Δάκης: Ο αγαπημένος ερμηνευτής, επιστρέφει με μια λικνιστική, καλοκαιρινή bossa nova

Δάκης – «Πάλι θα ξημερώσει»

 
 
 
(Ακούστε τo τραγούδι και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtubeεδώ)
 


Ο Δάκης είναι ένας ερμηνευτής που έχει σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή με τη χαρακτηριστική φωνή του, που ακούγεται σαν ελαφρύ θρόισμα του ανέμου και σαν ανέμελος, ερωτικός ψίθυρος μιας θερινής όμορφης νύχτας.

Ο Δάκης επανέρχεται, διανύοντας μια πολύ παραγωγική περίοδο της καριέρας του, με το τραγούδι «Πάλι θα ξημερώσει», μια ανάλαφρη bossa nova που διατηρεί αναλλοίωτο το μεθυστικό άρωμα μιας άλλης ξέγνοιαστης εποχής, χωρίς όμως να χάνει τη σύγχρονη διάστασή της που της προσδίδει η αναλλοίωτη από το χρόνο φωνή του.

Το τραγούδι «Πάλι θα ξημερώσει» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group έχει συνθέσει ο πολυσύνθετος δημιουργός Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ο οποίος σε συνεργασία με τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Ατσικπάση υπογράφει και τους στίχους.

Ο Δάκης, σε τρίτο πρόσωπο περιγράφει μια ερωτική ιστορία που φυλλοροεί και αφήνει τους δύο πρωταγωνιστές μόνους, αμήχανους, με τη μνήμη των όμορφων στιγμών να τους συνοδεύει σαν μια μελωδία που επανέρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό. Ωστόσο το ρεφραίν του τραγουδιού λειτουργεί λυτρωτικά με την αισιόδοξη σιγουριά της Σκάρλετ Ο' Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος»: «Αύριο ξημερώνει μια άλλη ημέρα!».

Η σιγουριά ότι στο τέλος πάντα ξημερώνει η επόμενη μέρα εκφράζει και την ελπίδα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά ακόμα και αν αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να δει το πώς.

Το «Πάλι θα ξημερώσει» έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τραγουδιών που ο Δάκης έχει αποδώσει με την εκφραστικότητα και την ευγένεια ενός μεγάλου ερμηνευτή, ισορροπώντας αξιοθαύμαστα ανάμεσα στην ελαφριά μελαγχολία και την αισιοδοξία ότι η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να λειαίνει τα περασμένα και να μας προετοιμάζει να δεχτούμε τις νέες χαρές.

Το τραγούδι Πάλι θα ξημερώσει κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group.

Ξεχωριστή μνεία αξίζει σε όσους συνέβαλαν με το ταλέντο τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Παραγωγή, Hχογράφηση, Mίξη, Kιθάρες, Mπάσο: Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Τύμπανα: Θάνος Μιχαηλίδης
Κρουστά: Αποστόλης Μπουρνιάς
Τρομπέτα: Βαγγέλης Κατσαρέλης
Mastering: Βασίλης Κορρές, Sierra Studios
Cover Artwork: Konstantinos / stoodio.gr

Βρείτε το νέο Single και ψηφιακά:

Κατεβάστε το από το Google Store
Ακούστε το από το Napster
Ακούστε το από το Spotify
Ακούστε το από το Deezer

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".