ΤΟ ΤΕΛΟΣ Σάμουελ Μπέκετ -θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ- Νέες Ημερομηνίες 29, 30, 31 Μαΐου & 1, 2 Ιουνίου


Σάμουελ Μπέκετ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Αφήγημα σε πρώτο πρόσωπο

Με τον Δημήτρη Καταλειφό
29, 30, 31 Μαΐου & 1, 2 Ιουνίου


Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν «Το Τέλος» του Σάμουελ Μπέκετ, με τον Δημήτρη Καταλειφό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, στο θέατρο Εμπορικόν.
Πρόκειται για ένα αφήγημα σε πρώτο πρόσωπο στο οποίο παρακολουθούμε τη σταδιακή αποξένωση και εξουθένωση (σωματική, ψυχική και πνευματική) του ήρωα.
Η πλοκή της ζωής του έχει προηγηθεί και την πορεία προς το τέλος διατρέχει η γλώσσα και το ύφος του Μπέκετ: Ο λόγος τολμηρός, ωμός· σαρκασμός χιούμορ, ειρωνεία· γλώσσα υπαινικτική, ανατρεπτική, ανελέητη, ποιητική.
Ο Σάμουελ Μπέκετ έγραψε «Το Τέλος» το 1946. Ένα από τα ωραιότερα και πιο δυνατά κείμενα του συγγραφέα. Ένα αφήγημα που προσφέρεται για πολλαπλή ανάγνωση.
Μετάφραση: Θάλεια Μελή-Χωλλ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Με τον Δημήτρη Καταλειφό 
Θέατρο Εμπορικόν
Σαρρή 11, Αθήνα, Τηλέφωνο : 210-3211750

Ημέρες – ώρες:
Τετάρτη 29 Μαΐου: 20:00
Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Μαΐου: 21:00
Σάββατο 1 Ιουνίου: 21:00
Κυριακή 2 Ιουνίου: 20:00

Γενική Είσοδος : 15 Ευρώ.

Αγορά Εισιτηρίων : Viva.gr και στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4,
Αθήνα) 12:00 – 20:00


Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μπλε σκούρο 05 του Πάνου Μυρμιγγίδη από την Άνεμος Εκδοτική

Είδαμε και προτείνουμε: Σκίτσο 6 | ΑΜΦΙ (Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες) στη πειραματική σκηνή του Εθνικού στο θέατρο Δίπυλον

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".