Είδαμε και προτείνουμε: «Πόκερ»

 Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Πόκερ» από την θεατρική ομάδα "Υποκριτές"σε ένα δυνατό κείμενο του Αποστόλη Χριστοδούλου που μας ενθουσίασε.

Ένα έργο που αντικατοπτρίζει την καθημερινή μας πραγματικότητα και μας αναγκάζει να κοιτάξουμε μέσα μας.

Στο «Πόκερ», όλοι παίζουμε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Είτε πρόκειται για τη δουλειά, το παιδί, τις συμφωνίες, ακόμα και το πάρκινγκ. Το έργο αποκαλύπτει πώς η ηθική είναι σχετική και συχνά δυσεύρετη. Η παράσταση αναδεικνύει τον παραγκωνισμό του Ανθρώπου και την άνοδο του ανήθικου Εγώ. Ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας, που μας δείχνει πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι η ζωή μας αν ήμασταν πιο ανθρώπινοι. Ή μήπως η ζωή μας είναι έτσι ακριβώς επειδή είμαστε άνθρωποι;
Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικές, γεμάτη συναίσθημα ενέργεια και ένταση που σε κάθε σκηνή μας κρατά καθηλωμένους. Η ευρηματική σκηνοθεσία του Αποστόλη Χριστοδούλου και το σκηνικό ενίσχυσαν το βαθύ μήνυμα του έργου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που προκαλεί σκέψεις και συναισθήματα.
Ένα δυνατό και συγκινητικό έργο που σε κάνει να αναρωτηθείς για τη δική σου ηθική και τις επιλογές σου. Το «Πόκερ» δεν είναι απλά μια παράσταση, είναι μια εμπειρία που σε αλλάζει. Είναι μια ωδή στην ανθρώπινη φύση και τις αντιφάσεις της.
Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε ανακαλύπτοντας την αλήθεια πίσω από το παιχνίδι που καθημερινά όλοι παίζουμε.

Λίγα λόγια για το έργο:
Στο «Πόκερ» ίσως κάποτε παίξουμε όλοι… αν δεν έχουμε παίξει ήδη. Να πάρω τη δουλειά, να διορίσω το παιδί, να κλείσω το deal, να προλάβω το πάρκινγκ, να πιάσω την καβάτζα… Εγώ… Το «Πόκερ» φωνάζει ότι η Ηθική, εκτός από σχετική, είναι και πολύ δυσεύρετη. Ο παραγκωνισμός του Ανθρώπου, η ανάδυση και η επικράτηση(;) του ανήθικου Εγώ, δηλαδή το «Πόκερ», θέλει να πονέσει το θεατή και να του ψιθυρίσει πόσο ωραία θα ήταν η ζωή μας, αν ήμασταν πιο ανθρώπινοι. Εκτός κι αν η ζωή μας είναι έτσι ,ακριβώς επειδή είμαστε άνθρωποι.

Συντελεστές:
Θεατρική Ομάδα: Υποκριτές
Συγγραφέας: 
Αποστόλης Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: 
Αποστόλης Χριστοδούλου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: 
Η ομάδα Υποκριτές
Εικαστική επιμέλεια: Ελένη Σουμή
Φωτισμοί: 
Πάνος Κουκουρουβλής
Μουσική σύνθεση: 
Αποστόλης Χριστοδούλου
Μουσική διδασκαλία: 
Ματθαία Σπιταδάκη
Φωτογραφίες: 
Joe Pateraki cinema

Η ηχογράφηση έγινε στo HIVE Music Productions, Δημήτρης Χατζησταμάτης

Ερμηνεύουν:
Στέλλα Γαλανάκη, Παντελής Δημητρίου, Αλεξάνδρα Δρακουλαράκου, Λήδα Ματάλα, Κλεάνθης Μητσιούλης, Μιχάλης Παναγιωτούνης, Κώστας Πανόπουλος, Γιουλη Παπαδάκη, Δήμητρα Χαχαμίδου

● Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".