Οι String Theory το τερματίζουν στο video "Παραγγελία στο 10"

 

Οι String Theory
το τερματίζουν στο video
"Παραγγελία στο 10"


 
Δείτε το video

Η τάξη του χάους - η πολυπλοκότητα της απλότητας - η πειθαρχία της ανεμελιάς - η «Παραγγελία στο 10».



Η σύνθεση του Γιώργου Πατεράκη μετατρέπει το δράμα του σερβιτόρου σε πολυφωνικό μετα-ραπ που σερβίρεται χωρίς γαρνιτούρες και αβρότητες, ακριβώς σαν κυριακάτικο τσιμπούσι σε οικογενειακή χασαποταβέρνα.

Στην εντυπωσιακή μίνι-ταινία της «Παραγγελίας στο 10» ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής ξεδιπλώνει την καταιγιστική ορμή και φλυαρία των συνδαιτημόνων, όπως τους αποδίδουν οι String Theory σχεδόν χωρίς να πάρουν ανάσα – και ακολουθώντας τους ως το τέλος, ξέπνοοι κι εμείς, κρατάμε τη γεύση ενός πραγματικά πρωτότυπου έργου, απαιτητικού στη σύλληψη και εκτέλεσή του και γλυκόπικρου στο νόημά του.

Η μίνι-ταινία με την αναγεννησιακή και Μπαρόκ αισθητική ολοκληρώθηκε χάρη σε  διαδικτυακό crowdfunding. Tο κομμάτι βρίσκεται στον δίσκο «Γκαλερί Δραμάτων» που κυκλοφόρησε το String Theory τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι String Theory σχηματίστηκαν το 2011 ως πειραματική μουσική ομάδα με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατεράκη. Σήμερα αποτελείται από ένα φωνητικό κουαρτέτο (Εύα Λαύκα, Λάρα Καλλίρη, Γιώργος Κασαβέτης, Γεράσιμος Παπαδόπουλος) και τρία χορωδιακά σώματα.    

 



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Concept: String Theory & Μιχάλης Γιγιντής
πάνω σε μια ιδέα του Απόστολου Νικολαίδη

Μουσική, στίχοι: Γιώργος Πατεράκης
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Γιγιντής
Διευθυντής φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη
Σκηνογράφος: Μαγαρίτα Τζαννέτου

Μοντάζ: Φιλένια Καρτσωνάκη
Σχειδασμός ήχου: Γιάννης Σκανδάμης 
Παραγωγή: Ειρηλένα Τσάμη - String Theory
Βοηθός σκηνοθέτης: Χαρά Γέροντα 
Make-up: Φένια Νικητάκη
Μαλλιά: Χαρά Γέροντα

Ακολουθήστε τους String Theory
Facebook
YouTube
String Theory
(Γιώργος Κασαβέτης, Εύα Λαύκα, Λάρα Καλλίρη, Γιώργος Πατεράκης, Γιάννης Σκανδάμης, Γεράσιμος Παπαδόπουλος)

Photo credit: Δέσποινα Σπύρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας