Παρουσιάσεις Βιβλίων | Απρίλιος 2024 Εκδόσεις Βακχικόν

 

Η Λίνα Βαλετοπούλου στη Λογοτεχνική Γωνία στη Λάρισα

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας (ΠΟΚΕΛ), οι εκδόσεις Βακχικόν και το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Λίνας Βαλετοπούλου Κλουαζονέ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στις 19.00, στη Λογοτεχνική Γωνία, Γαληνού και Φαρμακίδου, Λάρισα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Ζαραμπούκας, συγγραφέας, Χρύσα Μαστοροδήμου, εκπαιδευτικός, λογοτέχνης και η συγγραφέας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Larissapress Λευτέρης Παπαστεργίου.

Η Ντίνα Γεωργαντοπούλου στο Δημαρχείο Περιστερίου

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ντίνας Γεωργαντοπούλου Αθόρυβοι Κύκλοι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθει την Τετάρτη 3 Απριλίου 202419.00, στο Δημαρχείο Περιστερίου (αίθουσα εκδηλώσεων) Καραθεοδωρή 1, στάση Μετρό Περιστέρι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βεργοπούλου Ειρήνη, Φιλόλογος, Καθηγήτρια | Κουμπαρούλη Γεωργία, Msc Φιλοσοφίας - Οικονομικών Επιστημών, Ποιήτρια | Σκιαδαρέσης Χρήστος, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός, Ποιητής

Ποιήματα θα διαβάσει η παρέα ποιητών Περιστερίου.

H Πηνελόπη Αλεξίου στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν και το Έναστρον Βιβλιοκαφέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πηνελόπης Αλεξίου Πένθιμη γη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στις 19.30, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γεωργία Κωνσταντέλου, φιλόλογος, επιμελήτρια κειμένων, Βίλη Βάρσου, φιλόλογος, content creator και η ποιήτρια.

Ο Παναγιώτης Τσίτος στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν και το Έναστρον Βιβλιοκαφέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ταξιδιωτικού αφηγήματος του Παναγιώτη Τσίτου Αιώνια Άνοιξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 19.30, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν η Μαρία Κοκκίνου, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Ψυχολογίας) και ο συγγραφέας.

Ο Θανάσης Μανούσης στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν και το Έναστρον Βιβλιοκαφέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θανάση Μανούση 60 ποιήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19.00, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Παναγιώτης Βούζης, κριτικός, ποιητής.

Ποιήματα θα διαβάσει η Νικολέττα Γαληνού.

Η Αριστούλα Δάλλη στο Καφέ Θέα/tro στη Θεσσαλονίκη

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν και το βιβλιοπωλείο Το Κεντρί σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Αριστούλας Δάλλη Το δέρμα της φώκιας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 19.30, στο Καφέ Θέα/tro, Βασιλικό θέατρο, 30ης Οκτωβρίου 2 Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ανδρέας Καρακόκκινος, ποιητής, κριτικός |Άννη Κουτροκόη, μεταφράστρια, ποιήτρια | Λίλια Τσούβα, συγγραφέας, ποιήτρια, κριτικός λογοτεχνίας | Λουίζα Μανθοπούλου, καθηγήτρια Μουσικής (Φλάουτο).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Καίτη Σταφυλλίδου - Σαρηγιάννη.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας.


Εκδόσεις Βακχικόν | Σόλωνος 110, 106 81 Αθήνα | τηλ. 210 3637867 | info@vakxikon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".