Η Λόλα Γιαννοπούλου στη μουσική σκηνή - Σφίγγα Τρίτη 10 Μαρτίου

Η Λόλα Γιαννοπούλου στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Τρίτη 10 Μαρτίου


Η Λόλα Γιαννοπούλου παρουσιάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τραγούδια από την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο "6 αυτοτελές ιστορίες", που κυκλοφορεί από την MLK.


Έξι τραγούδια, έξι διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας.
Ένα κράμα μουσικών ειδών και υφών.
4 Συνθέτες- 4 Στιχουργοί
Θεοφανία Παπαθωμά,  Μπάμπης Βαρθακούρης, Άλκης Δήμος, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης,  Σταύρος Δάλκος, Βασίλης Κομύτης,  Θένια Γιάμαλη, Λόλα Γιαννοπούλου.
Παρέα της καταξιωμένοι μουσικοί όπως οι  Mc Yinka,  Bitman, Νίκος Σάλτας και το group "Improvisation à la grecque", με τη συμμετοχή της ίδιας και των Γιώργο Λιμάκη,  Αστέρη Παπασταματάκη και Γιάννη Παπαγιαννούλη.
Επίσης παίζουν οι μουσικοί Γιώτης Παρασκευαΐδης, Λουκάς Γιαννακίτσας και Ανδρέας Βάρδας καθώς και συμμετέχει χορωδία μαθητών της Λόλας.

Στη συνέχεια της βραδιάς η Λόλα Γιαννοπούλου και οι "Improvisation à la grecque" ερμηνεύουν και παραλλάσουν τραγούδια από το παλιό και νέο ρεπερτόριο της ελληνικής σκηνής. Απροσδόκητες διασκευές που περιπλέκουν διάφορα μουσικά ιδιώματα όπως λάτιν, neo-soul, τζαζ, RnB, μέσα από ένα αυτοσχεδιαστικό διάλογο μεταξύ των μελών του γκρουπ. Ξεκινώντας με τραγούδια από την ρετρό εποχή της Ελλάδας, περπατώντας αργότερα στα 80s,90s και στο τώρα, ντυμένα με σύγχρονους ρυθμούς και αρμονίες.

Φωτογραφίες: Πέτρος Πουλόπουλος 
Artwork cd : Πέννυ Γαβρίλη PGdesign 

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 21.30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λεωνίδας Βουρδονικόλας: "Όταν ο θάνατος γίνει συνομιλητής, η αφήγηση μπορεί να αποκτήσει ακόμη περισσότερη ζωή".

Είδαμε και προτείνουμε: LULE των Κατερίνα Μπιλιούρη & Βασιλή Τσιάκα στο μικρό Κεραμεικό

Είδαμε και προτείνουμε: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ στο Ρεκτιφιέ

Ευαγγελία Παλαιολόγου: " Ο έρωτας έχει μια δύναμη που μπορεί να αντέξει τον χρόνο, γιατί αυτό που μένει δεν είναι μόνο η παρουσία, αλλά το συναίσθημα".

Είδαμε και προτείνουμε: «Καραφλομπέκατσος» της Λένας Κιτσοπούλου στο θέατρο Olvio