Ο Μάιος των συναυλιών: John Maus, Yin Yin, Marlon Magnee (La Femme) ζωντανά στην Αθήνα I 14-15-16 Μαΐου 2026, ARCH CLUB

 Ο John Maus ζωντανά στην Αθήνα Σάββατο, 16 Μαΐου 2026 – Αθήνα, ARCH Club


It’s later than you think. Και ο John Maus έρχεται στην Αθήνα στις 16 Μαΐου για να το αποδείξει.

Δύο δεκαετίες μετά την έναρξη μιας καριέρας που κινείται στα όρια του synth-pop, της φιλοσοφίας και της ωμής συναισθηματικής έκρηξης, ο Αμερικανός μουσικός και ακαδημαϊκός παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, Later Than You Think, ίσως το πιο σκοτεινό, επείγον και πνευματικά φορτισμένο έργο του μέχρι σήμερα.

Ο Maus έχει χαρακτηριστεί «philosopher pop star» για τον τρόπο που ενώνει lo-fi synth αισθητική με διανοητική αυστηρότητα και υπαρξιακή ένταση. Με σπουδές στην πειραματική μουσική και διδακτορικό στην πολιτική επιστήμη, μετατρέπει το synth-pop σε πεδίο στοχασμού και συναισθηματικής σύγκρουσης.

Το Later Than You Think εξερευνά θεματικές όπως δικαιοσύνη, εξομολόγηση, μεταμόρφωση και πνευματικός πόλεμος. Κομμάτια όπως το “I Hate Antichrist”, το “Reconstruct Your Life” και το “Losing Your Mind” ισορροπούν ανάμεσα σε post-punk παλμό, μπάσα που στοιχειώνουν και μελωδίες που μοιάζουν ταυτόχρονα ιερές και ανήσυχες.

Με άλμπουμ όπως We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves και Screen Memories, ο John Maus έχει καθιερωθεί ως cult φιγούρα με θρυλικές, σχεδόν καθαρτικές live εμφανίσεις. Εμφανίσεις όπου η ένταση δεν παίζεται απλώς· βιώνεται.

Στις 16 Μαΐου, η Αθήνα θα βρεθεί μέσα σε αυτό το σύμπαν. Synths, σκοτάδι, έκσταση. ***

Πληροφορίες:

Εισιτήρια — EARLY BIRDS 22€ — PRESALE - PHASE A 25€

Ημερομηνία: 16 Μαΐου 2026 Χώρος: ARCH CLUB, Αθήνα (Κρήτης 1 &, Πέτρου Ράλλη 29, Ταύρος, 177 78)

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και του δικτύου καταστημάτων του. Link προπώλησης: JOHN MAUS [US] | Athens | Εισιτήρια online! | More.com

*** Brought to you by BITTER TEA and TMR Entertainment Group


Marlon Magnée: Ο Γάλλος συνιδρυτής των La Femme κάνει το σόλο ντεμπούτο του στην Ελλάδα Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026 – Αθήνα, ARCH Club Ο Marlon Magnée, συνιδρυτής και βασικό μέλος των La Femme, έρχεται στην Ελλάδα, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026 στην Αθήνα και Σάββατο 16 Μαΐου 2026 στην Θεσσαλονίκη για την πρώτη του σόλο ζωντανή εμφάνιση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το προσωπικό του ντεμπούτο άλμπουμ “Plus Fort Que Toi”.

Γνωστός για τα χρυσά άλμπουμ, τις sold out συναυλίες και τη διεθνή πορεία των La Femme τα τελευταία 15 χρόνια, ο Magnée κάνει το επόμενο βήμα, συστήνοντας το δικό του μουσικό σύμπαν. Το “Plus Fort Que Toi”, σε συμπαραγωγή του Renaud Letang (Feist, Manu Chao, Peaches) και ηχογραφημένο στα ιστορικά Studios Ferber στο Παρίσι, είναι ένας ωμός και εκρηκτικός δίσκος που κινείται ανάμεσα στο punk, το rockabilly, το boogie woogie, το cold wave και το garage rock.

Με έντονη rock’n’roll ενέργεια αλλά και ειλικρινή συναισθηματική γραφή, ο Magnée εναλλάσσει γαλλικούς και αγγλικούς στίχους, εξερευνώντας την επιθυμία, την ευαλωτότητα και τις αντιφάσεις του έρωτα. Ο ήχος του συνδυάζει fuzz ηλεκτρικές κιθάρες, αναλογικά synthesizers και επίμονους ρυθμούς, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που ισορροπεί ανάμεσα στο vintage και το σύγχρονο, με αναφορές σε καλλιτέχνες όπως ο Elvis Presley, ο Lou Reed, ο Serge Gainsbourg και οι Kraftwerk.

Γεννημένος στο Biarritz, ο Marlon Magnée ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία, πριν ιδρύσει τους La Femme μαζί με τον Sacha Got. Το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία διεθνώς, με περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο streams, βραβεύσεις, συνεργασίες και εμφανίσεις σε κορυφαία φεστιβάλ όπως Glastonbury και Lollapalooza.

Στην αθηναϊκή του εμφάνιση, ο Magnée θα παρουσιάσει ζωντανά υλικό από το “Plus Fort Que Toi”, σε ένα live με έντονη ενέργεια, προσωπικό χαρακτήρα και καθαρή rock’n’roll ταυτότητα.

***

Πληροφορίες:

Εισιτήρια

— EARLY BIRD 20 €

Ημερομηνία: 15 Μαΐου 2026 Χώρος: ARCH CLUB, Αθήνα (Κρήτης 1 &, Πέτρου Ράλλη 29, Ταύρος, 177 78)

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και του δικτύου καταστημάτων του Link προπώλησης: https://www.more.com/gr-el/tickets/music/marlon-magnee-live-in-athens

YĪN YĪN ζωντανά στην Αθήνα Παρασκευή, 14 Μαΐου 2026 – Αθήνα, ARCH Club Special guests: LOS TRE

Yīn Yīn – το πιο ψυχεδελικό dance party της άνοιξης καταφθάνει στην Αθήνα. Οι Yīn Yīn, το εκρηκτικό κουαρτέτο από το Μάαστριχτ, έρχονται στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 για μια μοναδική εμφάνιση στο Arch Club, με φρέσκο υλικό από το νέο τους άλμπουμ Yatta!.

Με μίξη από disco, funk, ψυχεδέλεια και ήχους της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι Yīn Yīn έχουν φτιάξει έναν ήχο που ισορροπεί ανάμεσα στο retro και το μελλοντικό, με groove που δεν σταματά να βαθαίνει. Στο Yatta! προσθέτουν νέες αναφορές στην Italo Disco, φέρνοντας στην επιφάνεια μια μυστικιστική διάσταση που κάνει τα κομμάτια τους να μοιάζουν σαν soundtrack σε ταινίες-φαντάσματα από τα 70s και 80s.

Από την αρχική τους εμφάνιση με το The Rabbit That Hunts Tigers (2019), μέχρι τα The Age of Aquarius (2022) και Mount Matsu (2024), οι Yīn Yīn εξερευνούν «άγνωστα ηχητικά τοπία» μέσα από pentatonic κλίμακες, guzheng, vintage synths και ηλεκτρισμένους ρυθμούς. Το νέο άλμπουμ Yatta! είναι το πιο ολοκληρωμένο έργο τους έως τώρα: ένα μείγμα από χορευτικά party starters αλλά και πιο ταξιδιάρικες στιγμές, που αποτυπώνουν το παγκόσμιο μουσικό ταξίδι του συγκροτήματος.

Έχοντας περιοδεύσει σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, με highlights σε Paradiso, Lowlands, North Sea Jazz Festival, Fuji Rock, Clockenflap και σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι Yīn Yīn έχουν κατακτήσει φήμη ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεσηκωτικά live acts της γενιάς τους.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Εισιτήρια

— EARLY BIRDS 23€

— PRESALE 25€

— ON SPOT 28€

Ημερομηνία: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2026 Χώρος: ARCH CLUB, Αθήνα (Κρήτης 1 &, Πέτρου Ράλλη 29, Ταύρος, 177 78)

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και του δικτύου καταστημάτων του

Link προπώλησης: YĪN YĪN (NL) LIVE IN ATHENS | Εισιτήρια online! | More.com Brought to you by TMR Entertainment Group a


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γκόγκας Ευάγγελος: "Η αμφισβήτηση σε βγάζει από το κουτί της ήδη δομημένης πραγματικότητας και σε βοηθάει να δεις τον κόσμο με τα δικά σου μάτια".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μπλε σκούρο 05 του Πάνου Μυρμιγγίδη από την Άνεμος Εκδοτική

Είδαμε και προτείνουμε: Σκίτσο 6 | ΑΜΦΙ (Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες) στη πειραματική σκηνή του Εθνικού στο θέατρο Δίπυλον

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Είδαμε και προτείνουμε: Εσύ και τα σύννεφά σου του Έρικ Βέστφαλ στο Θέατρο Μετς