Adapt Festival - Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται στο Tempus Verum - Εν Αθήναις



Adapt
Festival
20 Ιουνίου – 1η Ιουλίου

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
μέχρι τις 15 Απριλίου


Το θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις του Δημήτρη Λάλου, διοργανώνει από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρήστου Καρασαββίδη και της δημιουργικής του ομάδας, το Adapt Festival.
Στηριζόμενο στην ιδέα της διασκευής και της έμπνευσης, καλούμε νέους δημιουργούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, μουσικούς, εικαστικούς, χορευτές και νέες ομάδες καλλιτεχνών να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν στο πλαίσιο του Adapt Festival που θα πραγματοποιηθεί για δύο εβδομάδες σε όλους τους χώρους του θεάτρου από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι βασισμένες σε κάποιο μυθιστόρημα, θεατρικό έργο, ταινία, ποίημα ή έννοια και να έχουν ως πυρήνα την προσαρμογή, την διασκευή, τη διαφορετική σκηνοθετική οπτική ενός ήδη γνωστού έργου.
Μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας μέχρι τις 15 Απριλίου στο  tempusverumfestival@gmail.com, γράφοντας στο θέμα του email την κατηγορία για την οποία ενδιαφέρεστε.
Συγκεκριμένα, οι ζητούμενες κατηγορίες είναι οι εξής:
• ΘΕΑΤΡΟ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Το διαγωνιστικό τμήμα των παραστάσεων, το οποίο θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, αφορά προτάσεις παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν έως 20 νέες ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ των δύο άλλων φάσεων. Η νικητήρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει, τη σεζόν 2018-2019, στη σκηνή του Tempus Verum - Εν Αθήναις την ολοκληρωμένη της πια ιδέα για ένα αριθμό παραστάσεων καθώς και κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο για να κάνει τη δική της παραγωγή.
• ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας, που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ
β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress», διάρκειας έως 45΄
γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη τη φετινή ή την περσινή σεζόν
• ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΧΟΡΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ
• ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Στην κατηγορία αυτή είστε ελεύθεροι να καταθέσετε όποια πρόταση δεν εμπίπτει σε κάποια άλλη κατηγορία.

Σημείωμα διοργανωτών
«Το θέατρο αλλάζει, όπως αλλάζουν τα πάντα γύρω μας. Κι απευθυνόμαστε στη νέα γενιά καλλιτεχνών, στη ματωμένη γενιά, στη γενιά που είναι πιο μορφωμένη, πιο εκπαιδευμένη, πιο τολμηρή και πιο ονειροπόλα από οποιαδήποτε, στη δική μας γενιά. Κάντε ένα θέατρο όπως πραγματικά πιστεύετε, ένα θέατρο ατρόμητο, προκλητικό, δύσκολο, κάντε ένα θέατρο που δεν θα φοβηθεί να σπάσει τις συμβάσεις, τις φόρμες, τους κανόνες, δεν θα φοβηθεί να πετάξει τα βαρίδια του παρελθόντος του και να ξαναγεννηθεί, ένα θέατρο αναρχικό, ένα θέατρο που σας εκφράζει, καλύτερο από αυτό που βλέπετε, καλύτερο από αυτό που διδαχτήκατε, καλύτερο από αυτό που διαβάζετε, κάντε ένα θέατρο τολμηρό, βέβηλο, ποιητικό, ένα θέατρο ονειροπόλο κι όμορφο, ένα θέατρο που θα είστε περήφανοι που είναι δικό σας. Γι’ αυτή την βαθιά πίστη σε κάτι άλλο, καινούριο, αντισυμβατικό, γι’ αυτό το όραμα ενός διαφορετικού θεάτρου, πιο πειραματικού, γι’ αυτή την εμπιστοσύνη στη νέα γενιά καλλιτεχνών και στα καλύτερα δημιουργικά μυαλά της γενιά μας.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς