Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ ΣΤΟ ARTWORX: Αποκάλυψε τα «Αθώρητα» και κέρδισε τις εντυπώσεις

 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ ΣΤΟ ARTWORX

Αποκάλυψε τα «Αθώρητα» και κέρδισε τις εντυπώσεις




 

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκαν στον χώρο τέχνης artworx τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης του Γιώργου Παστάκα. Ο ζωγράφος, μαζί με τις δύο γκαλερίστες τη Μαρία Ξανθάκου και την Ιζαμπέλα Φρανσές, υποδέχτηκαν τους φιλότεχνους που θαύμασαν από κοντά τον νέο κύκλο δουλειάς του χαρισματικού καλλιτέχνη.


Ο Γιώργος Παστάκας αποκάλυψε «Τα αθώρητα», όπως είναι ο τίτλος της έκθεσης, παρουσιάζοντας έργα που υμνούν τη φύση, στις διαφορετικές εκφάνσεις της. Τα καταπράσινα πλατάνια και τα κυπαρίσσια του, τα περιτριγυρισμένα από κισσούς, αλλά και τα περίτεχνα έργα του, κυρίως πουλιά, πάνω σε μετάξι και κινέζικο χειροποίητο χαρτί, ενθουσίασαν τους επισκέπτες.

Ανάμεσα τους ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και διθυραμβικό κείμενο που συνοδεύει την έκθεση του Γιώργου Παστάκα, η επίσης συγγραφέας και ζωγράφος Μαριέττα Πεπελάση, καθώς και οι ζωγράφοι Εβίτα Κανέλλου, Ανδρονίκη ΧειλάΚωνσταντίνος Πάτσιος, ο Κάρολος Φρανσές, η Ιωάννα Σουλιώτη, η Ναταλία Ιορδάνου Φουρλή, o Αχιλλέας Τσιχτής μετά της συζύγου τουο Κώστας Καραΐσκος, το ζεύγος Παναγιώτη και Βάντας Ρουμελιωτη, η Τίνα Μπέτση, ο Αλέξανδρος Καρακώστας, η Πέγκυ Βραχνού, η Μαρία Δημητράκη, ο Γιώργος Μαρκέτος, η Νία Γιαννακοπούλου, και πολλοί άλλοι φιλότεχνοι. Στο πλευρό του καλλιτέχνη στάθηκαν η κόρη του, ιστορικός τέχνης Βένια Παστάκα που υπογράφει και το κείμενο της έκθεσης και η σύζυγός του Ράνια.


Η έκθεση του Γιώργου Παστάκα στο artworx διαρκεί ως τις ως 9  Απριλίου 2024.


artworx: Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος), τηλ. 2106236721. 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

δρ Πάρβη Πάλμου: "Η κοινωνία δεν επιβάλλει μόνο συμπεριφορές, επιχειρεί πολλές φορές να επιβάλει και την ίδια την ύπαρξη".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Σήμερα και κάθε μέρα" της Δήμητρας Φώτου

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".