Η Πιλάρ Τένα παρουσιάζει το βιβλίο της "Η αριθμητική της οικογένειας" σε Αθήνα και Χανιά

 


 


©Óscar Chamorro

 

Η Πιλάρ Τένα σε Αθήνα και Χανιά

Η Ισπανίδα συγγραφέας Πιλάρ Τένα παρουσιάζει τη συλλογή διηγημάτων της Η αριθμητική της οικογένειας που κυκλοφορεί, σε μετάφραση της Τίνας Τερζιώτη, από τις εκδόσεις Βακχικόν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα αλλά και στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

 

Η Πιλάρ Τένα στον πολυχώρο Gustav Athens

 

 

Oι εκδόσεις Βακχικόν σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Ισπανίδας συγγραφέως Πιλάρ Τένα Η αριθμητική της οικογένειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 19.00 στον πολυχώρο Gustav Athens, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, στη στοά του εμπορικού κέντρου Atrium.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τίνα Τερζιώτη, μεταφράστρια του βιβλίου, η Dolores Payás, συγγραφέας, μεταφράστρια και η συγγραφέας.

Με παράλληλη διερμηνεία στα Ελληνικά και στα Ισπανικά.

 

Η Πιλάρ Τένα στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν συμμετέχουν στο φετινό 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων που θα λάβει χώρα από την  Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στην όμορφη πόλη της Κρήτης.

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθεί, η Ισπανίδα συγγραφέας μας Πιλάρ Τένα με το βιβλίο της Η αριθμητική της οικογένειας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση της Τίνας Τερζιώτη. Η συλλογή διηγημάτων της Πιλάρ Τένα θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Η δυναμική της σύγχρονης οικογένειας» που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Οικογένεια. Ένας τόπος κοινός για όλους, μα διαφορετικός για τον καθένα μας. Εκείνος ο χώρος που εξαρχής μας δομεί αλλά και μας αποδομεί, μας φροντίζει και μας παραμελεί, μας στηρίζει και μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.

Δυο ξαδέλφες που περνούν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι, ένας γάμος, ένας θάνατος, σκηνές καθημερινές και οικείες, είναι λίγες μόνο από τις ιστορίες που απαρτίζουν την Αριθμητική της οικογένειας. Ένα βιβλίο για την αγάπη, την απώλεια, την προδοσία, την κακοποίηση, τη νοσταλγία.

Η Πιλάρ Τένα εμβαθύνει στις ανθρώπινες σχέσεις επιχειρώντας να ερμηνεύσει μέσα από τους φανταστικούς χαρακτήρες της όσα δεν κατάφερε να κατανοήσει στην πραγματική ζωή, προσφέροντας στον αναγνώστη μία ολόκληρη προσωπική γεωγραφία, ένα παιχνίδι συναισθημάτων, μία μοναδική εξιστόρηση.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Πιλάρ Τένα (Pilar Tena) είναι απόφοιτη νομικής και δημοσιογραφίας, και έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε πολυάριθμα ινστιτούτα και οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Ισπανίας (ενδεικτικά: Real Instituto Elcano, Ίδρυμα Spain ’92 στη Νέα Υόρκη, συντονίστρια για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα κ.ά.).

Σήμερα ζει στην Αθήνα, όπου είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Ελλάδα, ενώ την περίοδο 2017 - 2022 ήταν του αντίστοιχου της Ολλανδίας. Έχει ζήσει και εργαστεί σε διάφορες πόλεις, όπως Δουβλίνο, Άμστερνταμ, Μοντεβιδέο, Λονδίνο, Νέο Δελχί, Σίδνεϊ, Νέα Υόρκη, Γενεύη και Στοκχόλμη.

Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων και ένα δοκίμιο, και αυτή την εποχή γράφει το νέο της έργο, ένα θρίλερ που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’90.

Η αριθμητική της οικογένειας είναι το πρώτο βιβλίο της που μεταφράζεται στα ελληνικά.

 

Γνωρίστε την Πιλάρ Τένα στα vakxikon book.toks

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".