ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | «ΤΡΕΞΤΕ, ΧΑΜΟΣ! ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛ!» | ΣΟΦΙΑ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΤΡΕΞΤΕ, ΧΑΜΟΣ! ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛ!» | ΣΟΦΙΑ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

 

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 12:00 μ.μ η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη διοργανώνουν παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σοφίας Ψιλοπούλου σε εικονογράφηση Διονύση Καλαϊτζή με τίτλο «Τρέξτε, χαμός! Χάθηκε το κλειδί του ΣΟΛ!».


 

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει η ίδια το βιβλίο της.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

 

Link βιβλίου: https://shorturl.at/agkRY

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η παράσταση που ετοίμασε η σχολή της κυρίας Μισολσί και οι μαθητές της, οι επτά νότες, ήταν έτοιμη να ξεκινήσει. Το θέατρο άνοιξε τις πόρτες του και οι θέσεις του άρχισαν να γεμίζουν. Χάθηκε όμως το κλειδί του Σολ που θα ξεκλείδωνε το πεντάγραμμο για να πάρουν την θέση τους σε αυτό οι νότες, και έτσι δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν. Μα τι συνέβη στο κλειδί του Σολ; Άραγε θα το βρουν οι νότες για να μπορέσουν να βγουν στην σκηνή;

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Σοφία Ψιλοπούλου - Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τις σπουδές της στην μουσική. Απεκτησε πτυχίο πιάνου, θεωρητικών και είναι απόφοιτος του κύκλου σπουδών στην μουσικοκινητική αγωγή. Διδάσκει πιάνο και μουσική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε ωδεία. Έχει οργανώσει μουσικές παιδικές παραστάσεις σε ωδεία με τους μαθητές της. Η συγγραφή παιδικού βιβλίου είναι εμπνευσμένη από την καθημερινότητα της και την μεγάλη της αγάπη για το παιδικό βιβλίο.

 

Διονύσης Καλαϊτζής - Εικονογράφος

Γεννήθηκε το 1977 στην Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και ζει. Έχει σπουδάσει Μουσική Τεχνολογία και παίζει κιθάρα σε μουσικό συγκρότημα της πόλης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την άλλη του μεγάλη αγάπη, την ζωγραφική. Έχει δημιουργήσει σχέδια για εξώφυλλα δίσκων, αφίσες συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, κόμικ, και προσφάτα μπήκε στον μαγικό χώρο της εικονογράφησης.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".