Είδαμε και προτείνουμε: «Η Νύχτα των Δολοφόνων»

 Είχαμε τη συγκλονιστική εμπειρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Η Νύχτα των Δολοφόνων», του συγγραφέα Χοσέ Τριανα από την θεατρική ομάδα Overwhelmed!

Ένα έργο που μας ταξιδεύει βαθιά στα σκοτάδια της παιδικής ψυχής και των οικογενειακών τραυμάτων.

Τα τρία αδέρφια Λάλο, Μπέμπα και Κούκα, απομονωμένα στη σοφίτα του σπιτιού τους, επιδίδονται σε ένα παράξενο και συνάμα καθηλωτικό παιχνίδι. Αντί για νεράιδες, τέρατα και πειρατές, αναπαριστούν τους ανθρώπους που τους κακοποίησαν ψυχολογικά και σωματικά στην παιδική τους ηλικία. Οι γονείς τους παίρνουν την κεντρική θέση σε αυτό το σκοτεινό θέατρο, αποκαλύπτοντας τα βαθιά τραύματα και τις πληγές που κουβαλούν. Ωστόσο, κανείς δεν μένει αλώβητος στο τέλος. Το έργο είναι μια ωδή στη δύναμη της μνήμης και της φαντασίας, καθώς και στην καταλυτική επίδραση των οικογενειακών σχέσεων.
Η ερμηνεία των ηθοποιών ήταν εκπληκτική, μεταφέροντας με ένταση και βάθος τα συναισθήματα και τις εσωτερικές συγκρούσεις των χαρακτήρων. Το σκηνικό, σκοτεινό και λιτό, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα έντασης και απομόνωσης, ενισχύοντας την αίσθηση του εγκλωβισμού και της αγωνίας. Η σκηνοθεσία του Απόστολου Τζικα καταφέρνει να κρατήσει το κοινό σε αγωνία, αποκαλύπτοντας σταδιακά τις πτυχές των χαρακτήρων και των σχέσεων τους.
Η παράσταση μας άφησε με έντονα συναισθήματα και πολλές σκέψεις για την επίδραση των οικογενειακών τραυμάτων στην ψυχή και στη ζωή μας. Οι ηθοποιοί Καλλιόπη Ματουλη Νεκτάριος Μαστορης-Μαρίνα Κονδακη απέδωσαν την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων με αμεσότητα και πάθος, καθιστώντας το έργο μια αξέχαστη εμπειρία. Είναι ένα δυνατό και συγκινητικό έργο που αξίζει να δείτε, καθώς αναδεικνύει τη σημασία της αντιμετώπισης των τραυμάτων μας και της συμφιλίωσης με το παρελθόν μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".