ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑ


 

«ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ»|

 

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Εστία, διοργανώνουν παρουσίαση του  βιβλίου του  Θανάση Τριαρίδη, με τίτλο «Εμείς θα ανεβάσουμε τους ανθρώπους στα τρένα για το επερχόμενο Άουσβιτς. Κείμενα, ομιλίες, σημειώσεις και συνεντεύξεις για το Ολοκαύτωμα (2004-2024).».

 

Για το βιβλίο θα συζητήσουν με τον συγγραφέα οι:

Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ, συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης, Συγγραφέας

Ηλίας Μαγκλίνης, Δημοσιογράφος, συγγραφέας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://shorturl.at/k1IYG

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό (που συγκεντρώνει κείμενα μιας εικοσαετίας) καταγράφει, μέσα από μια ακολουθία επιχειρημάτων και συνδέσεων, την βασική ερμηνευτική θέση το Θανάση Τριαρίδη για τον Ολοκαύτωμα, αυτήν που δηλώνει και ο τίτλος του βιβλίου. Πως το Άουσβιτς τα κάναμε εμείς (η ανέκφραστη πλειοψηφία των κοινωνιών της Δύσης, η σιωπηλή πλειοψηφία) – και θα το ξανακάνουμε εμείς. Πως τα τρένα που ξεκίνησαν για το Άουσβιτς τα φορτώσαμε εμείς – και θα τα ξαναφορτώσουμε εμείς. Πως το παράγγελμα Wstawać το προφέραμε εμείς – και θα το ξαναπροφέρουμε εμείς. Πως την επόμενη φορά, όταν τα θύματα θα είναι χοντροί / αδύνατοι / ξανθοί / μελαχρινοί / μετανάστες / φτωχοί / άρρωστοι / όποιοι άλλοι (πάντοτε «απειλητικά επικίνδυνοι»), εμείς (η κοινωνική πλειοψηφία, η πλειονότητα) θα είμαστε και πάλι οι θύτες.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".