Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 - MAJOR SEVEN

 MAJOR SEVEN

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024







Πέμπτη 4 Απριλίου

BEPOP!

PRESENTS MTV GENERATION


Τα early 80’s και 90’s επιστρέφουν δυναμικά

σε ένα αφιέρωμα στη γενιά του Mtv!

 


Την Πέμπτη 4 Απριλίου, η Χριστίνα Συριοπούλου στη φωνή, ο Μάνος Ταβλάκης στην κιθάρα, ο Σταύρος Μακρής στο κοντραμπάσο κι ο Βαγγέλης Κοτζάμπασης στα τύμπανα μπαίνουν σε ένα ξέφρενο παιχνίδι ποπ χιτς από την εφηβεία των σημερινών 30
s και 40+με κομμάτια των George MichaelQueenPrinceChaka KhanRed Hot Chili Peppers και πολλών άλλων που αγαπήσαμε με πάθος. Παλαιότερες και νεότερες ποπ, ροκ, σόουλ επιτυχίες μέσα από τον ακουστικό ήχο σε ένα ακουστικό και αισθητηριακό πάρτι.

 

 

Παίζουν οι:
Χριστίνα Συριοπούλου | τραγούδι, πλήκτρα
Μάνος Ταβλάκης | κιθάρα, φωνητικά
Σταυρος Μακρής | κοντραμπάσο, φωνητικά
Βαγγέλης Κοτζάμπασης | τύμπανα

 

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης



Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 10€
Κρατήσεις: 6949207008





Παρασκευή 5 Απριλίου

The Beatles 1964 - 2024

The tribute by

The Beatles Live Tribute Band

 


Με αφορμή τα 60 χρόνια από την «εισβολή» των Beatles στην Αμερική (1964) και την έναρξη της «Beatlemania», η κορυφαία Beatles Tribute Band της χώρας και εκ των κορυφαίων διεθνώς, η The Beatles Live Tribute Bandανεβαίνει στη σκηνή του Major Sevenτην Παρασκευή 5 Απριλίου, για μία και μοναδική βραδιά, για να αποτυπώσει πιστά τις μεγαλύτερες στιγμές των «σκαθαριών». 

 

Μη χάσετε αυτή τη βραδιά κι ετοιμαστείτε να τραγουδήσετε και να χορέψετε με τραγούδια ύμνους!!!

 

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης


Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 15
Κρατήσεις: 6949207008

 





Σάββατο 6,13,20 & 27 Απριλίου

Σαββέρια Μαργιολά

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης 

Παντελής Κυραμαργιός


 

Το Σάββατο 6, 13, 20 & 27 Απριλίου, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και ο Παντελής Κυραμαργιός, τρεις καλλιτέχνες που με συνέπεια και ποιότητα ανοίγουν τους δικούς τους δρόμους στον χάρτη της ελληνικής μουσικής, συναντιούνται στη σκηνή του Major Seven και ταξιδεύουν στη μουσική μας παράδοση με διάθεση Διονυσιακή και όχι μόνο.

 

 

Μαζί τους οι κορυφαίοι μουσικοί:

Άκης Γαβαλάς (τύμπανα)

Γιώργος Πολίτης(μπάσο)

Μιχάλης Παχάκης (Λαούτο)

Γιώργος Μιγδάνης (ηλ. κιθάρα)


Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης


Έναρξη: 22:30

Είσοδος: 12 €

Εισιτήρια: more.com

Κρατήσεις: 6949207008

 



Κυριακή 7, 21 & 28 Απριλίου

Αλέξανδρος Τσουβέλας – BEST OF

 


Την Κυριακή 7, 21 & 28 Απριλίου, το Major Seven υποδέχεται τον ανεξάντλητο stand up comedian Αλέξανδρο Τσουβέλα που θα παρουσιάσει μία κυριολεκτικά συλλεκτική παράσταση με τα BEST OF κείμενα της πολυετούς πορείας του, εμπλουτισμένα με προσωπικά του βιώματα και με άλλες τόσες ιστορίες απείρου κάλλους!

 

Το Major Seven και ο ίδιος ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, σας περιμένουν για να γελάσετε μέχρι υστερίας όσο ποτέ στη ζωή σας!

 

Φροντίστε να μη το χάσετε και να είστε εκεί. Παρόντες!


Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης

 

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική Eίσοδος: 15 €

Εισιτήρια: more.com

Κρατήσεις: 6949207008


 

 

Παρασκευή 12 Απριλίου 

                                                          

 Δήμητρα Δημητρακοπούλου-Νίκος Σμυρνάκης

“Σε Κοινή Τροχιά”


 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, η Δήμητρα Δημητρακοπούλου και ο Νίκος Σμυρνάκης, ανεβαίνουν στη σκηνή του Major SevenΔύο φωνές συναντιούνται, τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες παράλληλα.

 

Τι είναι αυτό, όμως που τις ενώνει; Η απάντηση βρίσκεται στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Σ' αυτόν που οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Οι δύο καλλιτέχνες θα μεταβούν από τον έντεχνο και θεατρικό κόσμο του ελληνικού τραγουδιού, σε παλιά λαϊκά ελληνικά ακούσματα που συνόδευσαν γνωστές ελληνικές ταινίες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου και ταυτόχρονα γαλούχησαν γενιές και γενιές, προσδίδοντας στα ακούσματα αυτά τη διαχρονικότητα που τους αρμόζει.

Έτσι λοιπόν, από τη μουσική ποικιλομορφία, οι 2 ερμηνευτές θα ενώσουν τις φωνές τους και μέσα από τους 5 ανέμους θα οδηγηθούν σε μια μαγική μουσική…Κοινή Τροχιά!

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Αναστάσης Χαμηλάκης

Βιολί: Δημήτρης Κουζής

Κιθάρα-Μπουζούκι: Θοδωρής Νικολάου

Ντραμς: Χάρης Παναγιωτόπουλος

Επιμέλεια Φωτογραφίας: Δώρα Πανταζοπούλου

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης


Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 12€
Κρατήσεις: 6949207008

 

 



 Κυριακή 14 Απριλίου

Αγγέλω Σφέτσου

«Πού κοιμάται ο άνεμος»
 Παρουσίαση δίσκου



Την Κυριακή 14 Απριλίου, η Αγγέλω Σφέτσου θα παρουσιάσει στο φιλόξενο χώρο του Major Seven, το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Που κοιμάται ο άνεμος».


Πρόκειται για μία μουσική παράσταση εφ’ όλης της ύλης, ένα χαρακτηριστικό οδοιπορικό τραγουδιών που η ίδια έχει επιλέξει, ερμηνεύσει και αγαπήσει μέσα στα χρόνια, τα οποία θα πλαισιώσουν τα εννέα κομμάτια του δίσκου που προκύπτουν από την ευτυχή συνύπαρξη κορυφαίων δημιουργών, με τη μουσική του Σταύρου Σιόλα και στίχους που συνυπογράφουν η ερμηνεύτρια και οι: Πόλυς Κυριάκου, Γιάννης Κετιπίδης, Σταύρος Σταύρου, Παναγιώτης Στράκαρης και Ειρήνη Ψημίτη.


Καλεσμένοι της επί σκηνής, ο Νίκος Στρατάκης και ο Νίκος Καραδημητρίου.

 

Παίζουν οι Μουσικοί:
Βασίλης Γκορίτσας- Πιάνο/ Πλήκτρα
Χρήστος Τζελεπόπουλος- Μπάσο/ Ηλ. Κόντρα Μπάσο
Αχιλλέας Στέλιος- Κιθάρες
Αντώνης Τσάτσης- Τύμπανα

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης


Έναρξη: 21:00

Είσοδος: 12€

Κρατήσεις: 6949207008 



 

 



Τετάρτη 17 Απρίλη

Τιμητική συναυλία για τον Μιχάλη Μπουρμπούλη

«Τα σπίτια είναι χαμηλά σαν έρημοι στρατώνες»

Λαϊκή Ορχήστρα «Δημόδοκος»

Θέλμα Καραγιάννη,

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης & Μάυ Χάννα


 

Την Τετάρτη 17 Απρίλη και ώρα 21:00 στο Major Seven, οι φίλοι του Θιακοκεφαλονίτη, σπουδαίου στιχουργού, Μιχάλη Μπουρμπούλη, από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, οργανώνουν στην Αθήνα, μια μουσική βραδιά πλημμυρισμένη από τα τραγούδια του, που έντυσαν με τις μελωδίες τους σχεδόν όλοι οι σημαντικότεροι Έλληνες συνθέτες όπως: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Χατζηνάσιος, Κουγιουμτζής, Ανδριόπουλος, Μωραΐτης, Φάμπας, Σέμσης, Παπαθανασίου, Κόκοτος, Λάγιος, αλλά και άλλοι που έχουν εμπνευστεί από τους στίχους του και μας χάρισαν θαυμάσια τραγούδια.


Θερμός συμπαραστάτης στην εκδήλωση αυτή, είναι η σύντροφος της ζωής του Μιχάλη Μπουρμπούλη,  Στέλλα Μπουρμπούλη.


Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης


Είσοδος 10 €

Έναρξη: 21:00
Κρατήσεις: 6949207008







Παρασκευή 19 Απριλίου 

Ειρήνη Δερέμπεη Κάρολος Κουκλάκης

Αντάμα

 

 

Η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης, παρέα με τον Γιώργο Κοντογιάννη και τον Ανδρέα Αρβανίτη παρουσιάζουν την δική τους πρόταση στις μουσικές της Κρήτηςμε τρόπο άλλοτε μυσταγωγικό και άλλοτε απολύτως διονυσιακό.

 

Το χθες συναντά το σήμεραη πλατεία του χωριούτα στενά της παλιάς πόληςη Ανατολή σμίγει με την Δύσητο ριζίτικο ανταμώνει τον Ερωτόκριτο και οι γλυκόλαλες κοντυλιές το δυναμικό πεντοζάλι.

 

Αντάμα λοιπόν και καλή αντάμωση!!!

 

Επί σκηνής:

Ειρήνη Δερέμπεηπολίτικο λαούτοθιαμπόλικαβάλι και τραγούδι

Κάρολος Κουκλάκηςμπουλγαρί και τραγούδι

Ανδρέας Αρβανίτηςλύραλαούτο και ασκομαντούρα

Γιώργος Κοντογιάννηςλύρα και κρουστά

 

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βαφειάδης

 


Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 10
Κρατήσεις: 6949207008






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα