Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Alexia's secrets: Ο μάγος Ελοχίμ μιλάει στο Open Mind


Ο μάγος Ελοχίμ, ή κατα κόσμον Βασίλης Ντότσικας μας μιλάει στο Open Mind για την αγάπη του για τα ταχυδακτυλουργικά, για τις δυνατότητες αυτού του επαγγέλματος στον θεατρικό χώρο και διάφορα ακόμα...


«Μάγος Ελοχίμ», αρχικά πώς προέκυψε το όνομα αυτό;

Τους Ελοχιμ τους συναντάμε σε θρησκευτικά  κείμενα όπως  πάλαια και  καινή διαθήκη , στο βιβλίο του Ενώχ, και στην Γένεσης. Σε μετάφραση  Ελοχιμ σημαίνει “ενάρετος”.  Η επικρατούσα θεωρία είναι ότι ήταν ένα είδος  – τάγμα  αγγέλων, που έτρεφαν μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους και είχαν ως μόνο στόχο να τους  προστατεύουν. Στην ουσία Ελοχιμ είναι αυτό που λέμε (φύλακας άγγελος). Υπάρχουν και άλλες θεωρίες  που όμως δεν της δέχεται  η εκκλησία και πιθανόν είναι μύθος.

Λέγεται ότι οι Ελοχιμ κάποια στιγμή προστάτευαν τόσο πολύ τους ανθρώπους που παράκουγαν ακόμη και της εντολές του θεού και δημιουργού τους . Με αποτέλεσμα ο θεός να τους εκδιώξει από τον παράδεισο και να γίνουν έκπτωτοι . Ακόμη και τότε όμως οι  Ελοχιμ συνέχισαν ως πεσόντες άγγελοι να προστατεύουν και να αγαπούν με το ίδιο σθένος τους ανθρώπους. Από την πρώτη φορά που άκουσα αυτήν την ιστορία με εντυπωσίασαν αυτά τα ενάρετα όντα με την  απέραντη ανιδιοτελή αγάπη και αφοσίωση. Και έτσι αποφάσισα να κρατήσω το Ελοχιμ ως καλλιτεχνικό όνομα.

 Δραστηριοποιείστε στον χώρο των παιδικών διοργανώσεων και θεατρικών θεαμάτων με την ονομασία «ζαβολιές», Μιλήστε μου λίγο για την ομάδα σας και πώς μπορούμε να σας βρούμε;

Οι  ζαβολιές είναι μια ομάδα που απαρτίζεται  από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Οι περισσότεροι είναι με σπουδές στα παιδαγωγικά και έχουν ως παράλληλη  ή ακόμα και μόνιμη εργασία  την διοργάνωση παιδικών παρτυ και εκδηλώσεων. Θα μας βρείτε σε  γενέθλια, σχολικές εκδηλώσεις, παιδότοπους , παιδικά θέατρα και  γενικά όπου υπάρχουν παιδικά θεάματα.  Δραστηριοποιούμαστε  αρκετά χρόνια και έχουμε καταφέρει να είμαστε ανάμεσα στα κορυφαία brand name του χώρου μας. Η φιλοσοφία μας απλή, σεβασμός στον πελάτη, ποιοτική παροχή υπηρεσιών και λογικές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δουλειά μας στο site http://www.klooun-zavolies.gr/

Έχοντας μία πολύχρονη εμπειρία στον χώρο, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του χώρου;

Θα έλεγα πως για εμένα είναι δυο τα βασικά πλεονεκτήματα, το πρώτο είναι το ότι κατάφερα να κάνω την ταχυδακτυλουργία επάγγελμα και να ζω από αυτό. Νοιώθω πραγματικά τυχερός που αυτό που αγαπούσα το έκανα επάγγελμα. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δουλεύω με παιδιά. Τα παιδιά είναι μια ανεξάντλητη πηγή καλοσύνης  και αγάπης. Τα συναισθήματα αυτά είναι τόσο έντονα που χωρίς να το καταλάβεις σε επηρεάζουν και σε διαμορφώνουν ως  χαρακτήρα προς το καλό. Όταν συναναστρέφεσαι  παιδιά σίγουρα θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Βέβαια υπάρχουν και μειονεκτήματα και δυσκολίες. Το να γίνεις επαγγελματίας  ταχυδακτυλουργός δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι αρκετά χρονοβόρο και  χρειάζεται ατελείωτη εξάσκηση.  Θα πρέπει να επενδύεις συνεχώς σε νέο πανάκριβο εξοπλισμό, χρειάζεται γερό στομάχι να αντέχεις την έκθεση και την κριτική. Πρέπει σε κάθε παράσταση να δίνεις εξετάσεις, και φυσικά θα πρέπει να προσαρμόζεσαι στης δυσκολίες του εκαστοτε  χώρου που καλείσαι να παίξεις.

 Το δεύτερο  μειονεκτήματα είναι ότι όταν συναναστρέφεσαι με παιδιά θα πρέπει να είσαι παρά πολύ προσεκτικός, στο τι τους μεταδίδεις,  τα παιδικό μυαλό  είναι σαν σφουγγάρι παίρνει ότι του δώσεις χωρίς να έχει ακόμη την ικανότητα να το φιλτράρει.

 Ποια είναι η σχέση σας με τους μικρούς μας φίλους, θεωρείτε ότι είναι ο πιο αυστηρός κριτής;

Είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό  κοινό, δεν αρκεί απλά να βγεις και να κάνεις ένα performing, παίζοντας απλά ένα ρόλο και παρουσιάζοντας κάποια trick.
 Εάν δεν έχεις ουσιαστική επικοινωνία και αλληλεπίδραση το  έχασες το παιχνίδι. Κάθε φορά δίνεις εξετάσεις, κάθε φορά δίνεις την ψυχή σου…  Προσπάθησα από την αρχή να κάνω ένα διαδραστικό πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά. Δεν με ενδιέφερε να βγαίνω και να παρουσιάζω κάποια μαγικά όντας αποστασιοποιημένος, με ενδιέφερε η επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο προσπαθώ συνέχεια γιατί κάθε φορά συναντάς διαφορετικά παιδιά  και θέλει άλλη αντιμετώπιση. Τα παιδιά είναι σκληρά. Δεν έχουν αναπτύξει πλήρως της κοινωνικές δεξιότητες των μεγάλων, δεν γνωρίζουν από Savoir Vivre ,αντιδρούν στα ερεθίσματα που δέχονται κυρίως με το ένστικτο και τον αυθορμητισμό. Θα  πουν αυτό που πραγματικά πιστεύουν είτε καλό είτε κακό και θα αντιδράσουν ανάλογα.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι έχουμε πάει να δούμε μια παιδική παράσταση, και στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι  μια κατά γενική ομολογία ταλαντούχα και καταξιωμένη ηθοποιός.  Εάν η ερμηνεία της ηθοποιού δεν μας αρέσει, ως ενήλικες θα  πούμε μεν ότι δεν μας άρεσε, αλλά θα δώσουμε ελαφρυντικά στην ηθοποιό . Γιατί πιθανόν να την έχουμε δει σε άλλους ρόλους και να ήταν εξαιρετική. Άρα θα πούμε ότι ήταν σε άσχημη μέρα η δεν ήταν καλό το σενάριο η δεν της ταίριαζε ο ρόλος κλπ. Τα παιδιά όμως που θα έχουν δει την ίδια ακριβώς  παράσταση εάν δεν τους αρέσει δεν θα ψάξουν για ελαφρυντικά, γιατί δεν τα γνωρίζουν. Τα παιδιά θα πουν απλά ‘’Δεν μου άρεσε’’ Αυτό όμως έχει και την καλή του πλευρά γιατί ότι τους δώσεις θα λάβεις.

 Ποιες είναι οι δυνατότητες και οι προοπτικές της ταχυδακτυλουργίας στο θεατρικό χώρο;  Και αν εσείς θα θέλετε να συμμετάσχετε ποτέ σε κάποια θεατρική σκηνή;

Έχω ήδη κάνει μια απόπειρα, συμμετέχοντας σε μια παιδική παράσταση  τα ‘’ΜΑΓΙΚΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ’’ μια παιδική κωμωδία με  διαδραστικα μαγικά,  που ανέβηκε στο θέατρο διαχρονο. Αυτήν την στιγμή ο βασικός στόχος μου είναι  αυτό ακριβώς,  να κάνω θεατρικές  παραστάσεις όπου θα ενώνονται η ταχυδακτυλουργία με την θεατρική μυθοπλασία . Πιστεύω περίτρανα ότι η ταχυδακτυλουργία έχει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές στο θεατρικό χώρο. Και αυτό το πιστεύω δεν είναι αυθαίρετο.  Σήμερα σε όλες τις ανεπτυγμένες θεατρικά χώρες υπάρχουν αρκετές παραστάσεις που ενώνεται το θέατρο με την  ταχυδακτυλουργία. Μην ξεχνάμε ότι το  μιούζικαλ με ταχυδακτυλουργικά «The Magic Man»είναι  ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά  σόου στη θεατρική ιστορία του Σικάγου.  Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε αρκετά πίσω, η ταχυδακτυλουργία περιορίζεται στην μορφή του stage magic show .

Πρέπει οι άνθρωποι  του θεάτρου να πιστέψουν σε εμάς . Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα εμείς οι ταχυδακτυλουργοί να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Εάν θέλουμε να μπούμε σοβαρά στο χώρο του θεάτρου χρειάζεται  να εναρμονιστούμε με τους κανόνες και τους νόμους του. Θα πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα του.  Αυτό σημαίνει ότι  πρέπει να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα, και σε κάποιους τομείς να αρχίσουμε από το μηδέν. Αν θες να σε πάρουν στα σοβαρά και να κάνεις κάτι αξιόλογο στο θέατρο, δεν αρκεί  μόνο να είσαι ένας καλός ταχυδακτυλουργός  χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζεις και άλλα   πράγματα, όπως  υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία, ορθοφωνία. Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια ορισμένοι ταχυδακτυλουργοί κάνουμε σταθερά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Χρειάζεται χρόνος και αρκετή δουλεία, πιστεύω όμως πως στο τέλος  θα γεννηθούν  εξαιρετικά πράγματα.

 Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι λείπει από τον χώρο των θεατρικών παραστάσεων;

Πιστεύω  το ελληνικό θέατρο παιδικό και ενηλίκων  υστερεί σε τρία βασικά πράγματα, σε θεατρικούς παραγώγους, σε κτιριακές υποδομές , και σε μπάτζετ. Στης μέρες μας με την οικονομική κρίση οι παραγωγές με ικανοποιητικό μπατζετ είναι λίγες . Ανεβαίνουν κάθε χρόνο αρκετές παραστάσεις, ελάχιστες  από αυτές είναι κερδοφόρες. Οι  υπόλοιπες αυτοχρηματοδοτούνται από τους συντελεστές και στην καλύτερη των περιπτώσεων  τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα. Με αποτέλεσμα άτομα να μην πληρώνονται τα συμφωνημένα η να συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Βλέπουμε ταλαντούχες ομάδες καλλιτεχνών  να θέλουν να το παλέψουν , αλλά πως? Μια παράσταση για να ανέβει χρειάζονται χρήματα για ενοικίαση χώρου και εξοπλισμού, για πρόβες, κοστούμια, σκηνικά, διαφήμιση κλπ. Βέβαια λένε ότι  το θέατρο ανθεί καλλιτεχνικά εν καιρώ κρίσης. Ας το ελπίσουμε.

 Τώρα στο παιδικό θέατρο οι ελλείψεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα χρήματα, το πρόβλημα είναι πιο βαθύ, υπάρχει θέμα νοοτροπίας. Μιας και απευθύνεστε ως σελίδα σε θεατρόφιλους αναγνώστες, είναι καλό να ειπωθούν κάποιες αλήθειες.  Είναι κοινό μυστικό όσων ασχολούνται με  θεάματα για παιδιά ότι  για αρκετούς, το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς αρκετά θεατρικά ποντάρουν και επενδύουν μόνο στης δημόσιες σχέσεις και πως  θα  φέρουν σχολεία στην παράσταση. Αδιαφορώντας αν η παράσταση έχει να προσφέρει αυτό που το τμήμα μάρκετινγκ υπόσχεται και διαφημίζει στο δελτίο τύπου. Βέβαια σε πείσμα αυτών υπάρχουν και αρκετοί άνθρωποι του παιδικού θεάματος  που κάνουν εξαιρετική δουλεία. Πιστεύω οι  θεατές πλέον αρχίζουν και ξεχωρίζουν τι είναι άξιο και αληθινό,  και τι όχι.

  Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτήν την χρονική στιγμή βρίσκομαι σε μια αρκετά δημιουργική  φάση, δουλεύω πάνω σε δύο διαφορετικά project . Το ένα είναι ένα καθαρόαιμο ταχυδακτυλουργικό  show, που θα αποτελείται από αρκετά μαγικά τεχνάσματα, και θα  είναι στην ουσία μια μίξη οπτικών και διαδραστικων  μαγικών.   Ενώ το άλλο είναι κάτι εντελώς νέο και  διαφορετικό από αυτά που έχω κάνει έως τώρα. Θα έχει θεατρικά στοιχεία και θα ξετυλίγεται μέσα από μια ιστορία, γενικά είναι ένα πρωτότυπο και αρκετά φιλόδοξο  concept . Παράλληλα θέλω  να συνεχίσω να εμφανίζομαι σε ιδιωτικούς  χώρους που αφορούν παιδικές εκδηλώσεις κάνοντας ένα άκρως διαδραστικό πρόγραμμα.

 Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης  , ακούω συχνά από πολλούς χάριν αστεϊσμού  την ατάκα  «Μόνο με ένα  μαγικό  θα σωθούμε». Επειδή λοιπόν κάτι ξέρω από “μαγικά”  έχω να πω, πως για να γίνει ένα “μαγικό” δεν αρκεί μόνο να το περιμένουμε, δεν θα γίνει ποτέ από μόνο του. Για να γίνει το “μαγικό” θα πρέπει κάποιος να το πιστέψει και  να σηκωθεί να κουνήσει ένα ραβδί.  Τότε μόνο θα γίνει . Εάν δεν υπάρξει δράση από εμάς  όσο και να περιμένουμε το “μαγικό” δεν θα γίνει από μόνο του.  Δράση και αισιοδοξία  λοιπόν.

Μπορείτε να δείτε και άλλες συνεντεύξεις του μάγου Ελοχίμ και πολλές ενδιαφέροντες εξελίξεις για την ανοδική του πορεία στα ακόλουθα link:

http://www.mcnews.gr/politismos/theatro-kai-xoros/magika-genethlia-sto-diaxrono-theatro-mairis-vidali.html

http://soupermama.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html

http://www.palo.gr/eidhseis-ellada/o-ellinas-taxydaktyloyrgos-eloxim-proevlepse-to-moyntial/11191066/

http://newstsak.eu/%CF%84%CE%BF-success-story-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%AF%CE%BC/

http://dikaiosinisimera.gr/politismos/item/7956-magos-eloxim-o-pio-magikos-taxydaktylourgos

Και φυσικά μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα τους για περισσότερες δράσεις και πληροφορίες για τις τρέχουσες δραστηριότητες: http://www.klooun-zavolies.gr/

Της Αλεξίας Βλάρα, 30/1/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα