Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχή Δια Του ΠατροΣ στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού


Θέατρο Λύχνος –
Ομάδα Κρίσης
Διεύθυνση: Χαλκιδικής 83 – Αθήνα
Τηλέφωνα: 211 0121686
6981124717


ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

Του Σταύρου Κεβόπουλου


κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού
(Χαλκιδικής 83) στον Κεραμεικό.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου.


    Υπόθεση:
  Το 2130, λόγω της υπερβολικής αύξησης της θερμοκρασίας και της επίδρασης των χημικών, παρουσιάζεται ένα τεράστιο πρόβλημα στον πλανήτη, που απειλεί να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος. Το σπέρμα των αντρών δεν είναι πια γόνιμο.
Μετά από γενική επιστράτευση του αντρικού πληθυσμού παγκοσμίως, οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι ένας μόνον άντρας έχει γόνιμο σπέρμα! Πρόκειται για έναν λαϊκό Έλληνα, άνεργο φιλόλογο, ο οποίος καλείται να σώσει το έθνος και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

     Αυτή η προνομιακή του θέση αρχικά θα τον γεμίσει με έπαρση και θα απαιτήσει υπερβολικά ανταλλάγματα έως ότου συνειδητοποιήσει ότι είναι ουσιαστικά φυλακισμένος. Με αφορμή τα λόγια του ανοϊκού πατέρα του τελικά θα κάνει την εσωτερική του επανάσταση και παράλληλα θα ηγηθεί της μεγαλύτερης επανάστασης στην ιστορία, η οποία συντελείται χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος.
Μια σταγόνα σπέρματος αρκεί. Ή μήπως όχι…

    Ο συγγραφέας, σε αυτή την πρωτότυπη κωμωδία, εκτός από την προφανή στόχευσή του να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει τους θεατές, επιχειρεί να διεισδύσει στα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στον εξουσιαστή και τον εξουσιαζόμενο, τον παθητικό και τον επαναστάτη, την πλήρη κατάστροφή από την ελπίδα.
Όλα αυτά μέσα από τον καταλυτικό ρόλο της φύσης και του περιβάλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι ο άνθρωπος.

Συντελεστές


Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κρίκας
Μουσική επιμέλεια, video art:   Open studio post 
Σκηνικά Κοστούμια – κατασκευές:   Δανάη Σταματίου


Παίζουν:
 Μάκης Αρβανιτάκης Ανδρομάχη Γεωργίου Ιορδάνης Καλέσης, Θέκλα Μαντέλη, Κατερίνα Οικονομίδη, Δομινίκη Παπαστεργίου, Γιώργος Ντόκος και Βασίλης Μαμωνάς.


Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού.


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ
Μειωμένο: 5 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind με αφορμή την παράσταση :'"Ένας ράφτης για τις κυρίες" που παιζόταν στο Εργοτάξιον Πολυχώρος.

Αυτή είναι η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά; Πως είναι η εμπειρια; 

. Ναι είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά. Είναι μια υπέροχη εμπειρία που ξεκινάει από την πρώτη απλή ανάγνωση, συνεχίζει με τις πρόβες, το στήσιμο και εκεί που πιστεύεις οτι ολοκληρώνεται με την παράσταση αντιλαμβάνεσαι οτι ο ήρωας σου εξακολουθεί να εξελίσσεται και αυτό είναι όλη η μαγεία του θεάτρου! Εύχομαι να συνεχίσω να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό που έχω τώρα και να είμαι άξια να μπορω να κρατάω ζωντανή αυτήν την μαγεία και στις επόμενες παραστάσεις μου. 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ( Παρασκευή 23 Νοεμβρίου)

Με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού, Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών μέσα από την παράδοση των αιώνων. Μέσα από την τέχνη δημιουργείται μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά. Χρήστος Νικολόπουλος

"Dr Jekyll & Mr Hyde" στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Dr. Jekyll& Mr. Hyde Από 24 Νοεμβρίου Σάββατο & Κυριακή στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ | Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του LeoTolstoy
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ Θέατρο Αλκμήνη Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Στην ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ !!

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα απολαμβάνουμε τον Χρίστο Αντωνιάδη στην ΠύληΑθηνών στην Λεωφόρο Συγγρού παρέα μεένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών που εγγυάται την απόλυτη διακέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!! Θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά την νέα μεγάλη επιτυχία του Χρίστου