ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ΄ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ || Μια διεθνής συνάντηση για το 2027-2028, του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τον Σκηνοθέτη Andrew Visnevski

 

Μια διεθνής συνάντηση για το 2027-2028

ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ΄

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ο «Ριχάρδος Γ΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ανεβαίνει τη θεατρική σεζόν 2027–2028 από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.


Τον εμβληματικό ρόλο του Ριχάρδου, έναν απαιτητικό και βαθιά σύνθετο χαρακτήρα που προσφέρει στον ηθοποιό την ευκαιρία να φωτίσει τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, αναλαμβάνει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Andrew Visnevski.

Στον «Ριχάρδο Γ΄», ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ συνθέτει ένα από τα πιο σκοτεινά και συναρπαστικά πορτραίτα εξουσίας στην ιστορία του θεάτρου. Δολοπλοκίες, προδοσίες, δολοφονίες, χειραγώγηση και πολιτική ίντριγκα συνθέτουν μια αμείλικτη πορεία προς τον θρόνο της Αγγλίας. Διαχρονικά επίκαιρη, μία από τις μεγάλες ιστορικές τραγωδίες του Βάρδου, παραμένει μέχρι σήμερα ένα αιχμηρό σχόλιο πάνω στη φύση της εξουσίας και την ανθρώπινη φιλοδοξία.

Ο σκηνοθέτης Andrew Visnevski συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές προσωπικότητες του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου. Ιδρυτής της ιστορικής Cherub Company του Λονδίνου, ανέπτυξε για περισσότερα από 25 χρόνια ένα δικό του θεατρικό ύφος που συνδυάζει την κλασική δραματουργία με μια έντονα σωματική και οπτική σκηνική γλώσσα. Παράλληλα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη θεατρική εκπαίδευση: υπήρξε επικεφαλής μεταπτυχιακών προγραμμάτων και βασικός δάσκαλος στη Royal Academy of Dramatic Art (RADA) στο Λονδίνο, ενώ έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για την ερμηνεία του Σαίξπηρ σε πολλές χώρες. Η σχέση του με την Ελλάδα είναι μακρά και ουσιαστική, καθώς έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και έχει σκηνοθετήσει στη χώρα μας ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή, τους συντελεστές και τις ημερομηνίες της παράστασης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Είδαμε και προτείνουμε: «Εσύ κι εγώ και ο Φεϊντώ» της θεατρικής ομάδας Αντικλείδι στο Μικρό Κεραμεικό

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".