δύο καταπληκτικούς γονείς…
δύο πολύ τρυφερά κατοικίδια.
Αλλά το δύο δεν είναι πάντα ένας μαγικός αριθμός, γιατί τώρα η Φλόρι πρέπει να μείνει σε ΔΥΟ διαφορετικά σπίτια:
ένα με τη μαμά της και ένα με τον μπαμπά της.

Από 4 ετών.

Διάβασε ένα απόσπασμα »


ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ)
ΜΑΪΚΛ ΜΠΟΝΤ
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ)


Απολαύστε την κλασική ιστορία με το αρκουδάκι που ταξίδεψε κρυφά μέσα σε ένα πλοίο από το Σκοτεινό Περού μέχρι την Αγγλία, κι έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πάντινγκτον μόνο με μια βαλίτσα, ένα μισο-άδειο βάζο μαρμελάδα και μια ετικέτα που έγραφε: «Σας παρακαλώ, φροντίστε αυτό το αρκουδάκι. Ευχαριστώ».

Από 3 ετών.


ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΓΩΝ
ΜΑΪΚΛ ΜΠΟΝΤ
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΓΩΝ


Οι ιστορίες με τον Πάντινγκτον το αρκουδάκι ενθουσιάζουν τα παιδιά όλου του κόσμου εδώ και πάνω από εξήντα χρόνια. Η Μεγάλη Πασχαλινή Γιορτή ξεκινάει και ο Πάντινγκτον ανυπομονεί να βοηθήσει τους γείτονές του ώστε να οργανωθεί με κάθε λεπτομέρεια το κυνήγι αυγών. Όμως, από τα άδεια ράφια των σουπερμάρκετ μέχρι ένα κουτί με σπασμένα αυγά, φαίνεται ότι αυτό δε θα είναι τόσο εύκολο. Μέχρι τη στιγμή που το βιβλίο του κυρίου Γκρούμπερ με ρωμαϊκά μωσαϊκά και λίγη κολλώδης μαρμελάδα τού δίνουν μια εκπληκτική ιδέα…

Από 3 ετών.


ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ! - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΖΕΪΝΙΝ ΣAΝΤΕΡΣ
Μετάφραση: Δομινίκη Σάνδη
ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ! - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ


Όταν ένα παιδί λέει «Όχι!» τότε πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε την επιθυμία του. Ένα χρήσιμο βιβλίο ενδυνάμωσης, που λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για συζητήσεις γύρω από θέματα κρίσιμα, όπως τα δικαιώματα, τα προσωπικά όρια, ο σεβασμός, η συναίνεση και η επιλογή.

Από 5 ετών.

Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
ΚΑΘΡΙΝ ΡΑΝΤΕΛ
Μετάφραση: Δημήτρης Μελικέρτης
ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ


Τη μέρα που ο Κρίστοφερ Φόρεστερ διασώζει ένα μωρό γρύπα που πνίγεται σε μια κρυφή λίμνη, η ζωή του αλλάζει για πάντα. Η περιπέτεια που τον περιμένει θα τον οδηγήσει στο Αρχιπέλαγος, ένα μυστικό, αχαρτογράφητο σύμπλεγμα νησιών όπου όλα τα πλάσματα του μύθου εξακολουθούν να ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους. Εκεί θα συναντήσει τη Μαλ, ένα κορίτσι που καταδιώκεται από έναν δολοφόνο και με τη βοήθεια του οποίου θα μεταμορφώσει τη μοίρα του κόσμου… Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σ' έναν κόσμο πέρα απ' την πιο τρελή σας φαντασία με αυτή την επική νέα σειρά φαντασίας από μια αριστοτέχνισσα παραμυθού.

Από 10 ετών.


ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΡΟΜΠΟΤ;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΑΡΗΣ-ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΡΟΜΠΟΤ;


Είναι ο σκύλος μου ρομπότ; αναρωτιόταν το αγόρι, παρατηρώντας την παράξενη συμπεριφορά του. Ήταν κάτι στον τρόπο που περπατούσε, κάτι στις ιδιαίτερες αντιδράσεις του που το έβαλαν σε σκέψεις. Η χθεσινοβραδινή ηλιακή καταιγίδα είχε αποσυντονίσει τα ρομποτικά όντα πάνω στη Γη. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα εκλιπόντα ζώα, όπως οι μέλισσες, οι φάλαινες και διάφορα είδη πουλιών, είχαν αντικατασταθεί με ρομπότ. Είναι ο σκύλος μου ρομπότ; αναρωτιόταν με ένα αίσθημα αγωνίας και φόβου το αγόρι. Γιατί όμως να του κρύψουν την αλήθεια; Ίσως δεν ήθελαν να τον στεναχωρήσουν που δεν είχε ένα αληθινό κατοικίδιο; Κι αν τώρα μαθευόταν; Σίγουρα θα τον κορόιδευαν που ο σκύλος του ήταν ρομπότ. Από την άλλη, αυτή η δίχως όρια αγάπη του σκύλου προς τον άνθρωπό του ήταν αληθινή! Και ίσως να είναι αυτό που μετράει… αυτό που κάνει τη διαφορά.

Από 10 ετών.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


Ο πλανήτης μας είναι πλούσιος σε φυσικές ομορφιές. Χιονισμένες βουνοκορφές, βαθιοί απέραντοι ωκεανοί, εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων και αρχαίες έρημοι καλύπτουν κάθε γωνιά της Γης. Κάποια από αυτά τα θαύματα ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους. Ας ανακαλύψουμε μερικά από αυτά τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου!

Από 5 ετών.




ΜΟΝΟΚΕΡΟΙ: ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΖΛ 40 ΤΜΧ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΖΛ 40 ΤΜΧ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ

Διαβάστε τα βιβλιαράκια, ανακαλύψτε τα πάντα για τους πυροσβέστες και τους μονόκερους. Στη συνέχεια συναρμολογήστε το παζλ και διασκεδάστε παίζοντας.

Από 5 ετών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku