Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ 2015 - ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ελένη Βαρβιτσιώτη - Βικτώρια Δενδρινού
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ Στα βιβλιοπωλεία στις 17 Ιουνίου από τις
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ
Το παρασκήνιο του 2015
Το παρασκήνιο του 2015 Στις 10 το βράδυ, και καθώς οι ηγέτες άρχισαν να αποχωρούν από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο ήδη έξω φρενών Ολάντ πήρε τον Τσίπρα στα γραφεία της Γαλλίας στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον κάθισε κάτω για μια συζήτηση έξω από τα δόντια. «Αλέξη, ca ne vas pas du tout!». «Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Ήρθες με άδεια χέρια». Έκπληκτος από τη χαλαρή στάση του Έλληνα πρωθυπουργού εκείνη την ημέρα, ενώ η χώρα του βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα, ο Γάλλος πρόεδρος αναφώνησε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν κάνεις ακριβώς αυτά που λέω!».
Οι συγκρούσεις
«Τότε τελειώσαμε. Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ» είπε η καγκελάριος. Μάζεψε τα χαρτιά της και σηκώθηκε κατευθυνόμενη προς την πόρτα. Ο Ντόναλντ Τουσκ έτρεξε και της έκοψε τον δρόμο. «Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κανείς από αυτό το δωμάτιο» είπε με τη χαρακτηριστική, βαριά πολωνική προφορά του. Σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος και στάθηκε μπροστά στην καγκελάριο, εμποδίζοντάς τη να βγει από το δωμάτιο.
Το Plan B
Καθώς η μυστική ομάδα του Σχεδίου Β΄ προσπαθούσε να χαρτογραφήσει όλες τις νομικές, οικονομικές και τεχνικές λεπτομέρειές του, μια εντελώς ξεχωριστή ομάδα, υπό τη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δούλευε πάνω σε ένα άλλο κρίσιμο κομμάτι του: την ανθρωπιστική βοήθεια. Μια χρεοκοπία θα οδηγούσε με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, ανήμπορο να καλύψει βασικές ανάγκες, όπως τροφή και στέγαση, προκαλώντας μια κρίση που η Ευρώπη δεν θα είχε ξαναδεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ
Η τελευταία μπλόφα: Το παρασκήνιο του 2015 – Οι συγκρούσεις – Το Plan B
των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού
στις 17 Ιουνίου στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind