ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΡΟΦΑΛΗ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ - PORTO LEONE"

 Παρακολουθήσαμε τη συναυλία του Μάριου Στρόφαλη

“ Ιστορίες της Τρούμπας” - Porto Leone




 

Τυχεροί νιώσαμε όσοι βρεθήκαμε το περασμένο Σάββατο (28/3) στην αίθουσα διδασκαλίας του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και απολαύσαμε μία σπάνια μουσική βραδιά με οικοδεσπότη τον συνθέτη Μάριο Στρόφαλη!

Με αφορμή την κυκλοφορία των τραγουδιών και των μουσικών που έντυσαν την τηλεοπτική σειρά του Alpha “Porto Leone” ο Μάριος Στρόφαλης μας προσκάλεσε σε μία μουσική παράσταση που ενώθηκε το αυθεντικό λαϊκό αίσθημα των πειραιώτικων, ρεμπετο - σμυρναίικων αφηγήσεων, με τους jazz ήχους των καμπαρέ και το cinematic noir της Τρούμπας της δεκαετίας του ‘60.

Έχοντας στο πλάι του την βασική του συνεργάτιδα των τελευταίων ετών Ειρήνη Τουμπάκη (στους στίχους των τραγουδιών της σειράς Porto Leone, αλλά και στις ερμηνείες και αφηγήσεις στην παράσταση), μία σπάνια ομάδα μουσικών που δεν σταμάτησαν λεπτό να «μεταμορφώνονται» από ρεμπέτες σε τζαζίστες με τα εξαιρετικά παιξίματά τους και φυσικά τους ηθοποιούς και τραγουδιστές της σειράς Μαριάννα Πολυχρονίδη, Βασίλη Μηλιώνη και Σοφία Σαββουκίδου, ο Μάριος Στρόφαλης πραγματικά μας ταξίδεψε στην δεκαετία του ’60 και έδειξε για άλλη μία φορά πόσο σημαντική είναι η μουσική για μία σειρά αλλά ταυτόχρονα και πόσο αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Το τραγούδι των τίτλων «Ο καπνός απ’ το λιμάνι» που ήδη το έχουμε αγαπήσει με τη φωνή της Μάρθας Φριντζήλα, ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο η Ειρήνη Τουμπάκη ενώ η πρωταγωνίστρια της σειράς Μαριάννα Πολυχρονίδη, απέδειξε για άλλη μία φορά πως εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι και ολοκληρωμένη τραγουδίστρια. Ο Βασίλης Μηλιώνης και η Σοφία Σαββουκίδου λειτούργησαν, όπως και στο soundtrack έτσι και στη συναυλία, ως δύο σημαντικές και ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις που έδωσαν την ξεχωριστή τους ενέργεια στα τραγούδια του Μάριου Στρόφαλη. 

 

Οι φωτογραφίες είναι της Δάφνης Βαρτζιώτη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Είδαμε και προτείνουμε: «Δύο Σιωπές» της θεατρικής ομάδας Mirror στο θέατρο Brecht 2510