Διαβάσαμε και προτείνουμε: Πίσω από πόρτες και ξέστρωτα σεντόνια της Έλσας Φαραζή από την Άνεμος Εκδοτική

Το νέο βιβλίο της Έλσας Φαραζή από την Άνεμος Εκδοτική είναι ένα βιβλίο που από πίσω του κρύβει αλήθειες. Πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων κρύβονται αλήθειες που δεν μπορούν να ειπωθούν. Η Έλσα Φαραζή, σε αυτό το μυθιστόρημα, ανάμεσα σε θύματα και θύτες, έρχεται να δώσει μία άλλη οπτική γωνία στο ποιος είναι πραγματικά το θύμα και ποιος ο θύτης. Μέσα από τους ήρωες ξεδιπλώνονται πραγματικοί χαρακτήρες, πρόσωπα που έχουν κάτι να μας πουν.

Χρησιμοποιώντας σε κάθε κεφάλαιο και ένα γνωμικό, έναν στοχασμό, μία φράση ή μία ποίηση, δίνει έντονη λυρικότητα και προσωπική πινελιά στο συγκεκριμένο βιβλίο. Με απλό λόγο έρχεται να μας θυμίσει την ανθρώπινη αξία, τη δύναμη του λόγου και να φέρει την έμμεση και τη θεία δίκη στο τέλος της ζωής μας για τις πράξεις μας. Όλοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας, και είναι κάτι που βγαίνει αβίαστα από τη ροή του βιβλίου.

Κάποιες ιστορίες μπορούν να σταθούν και μόνες τους, κάποιες έρχονται και δένονται μεταξύ τους. Σίγουρα, όμως, μέχρι την τελευταία σελίδα μάς κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και περιμένουμε τη λύτρωση των ηρώων, που έρχεται αβίαστα και με μεγάλη προσμονή.

Ένα βιβλίο με λόγο ύπαρξης και με αλήθειες που πονάνε και διχάζουν τον αναγνώστη για την καθώς πρέπει εικόνα και την ατσαλάκωτη πραγματικότητα που πρέπει να βρίσκεται στα καλώς κείμενα. Η Φαραζή ξέρει πού πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια, εκεί που οι άλλοι σιωπούν.

Όμορφο εξώφυλλο και το κόκκινο χρώμα, που δαμάζει τον αναγνώστη από το πρώτο κοίταγμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Είδαμε και προτείνουμε: «Δύο Σιωπές» της θεατρικής ομάδας Mirror στο θέατρο Brecht 2510