"Πρώτη Απόπειρα" - μια εκδήλωση για την επανένταξη των κρατουμένων, στη Fabrica Athens


Πρώτη Απόπειρα
Μια καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη σε δύο ξεχωριστούς ανθρώπους

Εγκαίνια 7 Μαρτίου, 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 7-20 Μαρτίου 2020
Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός)

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού παρουσιάζουν την Πρώτη Απόπειρα, μία δράση –  κατάθεση ψυχής από δυο μέλη της θεατρικής ομάδας και της ομάδας εικαστικής έκφρασης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Η Πρώτη Απόπειρα περιλαμβάνει:
-        την έκθεση ζωγραφικής του πρόσφατα αποφυλακισμένου Σωτήρη Λαλιώτη, με  πορτραίτα και αυτοπροσωπογραφίες
-        την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Β., με ποιήματα που γράφτηκαν κατά τον εγκλεισμό του στην ψυχιατρική μονάδα

Στις 7 Μαρτίου, στις 18:00 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός), θα παρουσιαστούν τα ζωγραφικά έργα και η ποιητική συλλογή, σε μία εκδήλωση συνεργασίας με το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω», στηρίζοντας μέσω της έκφρασης την επανένταξη.
Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο Στάθης Γράψας, σκηνοθέτης  και εμψυχωτής με μακροχρόνια δράση θεατρικών εργαστηρίων σε σωφρονιστικά ιδρύματα και ο Φάνης Κατέχος, μέλος της Fabrica Athens, που συμμετέχει εθελοντικά στα θεατρικά προγράμματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΨΚΚ, τα δύο τελευταία χρόνια.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
-        Δήμητρα Σταύρου, επιμελήτρια της έκδοσης της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Β.
-        Δέσποινα Μεϊμάρογλου, εικαστικός με εμπειρία σε σωφρονιστικά καταστήματα νέων
-        ­Άλκηστις Μπούρα,  κοινωνική λειτουργός, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδας εικαστικής θεραπείας του Ψ.Ψ.Κ.
-        Εκπρόσωπος του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού

Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί  Έκτορας Λιάτσος, Λουκία Πιστιόλα, Στάθης Γράψας, Φάνης Κατέχος και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μελοποιημένα  ποιήματα από τους Αλέξανδρο Καζάκο και Στρατή Λιάτσο.


Πρώτη Απόπειρα
Εγκαίνια 7 Μαρτίου, 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 7-20 Μαρτίου 2020
Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός) - Τηλ. 210 3411651
Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Φάνης Κατέχος και Στάθης Γράψας
Με την στήριξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το μαύρο κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά