Θωμάς Κινδύνης: " Ο ευρύτερος μου στόχος είναι να δώσω αληθινά δεδομένα στους νέους για να βελτιώσουν τη ζωή τους, να γίνουν πνευματικά υγιείς και ευτυχισμένοι".

1)      Ετοιμάζετε διαδικτυακά σεμινάρια. Μιλήστε μου για αυτά.

Tα διαδικτυακά σεμινάρια τα εισήγαγα στη ζωή μου τον καιρό του κόβιντ και της καραντίνας. Τώρα με την παρελθούσα εμπειρία κατάλαβα πως μπορώ να επικοινωνήσω με περισσότερους ανθρώπου που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τα θέματα μου είναι γύρω από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μου. Θέλω να τους μεταφέρω δεδομένα που προσεγγίζουν τους φυσικούς νόμους και είναι εφαρμόσιμα έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα κατανοητά και με μικρή προσπάθεια να έχουν αποτελέσματα. Έτσι το πρώτο σεμινάριο σ’ αυτή την καινούργια περίοδο έχει ένα πολύ σημαντικό θέμα που χρήζει ιδιαιτέρας φροντίδας: «η διαπροσωπικές σχέσεις». Θα είναι σε τρεις διαφορετικές ημέρες ξεκινάω την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 με τίτλο πως δημιουργείται μια σχέση. Την επόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με θέμα πως διατηρείται μια σχέση και τέλος στις 27 Φεβρουαρίου με τίτλο που σώζεται μια σχέση. Και συνεχίζω με διάφορα άλλα θέματα που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

2)      Μιλήστε μου για τον χώρο Μορφές Έκφρασης. Πως δημιουργήθηκε;

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από εμένα στις 13 Ιανουαρίου το 1993. Κατά αρχάς ήταν ένας καλλιτεχνικό χώρος που στόχο είχα να συγκεντρώσω νέους καλλιτέχνες για να τους διδάξω αρχαία ελληνική τραγωδία, όπως μου μεταφέρθηκε από τον μεγάλο θεατράνθρωπο που είχα την τύχη να είμαι μαθητής του και βοηθός τον Δημήτρη Ροντήρη, να τους μυήσω στο μουσικοκινητικό σύστημα του Καρλ Ορφφ και τέλος στην εκφραστική κίνηση βασισμένη στη χοροθεραπεία. Πέραν όμως των καλλιτεχνικών μου επιδιώξεων ο ευρύτερος μου στόχος ήταν και είναι να δώσω αληθινά δεδομένα στους νέους για να βελτιώσουν τη ζωή τους, να γίνουν πνευματικά υγιείς και ευτυχισμένοι. Αργότερα ο χώρος αυτός εξελίχθηκε σε θεατρικό χώρο όπου ανεβάσαμε πλείστες όσες παραστάσεις. Ασχοληθήκαμε πολύ σοβαρά με το παιδικό θέατρο και τη θεατρική και μουσική αγωγή παιδιών και εφήβων και δημιούργησα ένα καλλιτεχνικό καλοκαιρινό camp για παιδιά και εφήβους που φέτος θα κλείσει τα 11 του χρόνια.

3)      Τι θέλετε να αποκομίσει ο κάθε συμμετέχοντας μέσα από τα σεμινάρια;

Ο κάθε ένας που συμμετέχει επιθυμώ και ευελπιστώ τα δεδομένα που θα του δώσω να του κάνουν νόημα και να μπορεί να τα εφαρμόσει για να δει αν φέρνουν αποτέλεσμα, γιατί μόνο τότε τα δεδομένα θα είναι αληθινά και ωφέλιμα. Επίσης σ’ αυτούς που θα τους κάνει νόημα, σ’ αυτούς που είναι αναζητητές της αλήθειας ευελπιστώ να δημιουργήσω ομάδες που να μπορούν να ασκηθούν και να μελετήσουν από κοντά γνώσεις που θα τους οδηγήσουν στην ελευθερία και στην ευτυχία.


4)      Τι θα λέγατε σε έναν νέο ηθοποιό που θέλει να ξεκινήσει τώρα;

Να αγαπά αυτό που θέλει να κάνει. Να έχει πάθος, μεράκι, κάψα, υπομονή και επιμονή και απεριόριστη όρεξη για δουλειά. Όλα τα άλλα όπως φήμη, χρήματα αναγνωσιμότητα είναι κολοκύθια που θα σε οδηγήσουν γρήγορα στη δυστυχία. 

5)      Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

Να διαδώσω την γνώση που κατέχω και γνωρίζω και είναι εφικτό να σε οδηγήσουν στην ελευθερία και στην ευτυχία. Να ανεβάσω έργα που να έχουν ως κίνητρό τους την πνευματική αφύπνιση των ανθρώπων.

6)      Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Ο μεγαλύτερος λόγος της ύπαρξής μας είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

7)      Δίνετε και στο χώρο σας σεμινάρια;

Φυσικά και δίνω. Κάθε δεκαπέντε μέρες ένα καινούργιο θέμα αναπτύσσω στους παρευρισκόμενους όπου γίνεται ανάλυση και συζήτηση. Στην πρώτη Φεβρουαρίου θα αναπτυχθεί το θέμα που αφορά άμεσα γονείς και εκπαιδευτικούς, «Πως να ζεις και να μεγαλώνεις παιδιά με επιτυχία». Παραθέτω το πρόγραμμα των επόμενων διαλέξεων που όλες αυτές λαμβάνουν μέρος στο χώρο των Μορφών Έκφρασης, Αλκμήνης 13 Κ. Πετράλωνα: ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΣΟΥ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πληροφορίες για τις διαλέξεις μπορείτε να παίρνετε τόσο από την ιστοσελίδα μας (www.morfesekfrasis.gr) όσο και στα τηλέφωνα 2103464002.

Πέραν όμως των σεμιναρίων μου που γίνονται είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, έχω δημιουργήσει από τις 12/1/24 ένα τμήμα υποτροφίας για νέους καλλιτέχνες όπου στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με κοινή γνώση, κοινούς κώδικες επικοινωνίας για να μπορέσουμε να διαδώσουμε στο ευρύ κοινό όλα όσα ανέφερα. Μέχρι τις 29/2/24 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις αιτήσεις τους στο morfesekfrasi@gmail.com    

Tης Αλεξίας Βλάρα, 26/1/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".