Σεμινάριο Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών


Διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών: σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις

Σεμινάριο για τις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στη διαχείριση των πολιτιστικών οργανισμών διοργανώνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα  η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» (www.plegma.org).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των σύγχρονων τάσεων και προκλήσεων στη διαχείριση των πολιτιστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο, ιδιωτικό και εθελοντικό τομέα, καθώς επίσης και των καλλιτεχνικών ομάδων που επιθυμούν να αναπτύξουν συστηματικές δράσεις για την υποστήριξη και προώθηση του έργου τους.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους σε πολιτιστικούς οργανισμούς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενους ή εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ΜΚΟ με πολιτιστική δραστηριότητα, ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον πολιτισμό και ανέργους που επιθυμούν να απασχοληθούν ή να αναλάβουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον πολιτιστικό τομέα.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό των πολιτιστικών οργανισμών, το project management και τον οικονομικό και λογιστικό προγραμματισμό, τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης και τις κυρίαρχες τάσεις στο social media marketing για τους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι η Μυρτώ Μέρμηγκα, ο Γιώργος Σάρλης, η Κωνσταντίνα Αγγελέτου και η Μαρία Ψαρρού.

Το μοναδικό κριτήριο συμμετοχής είναι η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα κατοχυρώσει ο ενδιαφερόμενος τη θέση στο σεμινάριο. Για τη συμμετοχή του θα πρέπει, να συμπληρώσει αίτηση μέσω της ιστοσελίδας (www.plegma.org).

Σε όλους τους συμμετέχοντες, χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".