Νέα κυκλοφορία από την Klik records. DATAMEN & YINKA - "The Zone"

    


DATAMEN & YINKA – ‘’THE ZONE’’


Οι DATAMEN + YINKA είναι ένα νέο σχήμα στη διεθνή bass / grime / dubμουσική σκηνή, με βάση στην Ελλάδα και ρίζες μέχρι την Αφρική. Οι παραγωγοί Alex Retsis & George Aggelides μαζί με τον Mc Yinka, απλώνουν δυνατές φωνητικές γραμμές επάνω σε βαριά, επιθετικά beat, μπλέκοντας το κλασσικό hip hop με τη dub και τις διάφορες όψεις του ηλεκτρονικού ήχου. Βετεράνοι όλοι, το ντεμπούτο τους ‘’The Zone’’ είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που μετράει πλέον περισσότερα από 10 χρόνια. Το ‘’The Zone’’, που κυκλοφορεί από την Klik Records, είναι μια ανθολογία 10 κομματιών με ιντριγκαδόρικο στίχο, δυναμικά beat και συχνά κοινωνικο-πολιτικές αναφορές. Στις προσωπικές τους καριέρες, τα μέλη του γκρουπ έχουν εμφανιστεί live σε φεστιβάλ σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικο-πολιτικό ακτιβισμό. Οι DATAMEN + YINKAστοχεύουν στο να αφήσουν το στίγμα τους στη σκηνή με τις μοναδικές τους εμφανίσεις, γεμάτες ενέργεια.

Οι DATAMEN + YINKA αποτελούνται από τους Alex Retsis και George Aggelides, το τρομερό δίδυμο πίσω από το μοναδικό σχήμα VideoGame Orchestra καθώς και τον Mc Yinka, τον πιο δραστήριο Mc στην Ελληνικήdrum & bass σκηνή. Ο Yinka, Έλληνας mc με καταγωγή από τη Νιγηρία, είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της εγχώριας underground μουσικής κοινότητας. Έχει συμμετοχές σε αναρίθμητα hip hop, dub, reggae, d&b, soul αλλά και mainstream project, με μεγάλη επιτυχία, όντας συχνά η γέφυρα μεταξύ του underground και του mainstream κοινού. Ηθοποιός, influencer, ακτιβιστής, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πέρα από το να βρίσκεται διαρκώς επάνω στη σκηνή είτε solo είτε με κάποιες από τις συνεργασίες του, ο Yinka ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, βοηθώντας μαθητές σχολίων να μπουν σε μια δημιουργική διαδικασία, μέσα από τη συγγραφή στίχων, τη δημιουργία ρυθμικών μοτίβων και την έκθεσή τους στο κοινό.

Ο Alex Retsis είναι μουσικός, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας, πιστοποιημένος καλλιτέχνης της KORG και audio specialist που συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως Native Instruments, Glitchmachines, AudioModern, Soundmorph και πολλές ακόμα. Σαν μουσικός, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, είτε solo, είτε με τον George Aggelides σανVideoGame Orchextra, δημιουργώντας την απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με τα ευρηματικά τους chiptunes.

2018 / Klik Records.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind