Ταξίδι στον κόσμο του Φλαμένκο-Φεβρουάριος 2017


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΛΑΜΕΝΚΟ
Παρασκευή 3, 10 & 17 Φεβρουαρίου 2017

Η compañia flamenca ALGARABÍA ζωντανεύει για 3 μοναδικές βραδιές στη σκηνή της Αθηναΐδας ένα café cantante – ένα αυθεντικό μουσικό καφενείο από τη χρυσή εποχή του φλαμένκο.

Οι ερμηνείες των Ισπανών καλλιτεχνών Victor Ramos και Erica Ponce (χορός) και Sito Sánchez και Edgar Lopez Platón (τραγούδι, κιθάρα) μας ταξιδεύουν στον κόσμο του φλαμένκο από την εποχή του βασιλείου των Μαυριτανών, Al -Andalus,  μέχρι τη Λατινική Αμερική του Κολόμβου και τη σημερινή Ανδαλουσία της Ισπανίας.  Παράλληλα, θεατρική δράση από τη Τζίνα Θλιβέρη και αφήγηση στα ελληνικά από τη Βίκυ Νικολαΐδου ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιστορία, την εξέλιξη και την παράδοση του φλαμένκο.


Χαρακτηριστικά στιλ μουσικής και χορού φλαμένκο – όπως fandango, tango, rumba, solea, bulería, alegría, seguiriya, habanera – μας μαγεύουν και μας καλούν να νιώσουμε την ψυχή αυτής της ιδιαίτερης  τέχνης.

Ιδέα/Πρωτότυπο κείμενο: Sito Sánchez
Τραγούδι/Κιθάρα/Κρουστά: Sito Sánchez, Edgar Lopez Platón
Χορός: Victor Ramos, Erica Ponce
Θεατρική ερμηνεία: Τζίνα Θλιβέρη
Αφήγηση: Βίκυ Νικολαΐδου
Μετάφραση /Επιμέλεια (από τα ισπανικά): Μελίνα Τόπακα
Σχεδιασμός Αφίσας: Φώτης Γεωργίου (fotisgeorgiou.gr)

Παρασκευή 3, 10 & 17 Φεβρουαρίου 2017
Μουσική-Θεατρική Σκηνή Πολυχώρου Πολιτισμού «Αθηναΐς»
Ώρα έναρξης: 21:30.
Είσοδος: 12€
Διάρκεια: 90΄
Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Μουσική-Θεατρική Σκηνή
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλέφωνο ταμείου-κρατήσεις: 210 3480080
Ώρες ταμείου: 10.00-13.00 & 17.00-22.00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".