Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα" «Περιμένοντας τον Γκοντό»


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικής Αμύνης 2




Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"
 «Περιμένοντας τον Γκοντό»
του Samuel Beckett



Κυριακή 12 Μαΐου στις 19:00


Η προπώληση ξεκίνησε:


H Θεατρική Ομάδα Κωφών «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» παρουσιάζει το έργο του Samuel Beckett «Περιμένοντας τον Γκοντό» την Κυριακή 12 Μαΐου στις 19:00 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για την ένατη παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.
Στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο αβέβαιο και αμφίρροπο. Οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποία οι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης,  όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular, το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας.

Τα δυαδικά ζευγάρια των χαρακτήρων του Μπέκετ συνδιαλέγονται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές προεκτάσεις των ανθρωπίνων σχέσεων που έχουν ως μοτίβα την εξουσία και την καταπίεση. Οι εκδοχές των ζευγαριών εναλλάσσονται και παρουσιάζουν διαφορετικά μοτίβα όπως, ακούοντας-κωφός, κωφός-κωφός και ακούοντας-ακούοντας, εικονοποιώντας μέσω αυτών των εναλλαγών μια νέα κοινωνική διάσταση του έργου.

H Θεατρική Ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά -βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια επταετή συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, η Ομάδα  είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών Ελλάδος κ.α. Για την  θεατρική περίοδο 2017-18 επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Trailer παράστασης: https://youtu.be/_xD74afYRPE

*Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος


Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Σάμουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Κοστούμια-Σκηνικό: Γεωργία Μπούρδα
Απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα : Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα Δαλέκου
Κίνηση: Όλγα Γερογιαννάκη
Body Music: Νatasha Martin
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Eικαστική Σύνθεση Αφίσας: Σοφία Ζάγκα
Γραφιστικά : Μαρία Στεφανή
Φωτογραφίες-Βίντεο: Κάσσυ Χρυσάκη



Ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά):
Όλγα Δαλέκου, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Τσαμπίκα Φεσάκη

Συμμετέχει η διερμηνέας Μυρτώ Γκανούρη


Η προπώληση ξεκίνησε:
https://www.viva.gr/tickets/theatre/ems/perimenontas-ton-gkonto/

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ, μειωμένο), 5 ευρώ (Ατέλειες, Άνεργοι)

Προβλεπόμενη διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,
Εθνικής Αμύνης 2


Ακολουθήστε την Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα":
Facebook (γκρουπ): https://www.facebook.com/groups/171594649596850

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".