NINA PUSHKOVA-Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Τα διαμάντια δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φίλοι για τα κορίτσια. Αντιθέτως, μερικές φορές δυσκολεύουν πολύ τη ζωή τους. Αυτό συνέβη και στη Νίκη, η οποία ξαφνικά βρίσκεται με μια ολόκληρη περιουσία στα χέρια αλλά και με μεγάλους μπελάδες. Η ζωή της αλλάζει ριζικά, καθώς τα ίχνη της ακολουθούν επαγγελματίες εκτελεστές. Πάντα κάποιος ψάχνει τα διαμάντια, πάντα σε κάποιον ανήκουν. Μόσχα, Βόρειος Καύκασος, Βρυξέλλες, Σιγκαπούρη, Λονδίνο· πουθενά δεν υπάρχει σωτηρία για τη Νίκη, ώσπου αποκτά έναν μυστικό προστάτη.
Στο βιβλίο περιγράφεται με ενάργεια η ατμόσφαιρα της ταραγμένης δεκαετίας του 90, όταν η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου ήταν τόσο λεπτή όσο ποτέ άλλοτε.


Μετάφραση από τα ρωσικά
ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥΗ Νίνα Πουσκόβα, μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Ρωσίας, είναι πραγματικά ένας άνθρωπος της Τέχνης. Αποφοίτησε από τη θεατρική σχολή Σιούκιν και συμμετείχε σε ταινίες μαζί με ινδάλματα εκατομμυρίων θεατώντον Ολέγκ Γιανκόφσκι και τον Εβγκένι Λεόνοφ, τον Αλεξάντερ Αμπντούλοφ και τον Γιούρι Σολόμιν, τον Βλαντισλάβ Ντβορζέτσκι και τον Φέντορ Μπονταρτσιούκ. Ως σεναριογράφος και παραγωγός, γύρισε στην Κρεμόνα της Ιταλίας το ντοκιμαντέρ Το Αιώνιο Μυστήριο του Στραντιβάρι και στην Ολλανδία την ταινία Η Μικρή Ολλανδία του Πέτρου του Μέγα. Κατά παραγγελία της κυβέρνησης της Μόσχας σκηνοθέτησε την τριλογία για την αρχιτεκτονική ιστορία της ρωσικής πρωτεύουσας Οι Τρεις Όψεις της Μεγάλης Πόλης.
Το πρώτο της βιβλίο, Ειδύλλιο με Υστερόγραφο, έλαβε το βραβείο Μπούνιν και μεταφράστηκε στη σερβική και την αζερική γλώσσα. Το μυθιστόρημα περιείχε τις εύστοχες παρατηρήσεις της για τους προέδρους και για τα σημαντικά πρόσωπα με τα οποία είχε την τύχη να συναντηθεί και να γνωριστεί. Το καινούριο της βιβλίο είναι ένα περιπετειώδες θρίλερ. «Σαν ινδική θεότητα με πολλά χέρια», λέει η συγγραφέας, «είμαι έτοιμη να ασχοληθώ ταυτόχρονα με όσα με συναρπάζουν και μπορεί να συναρπάσουν τους θεατές, αλλά και τους αναγνώστες!»

«Ένα συγκλονιστικό θρίλερ με απρόβλεπτες καταστάσεις. Η ηρωίδα, όπως και η χώρα ολόκληρη, κατάφερε να ξεφύγει από την άβυσσο. Το ρίσκο ήταν θανάσιμο, αλλά ο δρόμος προς τη νίκη περνάει πάντα μέσα από το ρίσκοΓλαφυρό, ζωντανό, συναρπαστικό!»
Νικίτα Μιχαλκόφ
«Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να είναι ηρωί­δα. Αλλά, μερικές φορές, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και αναγκάζεται να διακινδυνεύσει. Μια νέα, όμορφη κοπέλα σε μια απίστευτη μάχη για τη ζωή και τη νίκη, σε ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το Λονδίνο μέχρι τη ΣιγκαπούρηΑσυνήθιστη πλοκή. Έντονη ίντριγκα. Είμαι ενθουσιασμένη
Βαλέρια
«Το μυθιστόρημα είναι σαν ταινία: η μια αγωνιώδης σκηνή διαδέχεται την άλλη, ανεβάζοντας σταδιακά την ένταση, υφαίνοντας μια σφιχτή πλοκή, μέχρι που φτάνει η στιγμή που δεν μπορείς πια να σταματήσεις να διαβάζεις. Και, προς το τέλος της ιστορίας, όταν το μαχαίρι κατευθύνεται στον στόχο, θέλεις αυθόρμητα να φωνάξεις: Νίκη!»
Βλαντίμιρ Σολοβιέφ

                                                                   Β1282
                                                 ISBN 978-960-14-3438-4

Αθήνα 2019
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 368
Τιμή:  € 14,90 (με ΦΠΑ)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Νίκος Πλουμπίδης"