Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΟΡΟΣ | «DEUS NOS ACUDI - GOD HELP US» του Pak Ndjamena | 26-27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Nous

 «DEUS NOS ACUDI - GOD HELP US» 

του Pak Ndjamena


26-27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Nous





 

H διακαλλιτεχνική πλατφόρμα Movement Research Project σε συμπαραγωγή με το θέατρο Nous υποδέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον βραβευμένο χορευτή Pak Ndjamena, από τη Μοζαμβίκη, για δύο και μόνο παραστάσεις τη Δευτέρα 26 & την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Nous.

 

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
 
Στη solo performance σύγχρονου χορού «DEUS NOS ACUDI GOD HELP US» ο Μοζαμβικιανός χορευτής εξερευνά πώς η παράδοση χρησιμοποιήθηκε στρατηγικά από τις δομές της εκάστοτε εξουσίας με στόχο τη διατήρηση του κοινωνικού ελέγχου τόσο σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε διαφορετικές καταστάσεις και στιγμές.


Επιδιώκοντας να ανοίξει διάλογο για το αποτύπωμα του ανθρώπινου σώματος απαλλαγμένο από το πολιτισμικό του σύμπαν στην κοινωνία του καπιταλισμού, το χορογραφικό του έργο θέτει ερωτήματα για το αν το σύγχρονο σώμα είναι ελεύθερο ή ελεγχόμενο, αυθεντικό ή απομίμηση κι ακόμη, σε ποιο βαθμό επηρεάζεται η εμπειρία του σώματος από το πολιτισμικό μοτίβο στο οποίο εισάγεται.

 

Από τη μια πλευρά, προσεγγίζει την έννοια της παράδοσης, μέσω των τελετουργιών, των συμβόλων και των χειρόγραφων, η οποία εκφράζει τη «γενεαλογία» μιας ολόκληρης κοινωνίας. Από την άλλη πλευρά, ακουμπά στον σύγχρονο κόσμο του παγκοσμιοποιημένου ατόμου, όπου η έννοια της παράδοσης αποτελεί τη «διαφορετικότητα».


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

 
Ο Pak Ndjamena είναι ένας διαθεματικός καλλιτέχνης γεννημένος το 1987, στην πόλη Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Η καλλιτεχνική του ταυτότητα εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, όπως ο σύγχρονος και παραδοσιακός χορός, η χορογραφία, η υποκριτική, η μουσική και η πολιτιστική παραγωγή.


Ο Pak Ndjamena υποστηρίζει ότι η τέχνη και δη η χορογραφική δημιουργία απορρέει από τη σύμπνοια διαφορετικών πεδίων της τέχνης. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει συνεργαστεί με διατομεακούς καλλιτέχνες από πολλαπλά γεωγραφικά σημεία ανά τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι είναι περήφανος για τις αφρικανικές του ρίζες, θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του κόσμου και βλέπει την τέχνη ως μια κοινή και παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας.


Ως αποτέλεσμα αυτού του οράματος, ο Pak έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 10 χώρες για να εκθέσει την τέχνη του στις διάφορες μορφές της. Με τον σύγχρονο χορό ως την επικρατέστερη τέχνη στην καλλιτεχνική του καριέρα, ο Pak έχει χορογραφήσει και ερμηνεύσει περισσότερα από 20 έργα. Το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο Mozal Arts & Culture Award στην κατηγορία χορού στο Maputo της Μοζαμβίκης.
  

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Χορογραφία - Ερμηνεία: Pak Ndjamena
Oργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Mαρία Λάππα - Γιώργος Σταυριανάκης
Επιμέλεια Οπτικής Επικοινωνίας: Αχιλλέας Τσομκόπουλος aka Most Design
Eπικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: MO.RE 64 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Πολιτισμού & Τέχνης

Πληροφορίες Παράστασης

 

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Φεβρουάριου

Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια: 45’
Προπώληση εισιτηρίων: 15,00€
Ανέργων - Φοιτητικό - Ατέλεια: 13,00€
Ταμείο: 18,00€ (μόνο με μετρητά)
Κρατήσεις θέσεων: 6987933045 (WhatsApp-Viber)

Προπώληση εισιτηρίων : https://www.ticketmaster.gr/showEventInformation.html?idEvent=2006503

 

 

Θέατρου Νοus (πρώην κινηματογράφος Ίλιον)
Διεύθυνση: Τροίας 34, Αθήνα 112 51

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

www.facebook.com/pakndjamena

www.pakndjamena.com

Instagram: @pakndjamena

www.facebook.com/MovementResearchProject

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku