Οι VaISia γιορτάζουν την Ημέρα της Γυναίκας και παρουσιάζουν τη "ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ" για μια μόνο παράσταση στο Red Jasper Theater, την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30

Οι ValSia γιορτάζουν την Ημέρα της Γυναίκας

ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
 στο
 
Red Jasper Theater
Για μία μόνο παράσταση  Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30



Η «Σταχτοπούτα», το ντεμπούτο  της θεατρικής συνεργασίας της μουσικοθεατρικής ομάδας ValSia, παρουσιάζεται μόνο για μία παράσταση το Red Jasper Theater, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30
Η παράσταση είναι μια πειραγμένη εκδοχή του παραμυθιού της «Σταχτοπούτας», σε κείμενο της ομάδας VaLSia. Μια μουσικοθεατρική σάτιρα που διακωμωδεί τη ανάγκη μας για παραμύθια και τις στερεοτυπικές ερωτικές σχέσεις. Η Σταχτομπούτα και η πιστή της φίλη, το Βλαχαδερό, καταφθάνουν στο σήμερα και αφηγούνται μια διαδρομή από την τσαρική Ρωσία στον κόμβο Κηφισίας, από την κλασική μουσική στη μέταλ, από το μπαρόκ στο μίνιμαλ και από το μίνιμαλ στο κιτς. Και πάλι πίσω. 

Σκηνοθετικό σημείωμα:
«Η υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να συμπληρωθεί υπαρξιακά μέσω κάποιου ιδανικού υπερσυντρόφου προκύπτει από την υπερανάγκη του για υπεραυτοεπιβεβαίωση και οδηγεί στην προβολή του υπερθέλω του πάνω σ’ έναν υπερκαθρέφτη που αντανακλά το υπερείδωλο του υπερεγώ του. Γίναμε σα να λέμε υπερήρωες και ταξιδεύουμε στο υπερσύμπαν κάποιου παραμυθιού.
Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Αλφα.Ιδέα το 2017 και στο θέατρο 104 το 2018».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σύλληψη ιδέας: ValSia
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοντακιώτης Στέργιος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κλημενώφ Δήμος
Μουσική επιμέλεια: ValSia
Φωτογραφίες: Χατζηαγγελάκης Σπύρος, Ελίνα Γιουνανλή
ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημητριάδου Βαλέρια, Κουρκάκη Αθανασία

INFO:
Red Jasper Theater (πρώην Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας)
Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 6972107672, 2108822551


Ημέρα και ώρα
Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30

Διάρκεια:
70 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".