Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Απονειρευτή (Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου), «Η τριλογία της ζωής. Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν.» από τις εκδόσεις ΠΝΟΕΣ λόγου & τέχνης



Link Φωτογραφικού υλικού:

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 18:00 οι Εκδόσεις ΠΝΟΕΣ λόγου & τέχνης παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας την ποιητική συλλογή του Απονειρευτή (Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου), «Η τριλογία της ζωής. Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν.»


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αρετή Γκιωνάκη, εκδότρια-συγγραφέας (εκδόσεις ΠΝΟΕΣ λόγου & τέχνης)
Γιώργος Παπακώστας, ποιητής
Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής
Ποιήματα θα διαβάσουν οι:
Τάκης Παπαματθαίου ηθοποιός
Αγγέλα Σιδηροπούλου, ηθοποιός-τραγουδίστρια
Μπέσσυ Γιαννοπούλου, ηθοποιός-θεατρική και μουσική παραγωγός
Γεωργία Σιακαβάρα, ηθοποιός-τραγουδίστρια
Κατερίνα Βερβέρη, τραγουδίστρια

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Γιάννης Τοπσόγλου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι εποχές άλλαξαν...
Η τέχνη αλλάζει…
Μια καλύτερη εποχή έχει ήδη ανατείλει...

 Οι Ιστορίες της Νέας εποχής είναι φτιαγμένες από χρώματα, ιδέες και φαντασία... Ιστορίες γεμάτες φως και σκοτάδι, αλήθεια και ψευδαίσθηση, χαρά και μελαγχολία... «Ποίημα είναι κατά κυριολεξία ,κάθε αιτία και αφορμή που γεννά ένα ποίημα... »Δεν ξέρω τί ακριβώς με ενέπνευσε να αρχίσω να γράφω ποιήματα. Όλο αυτό ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια σαν ένας πειραματισμός για το αν θα μπορούσα να μετατρέψω κάποιες ιδέες μου σε μορφή ποιητικού λόγου. Χωρίς να το καταλάβω όταν ολοκλήρωσα τα πρώτα μου ποιήματα, όλο αυτό έγινε συνήθεια και η συνήθεια έγινε εξάρτηση. Τότε, αναρωτήθηκα πώς ζούσα πριν αρχίσω να γράφω ποίηση… Βέβαια σαν αναγνώστης πάντοτε, μου προκαλούσε εντύπωση η μελαγχολική κυρίως ποίηση σπουδαίων ποιητών. Αυτή δηλαδή την ποίηση που με έκανε να νιώθω μια αίσθηση που εγώ ονομάζω «Η χαρά της Μελαγχολίας». [...] Το παρακάτω απόσπασμα από το ποίημα του Τ.Λειβαδίτη «Οι σάλπιγγες της Αποκαλύψεως», εκφράζει όσο τίποτα, την αντίληψή μου για την μελαγχολική ποίηση: «Θυμάσαι; Ο πατέρας σου ήταν νεκρός στο φέρετρο - εσύ κάτι έψαχνες και μπήκες σε μιαν άλλη κάμαρα, μονάχη, σ’ ακολούθησα, απ’ το ανοιχτό παράθυρο ερχόταν η ευωδιά του κήπου (ω θα ’μαστε νεκροί κι η άνοιξη θα ’ρχεται πάλι και πάλι) - σε πλησίασα, με κοίταξες στα μάτια και τότε σε φίλησα για όλα τα χρόνια που θα περάσουν, για όλες τις ελπίδες που θα χαθούν, σε φίλησα και σε κράτησα πάνω μου –κι όπως πριν λίγο είχες αγκαλιάσει ν’ αποχαιρετήσεις το νεκρό, τα μαλλιά σου μύριζαν αιωνιότητα….»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Απονειρευτής είναι το ποιητικό ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1982, μεγάλωσε και μένει μέχρι σήμερα στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αθήνας. Έχει καταγωγή από την Ημαθία και την Καρδίτσα. Είναι Διδάκτορας της


Βιολογίας, ζωγράφος ,ποιητής, στιχουργός.. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Αθήνας έκανε μεταπτυχιακό στον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας- Βιοφυσικής και διδακτορικό στον Τομέα
Ζωολογίας-Θαλάσσιας Βιολογίας. Ο τίτλος του διδακτορικού του είναι: «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας». Ζωγραφίζει με την βοήθεια Η/Υ. Έχει συμμετάσχει στο ARΤ Θεσσαλονίκη 2016 και έχει κάνει την έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU & NEW AGE, μαζί με τον επίσης ζωγράφο και ποιητή Γιάννη Γούνα.

Link Βιβλίου:

Link Εκδήλωσης:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς