Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3η διεθνής συνάντηση εκπαιδευτών Child'Space στην Αθήνα
4 – 9 Ιουλίου 2018 | ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ | 10.00 – 19.00


Το Child'SpaceAthens,το πρώτο επίσημο κέντρο εφαρμογής της μεθόδου Child'Space,The Chava Shelhav method στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από την Μάρθα Κλουκίνα δασκάλα κίνησης και ChildSpace practitioner, φιλοξενεί την 3η Διεθνή συνάντηση Εκπαιδευτών και Θεραπευτών Child'Space, The Chava Shelhav method,που θα γίνει στις  4-9Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.

H μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από  το Feldenkrais, την   Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.

Το ChildSpace υποστηρίζει την κινητική ,συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προάγει τον υγιή δεσμό μεταξύ γονέα και βρέφους.
Προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του ενθαρρύνοντας την διαδικασία της μάθησης.
Μέσα στο Child’Space μαθαίνουμε να χαιρόμαστε και για τα «μικρά πράγματα» που στην πραγματικότητα είναι μεγάλα κατορθώματα για τον βρεφικό εγκέφαλο.
H μέθοδος Child'Space απευθύνεται σε βρέφη και νήπια με τυπική ανάπτυξη  και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε παιδιά  που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές ή άλλες δυσκολίες.

Βασική εισηγήτρια της 3ης Διεθνούς συνάντησης Εκπαιδευτών και Θεραπευτών Child'Space, The Chava Shelhav method είναι η Dr.Chava Shelhav ιδρύτρια της μεθόδου ChildSpace και διεθνούς φήμης δασκάλα. Η Dr. Shelhav θα δουλέψει στην Αθήνα με παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, προσφέροντας ατομικές συνεδρίες.
Επίσης η Dr. Carolyn Palmer, Associate Professor at Phycological science at Vassar University και η Barbara Leverone, ,MΑ in Mental Health Counseling with advanced training and supervision in Infant Mental Health and Child’Space Trainer and educator
θα παρουσιάσουν την έρευνά τους με θέμα:
·       “Moving into Tummy Time:  Touch and Transitions Aid Parent Confidence and Infant Development”.

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι και
η Δρ. Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, παιδιάτρος –αναπτυξιολόγος
που θα παρουσιάσει τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα :
·       Nευροπλαστικότητα , τελευταίες έρευνες και ευρήματα” και
·       To παιχνίδι ως μέσο θετικής εξέλιξης”

Επιπλέον για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς αυτής της διεθνούς συνάντησης θα γίνουν ατομικές συνεδρίες όπου εκπαιδευτές και θεραπευτές από όλο τον κόσμο θα συναντήσουν  γονείς  μαζί με τα παιδιά τους, προσφέροντας την βιωματική εμπειρία της μεθόδου ChildSpace ,άνευ κόστους.
Οι γονείς θα λάβουν συμβουλευτική σχετικά με την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού τους, τεχνικές χαλάρωσης,  ιδέες για παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του βρέφους τους και θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ατομικές συνεδρίες
Θα βρείτε στο www.childspaceathens.gr
‘Η καλέστε στο τηλ.6945 4640 97

Xώρος διεξαγωγής :KIΝΗΤΗΡΑΣ Resedency Center (Eρεχθείου 22, Κουκάκι)
Ημέρες & ώρες συνεδρίου: 4 – 9 Iουλίου | 10.00 – 19.00
Διοργάνωση: ChildSpaceAthens- Μάρθα Κλουκίνα
Επικοινωνία:  Αγγελική Φράγκου
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης '' Hello # Ελένη; 2018 μ.Χ.''

LOUKOYMI# 10 (στην ταράτσα… με θέα την Ακρόπολη)
(Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, πλησίον μετρό «Μοναστηράκι», απέναντι από το LoukoumiBar, τηλ. 210 3254583) Hello # Ελένη; 2018 μ. Χ. σε σκηνοθεσία του Ζανό Ντάνια
Πρεμιέρα: Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 για 6 μόνο παραστάσεις

Νύχτες Παρωδίας

Μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις παρωδίες !
Ένα τριήμερο παραστάσεων στον αγαπημένο μας Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο .
Τα έργα αυτά γράφτηκαν και σκηνοθετήθηκαν από την Έφη Μεράβογλου . Είναι έργα μικρής διάρκειας και προσαρμοσμένα να παιχτούν σε οποιονδήποτε χώρο.

Ο ΔΑΚΗΣ LIVE ΣΤΟ "SOUSOU" - Παρασκευή 29/6/18

live music special drinks and more

Το SouSou the Bar
Παρουσιάζει τον Δάκη
Παρασκευή 29 Ιουνίου22.00

«Τρωάδες» Ευριπίδη 20 & 21 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα" σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης παρουσιάζουν την τραγωδία «Τρωάδες» Ευριπίδη 20 & 21 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

To #Rest@rt παρουσιάζει την έκθεση “Bonnie & Clyde” στην Aqua Gallery

Η δεύτερη έκθεση του πολιτιστικού προγράμματος της AquaGallery που στεγάζεται στο lobby του ξενοδοχείου ArtHotel στον Πύργο της Σαντορίνης, εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Ιουλίου στο πλαίσιο της ομπρέλας πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt Η έκθεση έχει τίτλο Bonnie & Clyde και την επιμέλεια της υπογράφει η ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαιτζάκη.