Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3η διεθνής συνάντηση εκπαιδευτών Child'Space στην Αθήνα
4 – 9 Ιουλίου 2018 | ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ | 10.00 – 19.00


Το Child'SpaceAthens,το πρώτο επίσημο κέντρο εφαρμογής της μεθόδου Child'Space,The Chava Shelhav method στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από την Μάρθα Κλουκίνα δασκάλα κίνησης και ChildSpace practitioner, φιλοξενεί την 3η Διεθνή συνάντηση Εκπαιδευτών και Θεραπευτών Child'Space, The Chava Shelhav method,που θα γίνει στις  4-9Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.

H μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από  το Feldenkrais, την   Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.

Το ChildSpace υποστηρίζει την κινητική ,συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προάγει τον υγιή δεσμό μεταξύ γονέα και βρέφους.
Προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του ενθαρρύνοντας την διαδικασία της μάθησης.
Μέσα στο Child’Space μαθαίνουμε να χαιρόμαστε και για τα «μικρά πράγματα» που στην πραγματικότητα είναι μεγάλα κατορθώματα για τον βρεφικό εγκέφαλο.
H μέθοδος Child'Space απευθύνεται σε βρέφη και νήπια με τυπική ανάπτυξη  και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε παιδιά  που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές ή άλλες δυσκολίες.

Βασική εισηγήτρια της 3ης Διεθνούς συνάντησης Εκπαιδευτών και Θεραπευτών Child'Space, The Chava Shelhav method είναι η Dr.Chava Shelhav ιδρύτρια της μεθόδου ChildSpace και διεθνούς φήμης δασκάλα. Η Dr. Shelhav θα δουλέψει στην Αθήνα με παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, προσφέροντας ατομικές συνεδρίες.
Επίσης η Dr. Carolyn Palmer, Associate Professor at Phycological science at Vassar University και η Barbara Leverone, ,MΑ in Mental Health Counseling with advanced training and supervision in Infant Mental Health and Child’Space Trainer and educator
θα παρουσιάσουν την έρευνά τους με θέμα:
·       “Moving into Tummy Time:  Touch and Transitions Aid Parent Confidence and Infant Development”.

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι και
η Δρ. Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, παιδιάτρος –αναπτυξιολόγος
που θα παρουσιάσει τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα :
·       Nευροπλαστικότητα , τελευταίες έρευνες και ευρήματα” και
·       To παιχνίδι ως μέσο θετικής εξέλιξης”

Επιπλέον για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς αυτής της διεθνούς συνάντησης θα γίνουν ατομικές συνεδρίες όπου εκπαιδευτές και θεραπευτές από όλο τον κόσμο θα συναντήσουν  γονείς  μαζί με τα παιδιά τους, προσφέροντας την βιωματική εμπειρία της μεθόδου ChildSpace ,άνευ κόστους.
Οι γονείς θα λάβουν συμβουλευτική σχετικά με την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού τους, τεχνικές χαλάρωσης,  ιδέες για παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του βρέφους τους και θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ατομικές συνεδρίες
Θα βρείτε στο www.childspaceathens.gr
‘Η καλέστε στο τηλ.6945 4640 97

Xώρος διεξαγωγής :KIΝΗΤΗΡΑΣ Resedency Center (Eρεχθείου 22, Κουκάκι)
Ημέρες & ώρες συνεδρίου: 4 – 9 Iουλίου | 10.00 – 19.00
Διοργάνωση: ChildSpaceAthens- Μάρθα Κλουκίνα
Επικοινωνία:  Αγγελική Φράγκου
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ( Παρασκευή 23 Νοεμβρίου)

Με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού, Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών μέσα από την παράδοση των αιώνων. Μέσα από την τέχνη δημιουργείται μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά. Χρήστος Νικολόπουλος

O Δημήτρης Αδάμης μιλάει στο Open Mind

O Δημήτρης Αδάμης μιλάει στο Open Mind για την νέα μουσική παράσταση στη μουσική σκηνή στη Σφίγγα, την αγάπη του για την μουσική, το θέατρο και διάφορα ακόμα...

"Dr Jekyll & Mr Hyde" στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Dr. Jekyll& Mr. Hyde Από 24 Νοεμβρίου Σάββατο & Κυριακή στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ | 2ος χρόνος|Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ Των Holworthy Hall Robert Middlemass 2ος χρόνος

'' Ο Ιατροδικαστής ή Στη μνήμη της 'Ελλης Λαδά '' στο θέατρο Αλκμήνη

Θέατρο Αλκμήνη Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα (μετρό «Κεραμεικός», τηλ.: 210 3428650)