Συναυλία – αφιέρωμα σε 15 μεγάλους στιχουργούς - Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Μοσχάτο
Συναυλία – αφιέρωμα σε 15 μεγάλους στιχουργούς
με τον Γιώργο Αλτή και το συγκρότημά του
Τετάρτη 17 Απριλίου
Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» - Μοσχάτο
Κώστας Βίρβος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου,
Χαράλαμπος Βασιλειάδης (Τσάντας),
Χρήστος Κολοκοτρώνης, Άκος Δασκαλόπουλος, Σώτια Τσώτου, Πυθαγόρας
Παπασταματίου,
Νίκος Γκάτσος, Ηλίας Κατσούλης, Μανώλης Ρασούλης, Δημήτρης Χριστοδούλου,
Γιάννης Νεγρεπόντης, Άκης Πάνου, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ελευθερίου
Την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα σε 15 μεγάλους Έλληνες στιχουργούς που έχουν σφραγίσει το ελληνικό τραγούδι! Θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους των Κώστα Βίρβου, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Χαράλαμπου Βασιλειάδη (Τσάντα), Χρήστου Κολοκοτρώνη, Άκου Δασκαλόπουλου, Σώτιας Τσώτου, Πυθαγόρα (Παπασταματίου), Νίκου Γκάτσου, Ηλία Κατσούλη, Μανώλη Ρασούλη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Άκη Πάνου, Άλκη Αλκαίου και Μάνου Ελευθερίου.
Η συναυλία έχει προκύψει από την ιδέα σειράς ντοκιμαντέρ του Προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρου Κακαβά «Από το Μικρό στο Μεγάλο» που την αποτελούν 15 αφιερώματα στους σπουδαίους μας στιχουργούς. Η συναυλία είναι μία συμπαραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Παίζουν οι μουσικοί Γιώργος Αλτής (καλλιτεχνική επιμέλεια, μπουζούκι), Φώτης Αποστολάρας (μπάσο), Δημήτρης Γκίνης (ακορντεόν), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα) και Θάνος Βρεττός (κρουστά). Ερμηνεύουν οι Αντώνης Ανδρουλάκης, Πηνελόπη Βελέντζα και Μάνος Ζαχαριάδης.
Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»
Σολωμού 30, Μοσχάτο
Ώρα έναρξης: 19.00
Είσοδος ελεύθερη
Λίγα λόγια για την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος επιθυμεί και επιδιώκει να προσφέρει στο ευρύ κοινό ένα σημαντικό αγαθό. Της συμμετοχής. Ότι ανήκουν σε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν τον ίδιο στόχο και απολαμβάνουν εξίσου τη διαδικασία και το αποτέλεσμα δημιουργίας που μπορεί να είναι η συγγραφή ενός σεναρίου ή άλλων δημιουργικών πονημάτων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες μετέχει κυρίως απλός κόσμος ή γίνονται μέλη της νεοσύστατης Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. πολίτες από όλη τη χώρα. Μετέχουν επειδή απολαμβάνουν τη διαδικασία δημιουργίας και επειδή ενδόμυχα πιστεύουν ότι δημιουργώντας καταφέρνουν να απαλύνουν την πίεση που ασκείται στην ψυχή τους από μια πραγματικότητα στην οποία ελάχιστα μετέχουν, καίτοι αφορά τη ζωή τους. Αυτήν ακριβώς τη δημιουργική διέξοδο τους προσφέρει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος κατά τρόπο που περιορίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και καταργεί το προδικασμένο για τους πολλούς εκείνους αγνώστους που αρέσκονται να γράφουν και να προσπαθούν να γίνουν δημιουργικοί με αυτόν τον πολύ απλό και ανέξοδο τρόπο. Τη συγγραφή, καθώς το όποιο συγγραφικό πόνημα στοιχίζει ελάχιστα συγκριτικά με άλλες υπέροχες δημιουργικές ασχολίες όπως η ζωγραφική ή η μουσική.
Φέτος, επέτειο των 35 ετών από τη σύσταση της, η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να χαρεί και να απολαύσει δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ, στους κινηματογράφους ΑΝΔΟΡΑ και ΙΡΙΣ, αλλά και σε δήμους της Αττικής, που αφορούν στη ζωή και το έργο σεναριογράφων, γελοιογράφων και στιχουργών, συναυλίες με τα αγαπημένα τραγούδια των εκλιπόντων στιχουργών, ημερίδες και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου και σεναρίου εκ διασκευής ανά την Ελλάδα, τους δημιουργικούς διαγωνισμούς με προεξάρχοντα τον ιδιαιτέρως αγαπητό στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής και σε συνεργασία με τη Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό διασκευής Ελληνικού διηγήματος σε σενάριο μικρού μήκους.
Λίγα λόγια για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή
Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά Ασία. Ασχολήθηκε με τη λαϊκή μουσική και το μπουζούκι από μικρή ηλικία. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Θέμης Παπαβασιλείου και ο Γιάννης Παλαιολόγου. Ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ που εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Κύπρο. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο cd των ΡΑΣΤ όπου περιλαμβάνει και μια ορχηστρική σύνθεση του Γιώργου Αλτή.
Το 2005 κυκλοφόρησε ως συνθέτης το πρώτο του προσωπικό cd «Ας την αγάπη να σε σκοτώσει» με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη. Το 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του cd «Λέει η ζωή» με ερμηνεύτριες τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Κώττη Αννα Καραγεωργιάδου, Μαριλένα Λευκιμμιάτη και τον ίδιο. Το 2016 κυκλοφόρησε από το Μετρονόμο το τρίτο του προσωπικό cd «Ντρίγκι ντρίγκι χοπ» με συμμετοχές των Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Γιοκαρίνη, Θοδωρή Μέρμηγκα, Λάουρα Παππά και Yanna Komninou.
Συνεργάστηκε με τον ιστορικό στιχουργό Βαγγέλη Ατραΐδη (επιτυχίες με Στέλιο Καζαντζίδη και Πάνο Γαβαλά) και κυκλοφορήσαν 2 cd-single, ένα με τον Κώστα Δουμουλιάκα και ένα με τη Σοφία Παπάζογλου. Εργάζεται ως μουσικός από 15 χρονών. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαίρη Μαράντη, Λιζέτα Νικολάου, Γιάννη Ντουνιά, Γιάννη Μωραΐτη κ.ά.
Αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και κυρίως στο Μετρονόμο στη στήλη «Πίσω από τα όργανα" από το 2000. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα" από το περιοδικό "Λαϊκό Τραγούδι" και το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο "Λαϊκά Πορτρέτα" από το περιοδικό Μετρονόμος. Το 2018 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο με τίτλο "Λαϊκά Πορτρέτα ΙΙ". To 2021 κυκλοφόρησε τη βιογραφία του ιστορικού δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Μωραΐτη με τίτλο «Η νύχτα είπε καληνύχτα».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου