Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 21-27 Φεβρουαρίου


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση δίσκου: Νίκος Πρωτόπαπας «Tempo - the rebetico guitars project»
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 21.30, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου cd του Νίκου Πρωτόπαπα, με τίτλο “Tempo - the rebetico guitars project”.
Τραγουδούν: Γιώργος Ξηντάρης, Αγάθων, Μανώλης Δημητριανάκης, Γιώργος Τζώρτζης, Στέλλα Καρύδα, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Σπύρος Πατράς, Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης και η Κατερίνα Τσιρίδου.
Ηχοληψία: Λευτέρης Τσουκαλάς.


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου: Τρίο «Ταταύλα» Μουσικές της Σμύρνης, της Πόλης και των Βαλκανίων
Το τρίο “Ταταύλα”,  με αφορμή τη ηχογράφηση που θα κάνει στην Αθήνα για το νέο του cd που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, συμπράττει με τον σολίστα Ανδρέα Παππά (κρουστά), για να μας χαρίσει ένα και μοναδικό live στη μουσική σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 21:30.
Το τρίο “Ταταύλα” δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες από τον δεξιοτέχνη του ακορντεόν Δήμο Βουγιούκα και τους σπουδαίους Βέλγους σολίστες Benjamin Clement  (κιθάρα) και Tcha Limberger (βιολί).
Ο Tcha Limberger είναι ένας από τους σημαντικότερους βιολιστές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τόσο στη manouche gypsy jazz, όσο και στην τσιγγάνικη μουσική των Βαλκανίων. Τα τελευταία χρόνια, η γνωριμία και η συνεργασία με τον Δήμο Βουγιούκα τον έκανε να αγαπήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική και να μάθει ελληνικά. Συνοδοιπόρος και στενός του συνεργάτης, ο Benjamin Clement ασχολείται, επίσης, με τη Βαλκανική μουσική, αλλά και με την gypsy jazz.
http://tchalimberger.com/
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου: Νίκος Τατασόπουλος-Ντένια Κουρούση-Αθηνά Λαμπίρη «καραντουζένι κούρδισα»
Ο Νίκος Τατασόπουλος-μπουζούκι, η Ντένια Κουρούση-τραγούδι και η Αθηνά Λαμπίρη-κιθάρα/τραγούδι θα βρίσκονται ξανά στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 22.30, σε μελωδίες γνωστές κι αγαπημένες, από τις «χρυσές» εποχές του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού.
O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Η Ντένια Κουρούση κατάγεται από την Πάρο. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αξιολογότερες φωνές της γενιάς της, και όχι μόνο. Αν και πολύ νέα, έχει αρκετά χρόνια παρουσίας στην υπάρχουσα ρεμπέτικη μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους. Το 2011 κυκλοφόρησε το cd «Ντένια Κουρούση: Τι παράξενη κοπέλα», από την protasis, σε ενορχήστρωση Δημήτρη Κοντογιάννη, με επανεκτελέσεις άγνωστων μέχρι πρόσφατα, αλλά πια πολύ αγαπημένων ρεμπέτικων τραγουδιών.
H Αθηνά Λαμπίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θάσο. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών. Έχει σπουδάσει Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνεργάστηκε με πολλούς κρητικούς μουσικούς και έμαθε πολίτικο και κρητικό λαούτο πλάι στους λαουτιέρηδες Στέλιο Συκάκη και Δημήτρη Σιδερή. Συμμετείχε στο τριπλό CD του Δημήτρη Σγουρού «Τραγούδια και μελωδίες από την Κρήτη. Το Αρχείο του Παύλου Γ. Βλαστού», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Από το 2012 ζει κι εργάζεται ως μουσικός στην Αθήνα. Το 2014 συμμετείχε στην μεγάλη περιοδεία του Γιώργου Νταλάρα «Rebetiko Unplugged», σε Ευρώπη και Αμερική.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: Γιώργος Ξηντάρης – Κατερίνα Τσιρίδου «Γκελ, γκελ, καϊξή»
Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στις 23.00, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σμίγουν δυο εξαιρετικοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο αυθεντικός κι ανεπηρέαστος από τάσεις και μόδες Γιώργος Ξηντάρης και η μελωδική και γνήσια Κατερίνα Τσιρίδου, για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, με τραγούδια που δε χορταίνουμε να ακούμε και να χορεύουμε.
 Μαζί τους ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή).
Ηχοληψία: Λευτέρης Τσουκαλάς.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: Γιώργος Κουτουλάκης «Γλέντι, τραγούδι και χορός»
Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο, στις έντεκα το βράδυ, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί σε ένα γλέντι με ελληνικά και τούρκικα τραγούδια, παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά, με πολύ κέφι και χορό.  
Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης –γνωστός, κυρίως, από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Ελλάς»- και οι: Ροδή Γκιούλ - τραγούδι, Ρία Ελληνίδου - τραγούδι, Ανδρέας Ανδρέου - ούτι/μπαγλαμάς/τραγούδι, Ηλίας Μαντικός - κανονάκι/τραγούδι, Ορέστης Μαυρόπουλος – βιολί, Απόστολος Καρποντίνης - λαούτο/κιθάρα/τραγούδι, Λουκάς Μεταξάς – κρουστά/κοντραμπάσο, μας ταξιδεύουν στη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών με ένα εξαιρετικά ενορχηστρωμένο, πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, μεσημέρι: Χρίστος Τσιαμούλης – Καίτη Κουλλιά «Πολίτικο Αιγαιοπελαγίτικο γλέντι»
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 3.00 το μεσημέρι, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί να γίνουμε θαλασσινοί συνταξιδιώτες του σε μια μελωδική περιδιάβαση από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία ως τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και να γλεντήσουμε παρέα με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρίστο Τσιαμούλη (λαούτο-ούτι-φωνή), τον  Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί) και τον Νικόλα Αγγελόπουλο (λαούτο).
Ο Χρίστος Τσιαμούλης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Το 1984 ίδρυσε μαζί με άλλους το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Δυνάμεις του Αιγαίου». Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς και με σημαντικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Ρωμηοί συνθέτες της Πόλης», σε συνεργασία με τον Π. Ερευνίδη (Δόμος, 1998) και «Αριθμητικό τροπικό σύστημα της ελληνικής μουσικής» (Παπαγρηγορίου-Νάκας, 2010). Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ' αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη, Μαρίζα Κωχ, Χρίστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Σαβίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Αλκίνοο Ιωαννίδη κ.ά. Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 12 ετών χωρίς επιβάρυνση εισιτηρίου.)
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, βράδυ: ΔΗΘΕΝ  «Έμορφη, γλυκιά Πολίτισσά μου»
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 22.00, το μουσικό σύνολο παραδοσιακών οργάνων «ΔΗΘΕΝ» θα βρεθεί στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» για μια βραδιά γεμάτη απτάλικα και καρσιλαμάδες της Σμύρνης, χασαπιές και τσιφτετέλια της Πόλης, συρτά και μπάλους των Κυκλάδων και των Νησιών του Αν. Αιγαίου καθώς και αθάνατα τραγούδια της Πειραιώτικης και της Σμυρναίικης Σχολής του Ρεμπέτικου (συνθέσεις του Τούντα, του Παπαϊωάννου, του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη κ.ά.) που τραγούδησαν μεγάλες φωνές όπως η Ρόζα Εσκενάζυ, η Ρίτα Αμπατζή, ο Αντώνης Νταλγκάς κ.ά.
Οι  «Δήθεν» είναι ένα από τα λίγα σχήματα που συνεχίζουν πιστά την παράδοση των αυθεντικών γλεντιών των Ελλήνων της Ανατολής. Έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στο χώρο της σμυρναίικης και ρεμπέτικης μουσικής, παίζοντας στα πιο ιστορικά κουτούκια και ρεμπετάδικα της Αθήνας, με εμφανίσεις σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Μέγαρο Παρνασσού, Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Δώρας Στράτου, Θέατρο Ρεματιάς, Θέατρο Αμερικάνικου Κολεγίου, Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Θέατρο Βέμπο, Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, Πολυχώρος Γαλαξίας Νέας Σμύρνης κ.α.) και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα παραδοσιακών γλεντιών και συναυλιών στη Σίφνο, στη Σύρο, στο Πήλιο, στην Ύδρα, στην Αμοργό, στο Γύθειο, στη Θήβα, στη Λαμία, στο Λεωνίδιο, στην Καισαριανή, στο Αιγάλεω, στη Νέα Ερυθραία, στη Νέα Πέραμο, στην Ελευσίνα, κ.α.
Τους «Δήθεν» αποτελούν οι: Βιβή Βουτσελά-τραγούδι, Δημήτρης Κρανίδας-ούτι/ μπουζούκι/τραγούδι, Γιάννης Καραμάνης-κιθάρα/λαούτο/τραγούδι, Νίκος Μουργελάς-κανονάκι/μπαγλαμάς, Μιχάλης Δανιάς-βιολί.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Καθαρή Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου: Λάκης Ορφανίδης – Χριστιάνα Γαλιάτσου «Ρεμπέτικα και Λαϊκά»
Το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου, στις 15.00, συναντιούνται ξανά στο «Πέραν, το καφέ αμάν
της πόλης» ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού Λάκης Ορφανίδης και η νέα λαϊκή ερμηνεύτρια Χριστιάνα Γαλιάτσου, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κλασικά, γνωστά τραγούδια από τις αρχές του ρεμπέτικου έως τα «χρυσά» λαϊκά της δεκαετίας του ’60, αλλά και άγνωστα, αλιευμένα με πολύ μεράκι μέσα από το θησαυρό του λαϊκού μας πολιτισμού. Στην κιθάρα και το τραγούδι ο Βασίλης Κωτσόβολος.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 12 ετών χωρίς επιβάρυνση εισιτηρίου.)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr

Νίκος Πρωτόπαπας με αγάπη και σεβασμό παρουσιάζει
τη νέα δισκογραφική δουλειά  του με τίτλο
“Tempo –the rebetiko guitars project”,
ένα αφιέρωμα στα ρεμπέτικα  τραγούδια της κιθάρας.
Μια διαφορετική ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
στο ΠΕΡΑΝ, το καφέ αμάν της πόλης μας,
Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21.30.

“Ήταν το 1985 όταν ,φοιτητής ακόμα ,ξεκίναγα το ταξίδι μου στον κόσμο της μουσικής . Το ρεμπέτικο τραγούδι έμελλε να με σημαδέψει και ,έχοντας πια συμπληρώσει 30 χρόνια ως κιθαρίστας σ΄αυτό το είδος , αισθάνομαι ευτυχής που εξακολουθεί και με μαγεύει κάθε μέρα...
Εμπνευσμένος από όλους τους μοναδικούς κιθαρίστες του ρεμπέτικου, από τον  Χρυσίνη, τον Δέδε,τον Περιστέρη, αλλά και τον Σκαρβέλη , ηχογράφησα  αυτά τα 15 τραγούδια με σεβασμό στις διαφορετικές τεχνοτροπίες της σολιστικής αλλά και της συνοδευτικής κιθάρας...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους σπουδαίους συμμετέχοντες,τραγουδιστές και οργανοπαίκτες...Θα μπορούσα να πω πολλά για τον καθένα ξεχωριστά , αφού μας ενώνουν πολλά πράγματα και εκτός μουσικής... είναι  μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή τους.

Λείπει, δυστυχώς ,από αυτή τη δουλειά ο μεγάλος Μπάμπης Γκολές,ελπίζω κάπου,με κάποιον τρόπο να μας ακούει και να τραγουδάει...
Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Αντώνη Ξηντάρη,που ήταν ο βασικός μου συνεργάτης σε αυτές τις ηχογραφήσεις ,στην Κατερίνα Τσιρίδου για την κριτική και τις συμβουλές της(...), στον Δήμο Βουγιούκα για τη βοήθειά του στην ενορχήστρωση του «Μη μου παραπονιέσαι» και στον Νίκο Καραπιπέρη που αγκάλιασε και αυτή τη δουλειά με έναν μαγικό τρόπο...».
Νίκος Πρωτόπαπας
Η κιθάρα είναι η βάση κάθε καλής ρεμπέτικης ορχήστρας και ο Νίκος Πρωτόπαπας είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κιθαρίστες της νέας γενιάς.
Συνεργάστηκε με τους: Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Ξηντάρη, Τάκη Μπίνη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μανώλη Δημητριανάκη, Θόδωρο Πολυκανδριώτη, Κούλη Σκαρπέλη, Δημήτρη Τσαουσάκη, Μπάμπη Τσέρτο, Λέλα Παπαδοπούλου, Γιάννη Λεμπέση, Ανθούλα Αλιφραγκή, Μπέμπα Μπλανς, Δημήτρη Ευσταθίου, Νίκο Περγιάλη, Σπύρο Πολυκανδριώτη, Τασία Βέρρα, Σοφία Κολλητήρη, Γιώργο Σαρρή, Σπύρο Λιόση, Θόδωρο Παπαδόπουλο, Δούκισσα, Χαρούλα Λαμπράκη, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιάννη Μωραΐτη κ.ά.
Το 2005 μαζί με την Κατερίνα Τσιρίδου και τον Δημήτρη Κρανίδα συνεργάζονται με τον μεγάλο μπλουζίστα Louisiana Red και τους JollyJumper και Big Moe (Blues και Ρεμπέτικο), και αργότερα με τον Bob Brozman, καθώς και με το σουηδικό ρεμπέτικο συγκρότημα «Οι μερακλήδες».
Συμμετείχε δισκογραφικά σε δίσκους των: Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα, Γλυκερίας, Δ. Ευσταθίου, Ν. Περγιάλη κ.ά. , ενώ έχει τη μουσική επιμέλεια στους δίσκους της Κατερίνας Τσιρίδου.
Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του ρεμπέτικου συγκροτήματος "KOMPANÍA", με διεθνείς περιοδείες, σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και δύο δίσκους στο τοπ10 των Ευρωπαϊκών charts - WMCE ("KOMPANÍA Live" στο #5 και "RoundTrip" στο #7).


Ο Νίκος Πρωτόπαπας ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων κιθαριστών του ρεμπέτικου, και κλείνοντας  30 χρόνια  κιθαρίστας σε αυτό το είδος της μουσικής παρουσιάζει ένα νέο  CD με βάση την κιθάρα και το ρεμπέτικο τραγούδι

Οι τίτλοι των τραγουδιών:
1. ΕΡΗΝΑΚΙ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ
2. ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ
3. ΚΑΡΔΙΟΚΛΕΦΤΡΑ- ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΤΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
4. ΜΕΣ ΤΟΥ ΖΑΜΠΙΚΟΥ ΤΟΝ ΤΕΚΕ- ΑΓΑΘΩΝΑΣ
5. ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ
6. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ-ΑΓΑΘΩΝΑΣ
7. ΑΪΝΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
8. Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑΚΗΣ- Κ.ΤΣΙΡΙΔΟΥ
9. ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΘΩ- ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΥΔΑ –ΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
10.Ο ΣΕΡΕΤΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ
11.ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΟΝΑΩ –ΑΝΤΩΝΗΣ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ
12.ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ
13.Η ΠΑΛΙΟΤΡΕΧΑΝΤΗΡΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ-               Κ.ΤΣΙΡΙΔΟΥ
14.ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΟ –ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
15.ΟΙ ΔΥΟ ΧΗΡΕΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ – ΑΓΑΘΩΝΑΣ

Τραγουδούν: Γιώργος Ξηντάρης,Αγάθωνας Ιακωβίδης, Μανώλης Δημητριανάκης,Γιώργος Τζώρτζης,Κατερίνα Τσιρίδου,Σωτήρης Παπατραγιάννης,Σπύρος Πατράς, Στέλλα Καρύδα και Νίκος Πρωτόπαπας, Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης.
Παίζουν κιθάρες : Στέλιος Καρύδας,Αντώνης Ξηντάρης,Βαγγέλης Μαχαίρας,Γιώργος Ρόκας,Γιώργος Παχής,Γιάννης Παπαβασιλείου,Αγάθωνας και Νίκος Πρωτόπαπας.
Ακορντεόν Δήμος Βουγιούκας, βιολί Μιχάλης Δανιάς,κρουστά Κατερίνα Τσιρίδου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια :Νίκος Πρωτόπαπας
Ηχοληψία: Νίκος Πρωτόπαπας
Remix-mastering: Νίκος Καραπιπέρης
Πίνακας εξωφύλλου-ένθετου: Εμμανουήλ Μακρογιάννης
Γραφιστική επιμέλεια: Σωτήρης Παπατραγιάννης
Και ένα ηχητικό κλιπ..

https://soundcloud.com/nikos-24/mi-mou-paraponiesai

Το Πέραν βρίσκεται... Λ. Δεκελείας 20, Ν.Χαλκηδόνα, Τ.Κ. 143 43

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα... 210 2533 896
http://www.peran.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.