Είδαμε το «Αγαπημένο μου Εγώ» στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη




Δέκα καθημερινοί ήρωες, δέκα μοναχικές…κυριολεκτικά ιστορίες, όπου υπερτερεί το Εγώ, σε μια ευφάνταστη και άρτια σκηνοθεσία του Νίκου Αμουντζά, γεμάτη αλήθειες και μηνύματα που, άλλοτε μας αρέσουν,  και άλλοτε όχι, αλλά σίγουρα σε μια από αυτές, θα βρούμε κάπου τον εαυτό μας.

Σαν θέατρο του παραλόγου - κάποιες φορές - και με τέλεια σύνδεση, η μια ιστορία μπαίνει πολύ έξυπνα μέσα στην άλλη! Το σπονδυλωτό κείμενο του ταλαντούχου Αλέξανδρου Βαλκανά είναι καλογραμμένο, ενδιαφέρον και βγαλμένο από την καθημερινότητα. Οι ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς είναι εξαιρετικές. Συγχαρητήρια στους: Κωνσταντίνο Τσακανάκη, Μάνια Διαγούπη, Λαμπρινή Αγιαννίτου και Παναγιώτη Τυροπάνη.


Στο έργο κυριαρχούν η απόλυτη χημεία και η οικειότητα μεταξύ των ηθοποιών που βγάζουν μια γλύκα και μια τρομερή ομαδικότητα! Όλες οι ιστορίες είναι γεμάτες ανησυχίες, τρέλα, χιούμορ, μοναξιά, οργή, θλίψη.. Προβληματίζεσαι φεύγοντας, συγκινείσαι, γελάς και σκέφτεσαι, σκέφτεσαι πολύ…

Ένα  αληθινό διαμαντάκι που δεν πρέπει να χάσετε! Παρατεταμένο - και όχι τυχαία - το χειροκρότημα στο τέλος.. Για 5 ακόμα Παρασκευές, έως τις 20/03, στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.

Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενα: Αλέξανδρος Βαλκανάς
Σκηνοθεσία: Νίκος Αμουντζάς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Τσακανάκης, Μάνια Διαγούπη, Λαμπρινή Αγιαννίτου, Παναγιώτης Τυροπάνης
Μουσική: Anastazios
Κοστούμια- κοσμήματα: Ανθή Ζάχου
Σκηνική επιμέλεια- κομμώσεις: Elisavet Ramires
Μακιγιάζ: Ξένια Δασκαλάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Γαλάνης
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Κάθε Παρασκευή στις 21.00

«Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη»
Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 (έξω από το μετρό Ακρόπολης)
Τηλ.: 210 92 22 300



Πόλλυ Μαρμαρινού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".