Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΛΕΡΑ-ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ


«Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα»
Των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στο Θέατρο Βέμπο

Λίγες παραστάσεις έμειναν πριν ο «Αη Βασίλης» των Θ. Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη.
Η ξεκαρδιστική κωμωδία αλλάζει το πρόγραμμά της από τις 27 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται στην Αθήνα μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και ετοιμάζει βαλίτσες για Β. Ελλάδα.


Ο Πιέρ, η Τερέζα, η Ζοζέτ, ο Ζαν Ζακ, η μαντάμ Νταγκαλάκοβα και ο Φέλιξ, παραμονές Χριστουγέννων, στο σαλόνι του σπιτιού, που αποτελεί την βάση της τηλεφωνικής γραμμής συμπαράστασης «Η ζωή είναι γλυκιά». Όλοι αυτοί μαζί συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα από χαρακτήρες και συμπεριφορές και οδηγούν σε μια κωμωδία ξεκαρδιστική, πληθωρική, ζωντανή, ανατρεπτική, λίγο… κυνική αλλά πάντως πρωτότυπη. Που έσπασε ταμεία στο πρώτο της ανέβασμα μια ντουζίνα χρόνια πριν και που  οι συντελεστές της θα χαρούν ιδιαίτερα να κάνει το ίδιο και τώρα..
Το έργο «Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα», δημιουργήθηκε το 1979 στο Παρίσι, όταν έξι Γάλλοι ηθοποιοί με αρχηγό τον Ζοσιάν Μπαλασκό σκέφτηκαν να ανεβάσουν ένα έργο που δεν είχε γραφτεί ακόμα και που δημιουργήθηκε αυτοσχεδιαστικά κατά την διάρκεια των προβών. Κάθε ηθοποιός είχε την συγγραφική ευθύνη του ρόλου του κι όλο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Βογιατζάκη, Τζόυς Ευείδη, Κώστας Ευριπιώτης Άννα Κουρή, Φώτης Σεργουλόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χρήστος Ζαχαριάδης
Σκηνικά: Ιούλιος Τζιάτας
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Σχεδιασμός Προγράμματος & Αrtwork Kάρολος Πορφύρης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Αφοί Τάγαρη
Ημέρες και ώρες Παραστάσεων
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: λαϊκή απογευματινή 18:00, 21:00
Κυριακή: 19:30
Τιμές εισιτηρίων: 20, 17, 13


Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο νεαρός ηθοποιός Μάκης Κατσανέας μιλά στο Open Mind για τις "Άγριες Ορχιδέες"

Επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης «Όρκος στο παρόν» στο Θέατρο ΑΛΜΑ

Είδαμε την παράσταση: "Συρανό ντε Μπερζεράκ" στο Θέατρο Κάππα

Οι νεαροί ηθοποιοί της παράστασης ‘…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ #ριμέικ’ του Τόλη Παπαδημητρίου, Γιάννης Βασιλώττος, Σπύρος Κατσιάνος, Γιάννης Σέπε και Ρήγας Σκεπετάρης, μιλούν αποκλειστικά στο Open Mind