ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΝΙΕΣ - 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤO OGDOO MUSIC 



 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΝΙΕΣ
 
4  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

 
Παρουσίαση δίσκου
Τίποτα Σπουδαίο και τραγούδια μεγάλων μπουζουξήδων

 

Ερμηνεύουν
 

Βιολέτα Ίκαρη
Γιάννης Διονυσίου
Δημήτρης Μεσημέρης
Κώστας Μακεδόνας
Ματθαίος Τσαχουρίδης
Πέτρος Κουλουμής
Σάββας Λαγού
Στέλιος Διονυσίου
Χρυσάλλα Χατζηνικολή



Το album κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music




Ο συνθέτης Γιώργος Δημητρίου παρουσιάζει ζωντανά τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Τίποτα Σπουδαίο», σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο νέο ελληνικό τραγούδι και στη διαχρονική δύναμη του λαϊκού ήχου.
 
Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026, ο Σταυρός του Νότου φιλοξενεί την επίσημη παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου του Γιώργου Δημητρίου, με τίτλο «Τίποτα Σπουδαίο», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music.

Μια βραδιά που φέρνει στο ίδιο μουσικό σημείο και συναντά δημιουργικά τα καινούρια τραγούδια του συνθέτη με αγαπημένα τραγούδια μεγάλων μπουζουξήδων, τιμώντας τη σπουδαία λαϊκή μουσική παράδοση και τη διαχρονικότητα του ελληνικού τραγουδιού.
Στην επίσημη παρουσίαση θα συμμετάσχουν όλοι οι καλλιτέχνες που ερμηνεύουν τραγούδια του δίσκου, μαζί με πλήθος μουσικών, σε μια ζωντανή μουσική συνάντηση που αναδεικνύει τη δύναμη της σύνθεσης, της ερμηνείας και της συλλογικής δημιουργίας.

«Τίποτα Σπουδαίο»: Ένας δίσκος με πολλές φωνές και ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις

Το 2026 αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη δημιουργική πορεία του Γιώργου Δημητρίου, καθώς κυκλοφορεί την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά.
Το «Τίποτα Σπουδαίο» είναι ένα έργο που αποκτά ιδιαίτερη ταυτότητα μέσα από τη συνάντηση διαφορετικών φωνών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων. Εννέα καλλιτέχνες συμμετέχουν στον δίσκο, δίνοντας ο καθένας τη δική του ξεχωριστή διάσταση στα τραγούδια του συνθέτη.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά:
  • Βιολέτα Ίκαρη
  • Γιάννης Διονυσίου
  • Δημήτρης Μεσημέρης
  • Κώστας Μακεδόνας
  • Ματθαίος Τσαχουρίδης
  • Πέτρος Κουλουμής
  • Σάββας Λαγού
  • Στέλιος Διονυσίου
  • Χρυσάλλα Χατζηνικολή
  •  
Η συνύπαρξη αυτών των ερμηνευτών δημιουργεί ένα πολυφωνικό μουσικό σύνολο, μέσα από το οποίο τα τραγούδια αποκτούν διαφορετικές αποχρώσεις, εκφραστικές δυνατότητες και συναισθηματικό βάθος.
Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Πόλυς Κυριάκου, Μαρία Χατζηαυξέντη, Αντρέας Χρυσάνθου, Μαρία Κρασοπούλου, Αντρέας Σωτηρίου, Σάββας Μιλτιάδους και Μίλτος Μιλτιάδους, συμβάλλοντας με τη δική τους γραφή στη διαμόρφωση του κόσμου του «Τίποτα Σπουδαίο».

Η μουσική ως συνάντηση δημιουργών και ερμηνευτών

Για τον Γιώργο Δημητρίου, η σύνθεση δεν ολοκληρώνεται τη στιγμή που γράφεται μια μελωδία. Συνεχίζεται μέσα από τη φαντασία, την προσδοκία και το όραμα της ερμηνείας της από διαφορετικούς καλλιτέχνες.  Όπως ο ίδιος επισημαίνει, το να γράφεις μουσική και να οραματίζεσαι την ερμηνεία της από τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες είναι από μόνο του κάτι πολύ σπουδαίο.

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου στον Σταυρό του Νότου αποτελεί, έτσι, την ευκαιρία να μεταφερθεί αυτή η δημιουργική συνάντηση στη σκηνή, με τις φωνές των ερμηνευτών και τον ζωντανό ήχο των μουσικών να δίνουν στα τραγούδια μια νέα διάσταση.

 
ΙΝFO
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή

Εισιτήριο Ορθίων 16 ευρώ
Ώρα έναρξης  : 21:00

*  Η Προπώληση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά  μέσω https://www.more.com/gr-el/tickets/music/giorgos-dimitriou-kainouria-tragoudia-megales-penies-stauros-tou-notou/, της μοναδικής επίσημης πλατφόρμας αγοράς εισιτηρίων για την εκδήλωση.
** Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος .
*** Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ 210 9226975
 
 
 
 
  
 Υπεύθυνη επικοινωνίας για το Ogdoo Music Ειρήνη Ζαβιτσάνου
Tηλ. Επικοινωνίας: 6979.936649 Mail : musicgroupogdoo@gmail.com
 
                       
Διαβάστε περισσότερα (το link του άρθρου από το site μας) εδώ
Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούσαμε και προτείνουμε: TEMPERS ζωντανά στην Αθήνα: σκοτάδι, ρυθμός και φως σε διαρκή κίνηση

ΓΟΥΤΟΥ-ΓΟΥΠΑΤΟΥ»: Το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ζωντανεύει σε μια τρυφερή παιδική παράσταση για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τα κρυμμένα μας ταλέντα. | Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια & Μιχάλης Σιώνας 📍Θέατρο Τζένη Καρέζη

ΑΛΛΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ | Η Αθήνα μέσα από τις ιστορίες 3 οδηγών ταξί | Η πρώτη ταινία της Ειρήνης Βουρλούμη | Από 22/10 στον ΔΑΝΑΟΣ

Είδαμε και προτείνουμε: «DEADLIFT Άρση θανάτου» της Βαλέριας Δημητριάδου στο Θέατρο Εμπορικόν