Μusic for A While στο Μικροσκοπικό ΘέατροMusic for a While
24 Φεβρουαρίου & 1, 3, 8, 10 Μαρτίου 2018

Το Μικροσκοπικό Θέατρο πραγματοποιεί ένα άνοιγμα προς τη μουσική παράσταση και τη συναυλία, με ένα πρόγραμμα τραγουδιών των Άγγλων συνθετών Τζων Ντάουλαντ (1563 - 1626) και Χένρι Περσέλ (1659 - 1695) με τίτλο Music for a While.

Στην παράσταση τραγουδάει, ενώ κινείται χορευτικά, η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου και τη συνοδεύει στην κιθάρα η Δέσπω Βαρουδάκη, η οποία παρουσιάζει επίσης δύο οργανικά ιντερλούδια, με μεταγραφές για κιθάρα έργων των ίδιων συνθετών. Στη παράσταση συμμετέχει αυτοσχεδιάζοντας η χορεύτρια Ελένη Πανταζάτου. Η σκηνοθεσία είναι της Αναστασίας Λύρα και ο φωτιστικός αυτοσχεδιασμός του ‘Αλκη Σπηλιόπουλου.
Η παράσταση χαρακτηρίζεται έντονα από το πνεύμα του περίφημου «cult of melancholia» της περί το 1600 εποχής, του οποίου ο Τζων Ντάουλαντ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος στην τέχνη της μουσικής. Η μελαγχολία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καλλιτεχνών της εποχής, ιδίως στην αγγλική τέχνη, ως απαραίτητο συστατικό της καλλιτεχνικής φύσης. Semper Dowland Semper Dolens (πάντα Ντάουλαντ, πάντα θλιμμένος) ήταν το μότο του συνθέτη, το οποίο λειτούργησε σαν μια μόνιμη δημόσια περσόνα για τον ίδιο και σαν παράδειγμα προς μίμηση, σαν μόδα, στην τέχνη και την κοινωνία της εποχής. Το διασημότερο έργο από τη λογοτεχνία της εποχής που εκφράζει χαρακτηριστικά το cult of melancholia είναι «Η Τραγική Ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας» του Σαίξπηρ.
Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η ακουστική του Μικροσκοπικού Θεάτρου προσφέρουν στο θεατή μια προνομιούχα σχέση με το σκηνικό γίγνεσθαι, η οποία με το λυρικό τραγούδι ενισχύεται, λόγω της αμεσότητας της δόνησης που παράγει η φυσική παρουσία και η φωνή της τραγουδίστριας εκ του πλησίον. Η εμπειρία της μουσικής συγκίνησης σε συνδυασμό με την θεραπευτική διάσταση της δόνησης αυτής, υπόσχεται στους φίλους της μουσικής μια ξεχωριστή βραδιά μέθεξης.

Μουσική: τραγούδια των John Dowland  και Henry Purcell
Τραγούδι: Ρωξάνη Παπαδημητρίου
Κιθάρα:
Δέσπω Βαρουδάκη
Χορός:
 Ελένη Πανταζάτου
Φωτιστικός αυτοσχεδιασμός: ‘Αλκης Σπηλιόπουλος
Σκηνοθεσία / Κοστούμια / Φωτισμοί : Αναστασία Λύρα
Φωτογραφίες: Xριστίνα ΣαρλάμηΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρες και ώρες παράστασης:
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 3 &10 Μαρτίου στις 20:00
Πέμπτη, 1 & 8 Μαρτίου 2018 στις 21:00

Διάρκεια: 60 λεπτά
Εισιτήριο: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 5 ευρώ (μειωμένο)
Χώρος: Μικροσκοπικό Θέατρο
Διεύθυνση: Δεξίππου 5 και πλατεία Tαξιαρχών, Πλάκα (Μετρό Μοναστηράκι)
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 697 445 0680

Για να επικοινωνήσετε με το Μικροσκοπικό Θέατρο: 697 445 0680
Η ιστοσελίδα μας: http://www.anastasialyra.com
Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/MicroscopicoTheatro/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eλένη Παπαδοπούλου: "Η περιπέτεια της ζωής είναι εσωτερική και είναι δύναμη ανακαινιστική και εξελικτική"

Είδαμε την παράσταση: "Ο Αμπιγιέρ" στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

ΠΑΝΟΣ ΚΡΑΣΣΑΣ - "ΕΛΑ ΕΛΑ " | Το τραγούδι για την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε..