Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

INTERFACES & 5o OPEN DAY ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

INTERFACES
ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το Interfaces είναι ένα διεθνές, διαθεματικό πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει τη νέα μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων. Με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη, το Interfaces συνενώνει εννέα διαφορετικούς εταίρους από οχτώ ευρωπαϊκές χώρες, με βασικό στόχο να προσελκύσει νέα ακροατήρια κάθε ηλικίας και εκείνα τα δυνητικά τμήματα κοινού τα οποία, για διάφορους δημογραφικούς ή πολιτιστικούς λόγους, δεν έχουν ακόμα έρθει σε επαφή με τη μουσική της εποχής μας.
Για όλους τους οργανισμούς που εμπλέκονται στην παραγωγή και την προώθηση της νέας μουσικής και της τέχνης του ήχου, αποτελεί διαρκή προτεραιότητα η ανεύρεση νέων τρόπων για την προσέλκυση του κοινού στο έργο καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας. Το Interfaces θα προσπαθήσει να αποκτήσει μια καθαρότερη κατανόηση των κινήτρων για τη σύνδεση του κοινού με τη νέα μουσική, συγκεντρώνοντας οργανισμούς από ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι έχουν μια πλατιά εμπειρία σε πεδία όπως η ερμηνεία, οι εκθέσεις μεικτών μέσων, τα νέα μέσα, η ακουστική και ηλεκτροακουστική έρευνα και εκπαίδευση. Αυτή η πλούσια εξειδίκευση ωθεί τον κάθε εταίρο να σκεφτεί εκτός του πλαισίου της καθιερωμένης πρακτικής του και αυτό είναι κομβικό για τη δημιουργική διάσταση του πρότζεκτ.
Οι εταίροι του Interfaces θέλουν περισσότερους ανθρώπους κάθε ηλικίας και δημογραφικών χαρακτηριστικών να βιώσουν και να εμπνευστούν από τη σύγχρονη μουσική και την τέχνη του ήχου. Για να επιτευχθεί αυτό, το δίκτυο θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσεων, όπως για παράδειγμα:
·         Νέες μορφές παραστάσεων σε νέους, καινοτόμους χώρους και σε όλο το εύρος των καλλιτεχνικών ιδιωμάτων, με τη χρήση νέων μέσων για τη δημιουργία και τη διάδοση.
·         Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και καινοτόμες διαδικτυακές εφαρμογές.
·         Έρευνα για κίνητρα προσέλκυσης του κοινού και συνέδρια.
·         Φιλοξενίες καλλιτεχνών (residencies).
Το πρότζεκτ θα δημιουργήσει ένα μεγάλο όγκο πρωτότυπου έργου – συναυλίες, συνθέσεις, διαλέξεις, έρευνες, εκπαιδευτικές προτάσεις -  που θα παρουσιαστεί στο διεθνές κοινό, σε ζωντανές εκδηλώσεις ή μέσω της ιστοσελίδας www.iInterfacesnetwork.eu.
Το συντονισμό του δικτύου έχει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.


Ενδεικτικές δράσεις στην Ελλάδα
Open Days: συνεχίζουμε την παράδοση της Στέγης να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της και να υποδέχεται σε όλους τους χώρους της το ευρύ κοινό για μία γιορτή σύγχρονης μουσικής.
Soundscapes Composition Project: σε συνεργασία με το σύνολο Dissonart, θα δημιουργηθεί μια σειρά νέων έργων από ευρωπαίους συνθέτες, με αφετηρία συγκεκριμένα σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας θα μπορεί κανείς να διαβεί την πόλη ακούγοντας στα σημεία τα ίδια της συνθέσεις.
In SituAthens: σε συνεργασία με το IRCAM θα δημιουργηθεί ένα νέο έργο στο οποίο ο αρχιτεκτονικός χώρος θα είναι κεντρικός παράγοντας.
Tuned City: σε συνεργασία με το Tuned City από το Βερολίνο και το Διάζωμα, θα οργανωθεί ένα διήμερο πειραματικής μουσικής και sound art σε έναν αρχαιολογικό χώρο.
Εκπαιδευτικά προγράμματα: μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων που φέρνουν παιδιά όλων των βαθμίδων κοντά στη σύγχρονη μουσική, συνδέοντας την με τις εικαστικές τέχνες, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία ή δημιουργώντας «χακαρισμένα» αυτοσχέδια όργανα.
Residencies: σε συνεργασία με την Medea Electronique, το Μουσικό Χωριό και το Syros Sound Meetings , θα οργανωθούν συναντήσεις και συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και άλλων ευρωπαίων μουσικών.
Συμπόσια: η Στέγη θα οργανώσει, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο, διεθνείς συναντήσεις που θα θίξουν θέματα όπως η σύγχρονη μουσική στο δημόσιο χώρο και οι στρατηγικές για την ανάπτυξη κοινού.

Το δίκτυο
Interfaces περιλαμβάνει τους εξής εταίρους οργανισμούς και ιδρύματα:
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας τόπος πολιτισμού, που φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις σε όλο το φάσμα των τεχνών, από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τα εικαστικά έως τα γράμματα, με μια έμφαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση, στην υποστήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών, στην καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών και στην εκπαίδευση παιδιών και ανθρώπων κάθε ηλικίας, μέσω της διά βίου μάθησης.

Το Ερευνητικό Κέντρο Μουσικής, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (MTIRC) του De Montfort University (Μεγάλη Βρετανία) καλύπτει ένα ευρύ και διαρκώς εξελισσόμενο φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και θεωρίας, με επίκεντρο την καινοτόμο εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη μουσική.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University Cyprus, EUC) είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Κύπρο, που εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Laureate το 2005. Το πανεπιστήμιο είναι φημισμένο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες διδασκαλίας, καινοτομίας και έρευνας που παρέχει.

Το IRCAM (Γαλλία) είναι ένα ινστιτούτο για την επιστήμη σχετικά με τη μουσική και τον ήχο και την πρωτοποριακή ηλεκτροακουστική μουσική τέχνη. Εδρεύει στο Παρίσι, δίπλα στο Centre Pompidou, με το οποίο είναι οργανικά συνδεδεμένο.
Το ZKM | Zentrum für Kunst und Medientechnologie (Γερμανία) είναι ένα πολιτιστικό ινστιτούτο που απαντά στις ταχείες εξελίξεις της πληροφορικής τεχνολογίας και στις μεταβαλλόμενες κοινωνικές δομές της εποχής μας. Στεγάζει υπό την ίδια σκέπη δύο μουσεία, τρία ερευνητικά ινστιτούτα, ανάμεσά τους και το Ινστιτούτο για τη Μουσική και την Ακουστική (IMA), καθώς και ένα κέντρο νέων μέσων.
Το CREMAC (Ρουμανία) είναι ένας οργανισμός που αποσκοπεί να προωθήσει τη ρουμανική και τη διεθνή πειραματική μουσική, την αυριανή μουσική, και ιδιαίτερα τη μουσική που χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα.

Το Q-O2 (Βέλγιο) είναι ένα εργαστήριο πειραματικής σύγχρονης μουσικής και τέχνης του ήχου, από το 2006, και δημιουργήθηκε από το μουσικό σύνολο σύγχρονης μουσικής Q-O2.
Το Ictus (Βέλγιο) είναι ένα σύνολο σύγχρονης μουσικής, με έδρα του τις Βρυξέλλες, που στεγάζεται στα κτίρια της ομάδας χορού Rosas, από το 1994.
Το Klangforum Wien (Αυστρία) είναι μια ορχήστρα δωματίου, με έδρα το Konzerthaus της Βιέννης, που ειδικεύεται στη σύγχρονη κλασική μουσική.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»:

Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe) λειτουργεί με στόχο την παροχή στήριξης σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, έτσι ώστε αυτοί να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται από τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την παγκοσμιοποίηση. Επίσης, ενεργοποιώντας τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δίνει τη δυνατότητα σε φορείς
να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες, αγορές και ακροατήρια στους τομείς αυτούς, συνεισφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή και ενισχύει τον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης.

Το συντονισμό του δικτύου
Interfaces έχει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Διεύθυνση Έργου: Χρήστος Καρράς (Γενικός Διευθυντής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικής Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Ντόρα Βουγιούκα (Υπεύθυνη Δικτύωσης & Στρατηγικών Συνεργασιών Στέγης Ιδρύματος Ωνάση)

Επικοινωνία
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Επικεφαλής του έργου)

Facebook:  Interfaces Network
@InterfacesNetwork
Youtube: Interfaces Network


5o OPEN DAY
Μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης
5 Μαρτίου 2017 | Σε διάφορους χώρους της Στέγης
16:00-20:30 | Δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης
21:00 | Συναυλία στην Κεντρική Σκηνή

5ο Open Day: Τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι σε ένα μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων.

Η Στέγη ανοίγει σε όλους. Το φετινό, 5ο Open Day, είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις 5 Μαρτίου σε διάφορους χώρους της Στέγης. To 5o Open Day παρουσιάζεται φέτος στο πλαίσιο του Interfaces, του διεθνούς, διαθεματικού πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει τη νέα μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη.
Το 5ο Open Day είναι αφιερωμένο στο ύφος και το πνεύμα της καλειδοσκοπικής σκηνής της τέχνης της Νέας Υόρκης που άνθισε από τη δεκαετία του 1950 και έπειτα. Σημείο αφετηρίας της φετινής διοργάνωσης είναι η θρυλική συνάντηση των πρωτοπόρων συνθετών John Cage και Μorton Feldman, στην έξοδο του Carnegie Hall, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη Συμφωνία του Anton Webern υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μητρόπουλου. Μια ιστορία που έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά πάντα με παραλλαγμένες λεπτομέρειες. Η φιλία τους επρόκειτο σύντομα να επεκταθεί σε έναν κλειστό κύκλο μουσικών που θα ονομαζόταν Σχολή της Νέας Υόρκης και θα περιλάμβανε επίσης τον Christian Wolff, τον Earle Brown και τον πιανίστα David Tudor.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ήταν η αστείρευτη ανανεωτική τους διάθεση και η άμεση σχέση τους με τον κόσμο της Σύγχρονης Τέχνης: ζωγράφους, ποιητές, χορευτές και περφόρμερ. Γύρω τους σχηματίστηκαν ομάδες, παρέες και καλλιτεχνικές κοινότητες σε άμεσο διάλογο με αυτούς, όπως οι Tone Roads, η ομάδα των μουσικών που συνεργάστηκε με το Merce Cunningham Dance Theatre ή το Judson Dance Theater, καλλιτέχνες που εγκαταστάθηκαν στο downtown και δημιούργησαν τα περίφημα lofts. Indeterminancy (Απροσδιοριστία), Events, Happenings, Kinetik Art, Fluxus, Pop Art, Minimalism, Rock, Totalism, Νo Wave, Art Punk – αυτά είναι μόνο μερικά από τα κινήματα που γεννήθηκαν εκεί, σε σύντομη χρονική διαδοχή το ένα από το άλλο. Ήταν μια πυρετώδης έκρηξη δημιουργικότητας που συντάραξε την παγκόσμια μουσική και καλλιτεχνική σκηνή.
Όπως συμβαίνει σε κάθε Open Day, έτσι και φέτος σε κάθε γωνιά της Στέγης –στα φουαγιέ, τη Μικρή και την Κεντρική Σκηνή– τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων και συμβάντων, τα οποία στην πλειονότητά τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιεργαστούν παρτιτούρες, βιβλία, να παρακολουθήσουν ταινίες και βίντεο των καλλιτεχνών, ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με συναυλίες στη Μικρή Σκηνή από σολίστες και σύνολο.
Συντελεστές
Σύλληψη, Σύνθεση, Μουσικολογική & Σκηνοθετική Επιμέλεια, Realisations, Ενορχηστρώσεις, Οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Λεβισιανός
Video / Φωτισμοί: Μάνος Αρβανιτάκης
Προγραμματισμός, Electronics: Νίκος Παλαμάρης
Επιμέλεια: Πυθαγόρας Κωτσούλας
Οργανωτική επιμέλεια: Κατερίνα Τσεσμετζή
Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Ictus Ensemble, Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, Athens Percussion Group, Ensemble Continuum (@Athens)

Λίγα λόγια για το Interfaces
Το Interfaces είναι ένα διεθνές, διαθεματικό πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει τη νέα μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων. Με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe), το Interfaces συνενώνει εννέα διαφορετικούς εταίρους από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και την Αυστρία με βασικό στόχο την ανεύρεση καινοτόμων τρόπων για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας. Για να επιτευχθεί αυτό, το δίκτυο θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσεων: Νέες μορφές παραστάσεων σε νέους, καινοτόμους χώρους και σε όλο το εύρος των καλλιτεχνικών ιδιωμάτων, με τη χρήση νέων μέσων για τη δημιουργία και τη διάδοση. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με καινοτόμες διαδικτυακές εφαρμογές. Ερευνητικό έργο  για την ανάπτυξη κοινού . Συνέδρια και φιλοξενίες καλλιτεχνών (residencies). Το πρότζεκτ θα δημιουργήσει ένα μεγάλο όγκο πρωτότυπου έργου που θα παρουσιαστεί στο κοινό, σε ζωντανές εκδηλώσεις ή μέσω της ιστοσελίδας Interfacesnetwork.eu. Το συντονισμό του δικτύου INTERFACES έχει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – Υποπρόγραμμα Πολιτισμός»: 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη (2014-2020), το υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» παρέχει στήριξη σε έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας. Οι κύριοι στόχοι της στήριξης διακρατικών έργων πολιτιστικής συνεργασίας είναι να στηριχθεί η ικανότητα του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της Ευρώπης να λειτουργούν σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο και να προωθηθεί η διακρατική κυκλοφορία των πολιτιστικών και δημιουργικών έργων, καθώς και η διακρατική κινητικότητα των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων, ιδίως των καλλιτεχνών.

Αναλυτικό πρόγραμμα Open Day

Φουαγιέ

16:00-17:00  - σε όλους τους χώρους
James Tenney (1934-2006), Swell Piece No. 3 for La Monte Young (1965-71)
Για σύνολο πνευστών

Φουαγιέ 3ου ορόφου
John Cage Composed Improvisation for electric bass (1987, 1990)
John Cage Composed Improvisation for snare drum (1987, 1990)
Christian Marclay (1955), Shuffle (2007) 1ο σετ
Για σύνολο αυτοσχεδιαστών συντονίζει ο Gareth Davis

Φουαγιέ 2ου ορόφου
Φωνητικός αυτοσχεδιασμός
John Cage, Mirakus2 (1984)
Με την Άννα Παγκάλου

17:00-17:20 - Φουαγιέ 3ου ορόφου
Christian Wolff, Another Possibility (2004)
Morton Feldman, The Possibility of a New Work for Electric Guitar (1966) reconstruction
Με τον Αλέξανδρο Δρυμωνίτη

17:20-17:40 - Φουαγιέ 4ου ορόφου
Kyle Gann (1955) Snake Dance 1+2 (1991-95)
Athens Percussion Group

17:40-18:00
Christian Marclay (1955), Shuffle (2007) 2ο σετ
Για σύνολο αυτοσχεδιαστών συντονίζει ο Gareth Davis

18:00-18:30  - Φουαγιέ 2ου ορόφου
John Cage, Selkus2 
John Cage, 8 Whiskus (1985)
Με την Αγγελική Καθαρίου

Φουαγιέ 3ου ορόφου
Virgil Thompson, Henry Cowell, John Cage, Lou Harrison: Party Pieces (ca 1945)

18:30-19:00  - Φουαγιέ 4ου ορόφου
John Zorn (1953), Goetia (2002)


Φουαγιέ 3ου ορόφου
Philip Corner (1993), The F# Section in the Middle of the D Major Prelude of Chopin … As a Revelation (1976)
Charlemagne Palestine (1947), A Major Seventh (1973)

19:00-19:45  - Φουαγιέ Ισογείου
Elliott Sharp (1951) Sylva Sylvarum (2014)
Gareth Davis, κλαρινέτο μπάσο

19:45-20:00 - Φουαγιέ 2ου και 3ου ορόφου
John Cage Sonnekus2 (1985) παράλληλα με τραγούδια Cabaret του Erik Satie
Με τους Αγγελική Καθαρίου, Άννα Παγκάλου και Νικόλα Τσαλίκη

20:00-20:30
Rhys Chatham (1952), Waterloo 2 (1985)
Julius Eastman (1940-90): Stay On It (1973)
Για μικρό σύνολο
Προσαρμογή και διεύθυνση Ανδρέας Λεβισιανός

Παράλληλες Δράσεις
Στο φουαγιέ του ισογείου προβάλλεται σε συνεχή ροή στη γιγαντοοθόνη το έργο του John Cage, 49 Waltzes for the Five Boroughs (1977) στη video εκδοχή των Don Gillespie, Roberta Friedman και Gene Caprioglio. Διακόπτεται μόνο για την εκτέλεση του έργου του Elliot Sharp.

Στο Φουαγιέ του 5ου ορόφου προβάλλονται, σε συνεχή ροή, τα films FluxFilm Anthology του George Maciunas, Points in Space - Merce Cunningham Dance Company των Merce Cunningham, John Cage, και Elliot Caplan, και Ellis Island / Book of Days της Meredith Monk

Oι δράσεις που πραγματοποιούνται στα φουαγιέ βασίζονται σε events scores των George Brecht, Toshi Ichiyanagi, Alison Knowles, John Cage, Dick Higgins κ.α.
Μικρό συγκρότημα πνευστών παρεμβαίνει με λαϊκές και μη μουσικές σε προσαρμογή Α.Δ. O πιανίστας Δημήτρης Βεντουράκης παίζει το έργο του Tom Johnson(1939), The Chord Catalogue (1986).

H μουσική στους ανελκυστήρες είναι από το original soundtrack της ταινίας Forbidden Planet (1956) των Bebe και Louis Barron.


Μικρή Σκηνή 
16:00-16:20
Christian Wolff (1934) For Magnetic Tape (1952) για μαγνητοταινία από το "Project for Music for Magnetic Tape"
16:00-16:20
Morton Feldman: The King of Denmark (1964), πρώτη εκδοχή
John Cage, Branches (1976)
Morton Feldman: The King of Denmark (1964), δεύτερη εκδοχή
Miquel Bernat, Michael Weilacher και Τom De Cock - Ictus Ensemble

16:40-17:20
Earle Brown (1926-2002) Hodograph I (1959) για φλάουτο, πιάνο και βιολοντσέλο
Zαχαρίας Ταρπάγκος (φλάουτο), Γιώργος Κωνσταντίνου (πιάνο), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο)
Morton Feldman (1926-1987) Why Patterns? (1978) για φλάουτο, μεταλλόφωνο και πιάν
Zαχαρίας Ταρπάγκος (φλάουτο), Γιώργος Κωνσταντίνου (πιάνο), Θοδωρής Βαζάκας (μεταλλόφωνο)

17:20-18:00
Annie Gosfield (1960) The Blue Horse Walks on the Horizon (2010) για κουαρτέτο εγχόρδων
Meredith Monk (1942) Stringsongs (2005) για κουαρτέτο εγχόρδων

18:00-18:10
Morton Feldman (1926-1987) The O'Hara Songs (1962) για Βαρύτονο, κουαρτέτο εγχόρδων, πιάνο και καμπάνες (chimes)
σολίστ Κώστας Μαυρογένης, ensemble Continuum

18:10-18:30
Bunita Marcus (1952) But To Fashion A Lullaby For You (1988, αναθ. 1998) για πιάνο σόλο 
Λορέντα Ράμου

18:30-18:50
Philip Glass (1937) Wichita Vortex Sutra (1988) για πιάνο σόλο
Philip Glass (1937) Mad Rush (1979) για πιάνο σόλο
Νικόλας Τσαλίκης

18:50-19:00
Morton Feldman (1926-1987) Intersection (1953) για μαγνητοταινία από το "Project for Music for Magnetic Tape"
Earle Brown (1926-2002) Octet I (1953) για μαγνητοταινία από το  "Project for Music for Magnetic Tape"

19:00-19:40
John Cage (1912-1992) String Quartet in Four Parts (1949-50)  για κουαρτέτο εγχόρδων
Ηρώ Σειρά (1ο Βιολί), Franc Shestani (2ο Βιολί), Patrick Evans (Βιόλα), Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλλο)
Earle Brown (1926-2002) String Quartet (1965) για κουαρτέτο εγχόρδων
Morton Feldman (1926-1987) Structures (1951) για κουαρτέτο εγχόρδων

19:40-20:30
Earle Brown (1926-2002) Twenty-Five Pages (1953) Για δύο πιάνα
John Cage (1912-1992) Winter Music (1957) Για δύο πιάνα
Beata Pincetic - Χρήστος Σακελλαρίδης


Κεντρική Σκηνή  (απόγευμα)

16:00-17:00
Charlemagne Palestine (1947):
Jamaica Heinekens in Brooklyn (1998)  
Drones και Field Recordings

17:00-17:40
Philip Glass (1937):
Music in Similar Motion (1969)
Saxophone Quartet (1995)
STAB κουαρτέτο σαξοφώνων
17:40-18:00
Laurie Anderson (1947):
Time to Go (For Diego) (1977)
New York Social Life (1977)  
Τape

18:00-18:40
Danid Lang (1957) Cheating, Lying, Stealing (1993, αναθ. 1995)
Michael Gordon (1956) I Buried Paul (1996)
Julia Wolfe (1958) Singing in the Dead of Night (2008)
Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, Διεύθυνση Ανδρέας Λεβισιανός
18:40-19:00
Steve Reich Come Out (1966)
Τape

19:00-19:40
Frederic Rzewski (1938)
Les Moutons de Panurge, για οποιοδήποτε αριθμό μελωδικών οργάνων (1968) 
Coming Together, για αφηγητή και μεταβλητό σύνολο (1971)
Attica, για αφηγητή και μεταβλητό σύνολο (1972)
κείμενο: Sam Melville
19:40-20:00
Henry Flynt (1940) Celestial Power (1980)
Τape

20:00-20:30
Steve Reich (1936)
Marimba Phase (1967)
Clapping Music (1972)
Nagoya Marimbas (1994)
Miquel Bernat, Michael Weilacher - Ictus Ensemble
Πρόγραμμα συναυλίας
Κεντρική Σκηνή
Ώρα 21:00

Indeterminacy

John Cage (1912-1992): Music For Eight (1984-87), για οκτώ εκτελεστές
Christian Wolff (1934): Tilbury (1969-70, 1996), για μικρό σύνολο
Morton Feldman (1926-1987): Intersection 1 (1951), για ενόργανο σύνολο
Christian Wolff: Summer (1961) πρώτη εκδοχή, για κουαρτέτο εγχόρδων
Earle Brown (1926-2002): December 52 από το Folio (1954) πρώτη εκδοχή, για ενόργανο σύνολο

Διάλειμμα

Earle Brown: December 52 από το Folio (1954) δεύτερη εκδοχή, για ενόργανο σύνολο
Christian Wolff: Summer (1961) δεύτερη εκδοχή, για κουαρτέτο εγχόρδων
Morton Feldman: Ixion (1958), για ενόργανο σύνολο
Christian Wolff: Tilbury (1969-70, 1996), για μικρό σύνολο
John Cage: Concert for chamber orchestra (1957-58) + Aria (1958) + Fontana Mix (1958) σόλι για όργανα, φωνή και μαγνητοταινία

Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Λεβισιανός

Realisations: Ανάργυρος Δενιόζος, Ανδρέας Λεβισιανός

Συντελεστές:

Σύλληψη, Σύνθεση, Μουσικολογική & Σκηνοθετική Επιμέλεια, Realisations, Ενορχηστρώσεις, Οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Λεβισιανός
Video / Φωτισμοί: Μάνος Αρβανιτάκης
Προγραμματισμός, Electronics: Νίκος Παλαμάρης
Επιμέλεια: Πυθαγόρας Κωτσούλας
Οργανωτική επιμέλεια: Κατερίνα Τσεσμετζή

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Ana Chifou, Φλάουτο
Guido DeFlaviis, Σαξόφωνα
Patrick Evans, Βιόλα
Beata Pincetic, Πιάνο
Ηλίας Samsonov, Σαξόφωνο
Franc Shestani, Βιολί
Σπύρος Αρκούδης, Τρομπέτα
Γιώργος Αρνής, Κοντραμπάσσο
Θοδωρής Βαζάκας, Κρουστά
Δημήτρης Βεντουράκης, Πιάνο
Μάνος Βεντούρας, Κόρνο
Φάνης Βερνίκος, Τρομπέτα
Κώστας Γεραντώνης, performer
Δημήτρης Γκόγκας, Τρομπέτα
Γιάννης Γούναρης, Κόρνο
Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Ηλεκτρική Κιθάρα
Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου, Τρομπόνι
Ντόριαν Ιντρίζι, Βιολί
Ατζέλικα Καθαρίου, Mezzo Soprano
Χαράλαμπος Καρασαββίδης, Βιολί
Μαρίνα Κολοβού, Τσέλο
Γιώργος Κρίμπερης, Τρομπόνι
Γιώργος Κωνσταντίνου, Πιάνο
Πυθαγόρας Κωτσούλας , Ηλεκτρικό Μπάσσο
Βασίλης Λιαρμακόπουλος. Κοντραμπάσσο
Κώστας Μαυρογιάννης, Βαρύτονος
Στάθης Μαυρομάτης, Σαξόφωνο
Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Κλαρινέτο
Αλέξανδρος Μποτίνης, Τσέλο
Κώστας Μποτίνης, Κρουστά
Μενέλαος Μωραΐτης, Τούμπα
Στέφανος Νάσος, Πιάνο
Πάνος Ντάλλας, Ντραμς
Άννα Παγκάλου, Mezzo Soprano
Χρήστος Παζαρούλας, Κοντραμπάσσο
Νίκος Παλαμάρης, Ηλεκτρονικά
Δέσποινα Παπαχριστοπούλου, performer
Λορέντα Ράμου, Πιάνο
Χρήστος Σακελαρίδης, Πιάνο
Ηλίας Σδούκος, Βιόλα
Ηρώ Σειρά, Βιολί
Κώστας Σερεμέτης, Κρουστά
Ζαχαρίας Ταρπάγκος, Φλάουτο
Κώστας Τζέκος, Κλαρινέτο - Σαξόφωνο
Μαρίνος Τρανουδάκης, Κρουστά
Δήμητρα Τριανταφύλλου, Βιολί 
Νίκος Τσαλίκης, Πιάνο
Ναυσικά Τσάρα, Φλάουτο
Γιάννης Τσελίκας, Όμποε 
κ.ά.

Miquel Bernat, Michael Weilacher και Τom De Cock - Ictus Ensemble
Gareth Davis
Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων
Athens Percussion Group 
STAB 
Ensemble Continuum (@Athens)

Πληροφορίες 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
5 Μαρτίου 2017 | Από τις 16:00
Σε διάφορους χώρους της Στέγης

16:00-20:30 | Δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης
21:00 | Συναυλία στην Κεντρική Σκηνή

Εισιτήρια για τη συναυλία στην Κεντρική Σκηνή στις 21:00
Εισιτήρια για τη συναυλία:
Κανονικό: 7 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 6 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 5 €
Άνεργοι, ΑΜΕΑ και Συνοδός ΑΜΕΑ: 5 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.


Με την υποστήριξη:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.


ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

http://www.sgt.gr/gre/SPG1754

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα