Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H ομάδα Oper(o) στο Φεστιβάλ ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ με τη νέα τους παραγωγή «O θίασος Velatοura στην πλατεία» | 2, 3, 4 Οκτωβρίου στις 19:30

 

Μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής

>>Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος<<

 

>>ένα φεστιβάλ για όλους<<

 


24 Σεπτεμβρίου-10 Οκτωβρίου 2021

Είσοδος ελεύθερη

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Νίκος Ξανθούλης

 

 

Το φεστιβάλ «Λυρικός Νότος» ρίχνει άγκυρα για δύο εβδομάδες σε τρεις δήμους της νότιας πλευράς της πρωτεύουσας, καλωσορίζοντας τη νέα σεζόν. Με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικά παραμύθια, συναυλίες και ένα πολιτιστικό λεωφορείο γεμάτο εκπλήξεις, το φεστιβάλ χαιρετά το φθινόπωρο και χαρίζει, εκεί, δίπλα στο κύμα, μια τελευταία νότα ανεμελιάς στους δημότες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής

–Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος–, από τις 24 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Οκτωβρίου,  εγκαινιάζοντας μια συνεργασία που στοχεύει να είναι και το πρώτο βήμα στη δημιουργία ενός σημαντικού θεσμού. Το φεστιβάλ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

 

Απλωμένο σε διαφορετικά σημεία των τριών Δήμων, σε θέατρα, πλατείες, σχολεία, δρόμους, και άλλες αγαπημένες «γωνιές» των δημοτών, χώρους κλειστούς και ανοιχτούς, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης, το χαρούμενο μουσικό φεστιβάλ, υποδέχεται το κοινό με είσοδο ελεύθερη, τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Τρία ξεχωριστά έργα παιδικής όπερας, δημιουργών-συνεργατών της ΕΛΣ, θα φιλοξενηθούν το καθένα στον ίδιο δήμο, με τρεις διαφορετικές παραστάσεις, σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιες οικογένειες το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν όλες, μετακινούμενοι από τον δικό τους δήμο στον γειτονικό τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τις τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συναυλίες –από Καραγκιόζη και ρεμπέτικο μέχρι ρετρό χορευτικά κομμάτια και γκαλά όπερας–, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε «κυλιόμενο» πρόγραμμα, ώστε οι δημότες των τριών δήμων να έχουν επίσης την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όλες. Ενώ το Πολιτιστικό Λεωφορείο, ως κοινός σύνδεσμος μεταξύ όλων των events, θα «πλεύσει» από δήμο σε δήμο, φορτωμένο μουσικές εκπλήξεις –και όχι μόνο.

 

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον περασμένο Ιούνιο, αλλά είχε αναβληθεί για τεχνικούς λόγους που προέκυψαν αιφνίδια. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και η πρώτη διοργάνωση ξεκινά γεμάτη προσδοκίες και χαμόγελα που θα φέρουν ακόμη περισσότερα στο  μέλλον.

 

 

*******************************

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ           

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 

25 & 26 Σεπτεμβρίου >> Πολυχώρος Πολιτισμού Δημαρχείου  (Τερψιχόρης 51)

ώρες: 25/9 >>12:00 || 26/9 >>12:00 & 15:00

«Να Μην και Θα» των Θοδωρή Οικονόμου και Μαριβίτας Γραμματικάκη

ΑΛΙΜΟΣ

8-9-10 Οκτωβρίου >> Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου 31)

ώρες: 8/10 >>19:00 || 9 & 10/10 >> 12:00

«Όνειρο χειμωνιάτικης ημέρας» των Γουΐλιαμ Αντωνίου και Θοδωρή Ιωσηφίδη

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

8-9-10 Οκτωβρίου >>  Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας 

ώρες: 8 & 9/10 >>19:00 || 10/10 >> 12:00

«Σταχομαζώχτρα» του Κώστα Μουστάκα, βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ  

24 Σεπτεμβρίου >> Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη & Εσπερίδων) || ώρα 19:30

«Ο Καραγκιόζης συναντά… το ρεμπέτικο» με τον Ηλία Καρελλά

ΑΛΙΜΟΣ

26 Σεπτεμβρίου >> Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου 31) || ώρα 20:00

Μουσική εκδήλωση: «Ρετρομάνια…» με τον Δαυίδ Ναχμία

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

3 Οκτωβρίου >> Πλατεία Φιλικής Εταιρείας || ώρα 20:00

«Γκαλά όπερας» με τη συμμετοχή διακεκριμένων μονωδών της ΕΛΣ

(σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δημαρχείου)  

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 

2 Οκτωβρίου >> Παραλία Πάρκου Φλοίσβου || ώρα 19:30

ΑΛΙΜΟΣ

3 Οκτωβρίου >> Αύλειος Χώρος Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου (Πάτμου 1) || ώρα 19:30

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

4 Οκτωβρίου >> Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη & Εσπερίδων) || ώρα 19:30

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη στην είσοδο, στην έξοδο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 

 

Σε συνέχεια του υπ. αριθμ. ΦΕΚ 4206/12-09-2021 τεύχος β΄, στο οποίο ορίζονται έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος ανακοινώνει ότι οι χώροι των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν ως μεικτοί, για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και για τα πρόσωπα που προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) 48 ωρών. Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από πέντε (5) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (48 ωρών)  και επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν
από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης αποκλειστικά μέσω της 
ticket services.

 ( https://www.ticketservices.gr/el/greek-national-opera/ )

 

 

 

************************************

 

Αναλυτικές πληροφορίες & πρόγραμμα:

https://lirikosnotos.gr/

https://www.nationalopera.gr

https://www.facebook.com/lirikosnotos

 

************************************

 

 

 

 

Μέγας Δωρητής ΕΛΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Οper(o) @ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΑΛΙΜΟΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 

«O θίασος Velatοura στην πλατεία»

Η νέα παραγωγή της ομάδας μουσικού θεάτρου oper(o)

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ | 2 Οκτωβρίου >> Παραλία Πάρκου Φλοίσβου || ώρα 19:30

ΑΛΙΜΟΣ | 3 Οκτωβρίου >> Αύλειος Χώρος Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου (Πάτμου 1) || ώρα 19:30

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 4 | Οκτωβρίου >> Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη & Εσπερίδων) || ώρα 19:30

 

 Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν
από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης αποκλειστικά μέσω της 
ticket services.

 


 

Η oμάδα oper(o), μία αναγνωρισμένη κολεκτίβα ανήσυχων δημιουργών που επανεξετάζει διαρκώς τα όρια του μουσικού θεάτρου, της όπερας αλλά και των site-specific performances, παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή «O θίασος Velatura ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ» σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Λυρικός Νότος».

 

Μετά από 10 χρόνια οι oper(o) επιστρέφουν στο δρόμο και στις πλατείες.

 

Γιατί;

Για εμάς ο δρόμος παραμένει η πιο ελεύθερη, άμεση και ειλικρινής “σκηνή”.

Εκεί θα «κάνουμε χορεύοντας ό,τι έχουν κάνει και ό,τι πρόκειται να κάνουν».

 

Επειδή:

«Φέτος το καλοκαίρι τα τριαντάφυλλα είναι γαλάζια και το δάσος είναι γυάλινο…Το να ζεις και να παύεις να ζεις είναι λύσεις φανταστικές. Η ύπαρξη βρίσκεται αλλού… Και μόνο η λέξη ελευθερία είναι που μας διεγείρει ακόμα.»

 

Τι παρουσιάζουν τώρα;

Ένα παράξενο μπουλούκι γυρίζει τις πλατείες της πόλης με ένα λεωφορείο και αφηγείται το ελληνικό θέατρο και το σινεμά μέσα από τραγούδια που στοιχειώνουν τη συλλογική μας μνήμη και μέσα από άλλα που σχεδόν κανείς δεν αναγνωρίζει, αλλά σε όλους κάτι θυμίζουν.

 

Με κύριο άξονα  τη μουσική και τα τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο της Ελλάδας, από τον 20ο αιώνα έως και σήμερα, ένας θίασος δρόμου ξεκινά μια άναρχη τελετή, κάτι ανάμεσα σε ιδιότυπη γιορτή και σε χαρούμενο μνημόσυνο. ‘Ενα παιχνίδι συλλογικής μνήμης, μια συνειρμική διαδρομή που δεν εκκινεί από τη νοσταλγία, αλλά από την απόλυτη ανάγκη για μια γιορτή στο ακατανόητο και αβέβαιο παρόν.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οper(o)

 

Ένα μπουλούκι. Το λεωφορείο τους είναι παλιό. Φήμες λένε ότι δεν έχει καν μηχανή κι όμως κινείται. Ο θίασος κοιμάται μέσα σ’ ένα μπαούλο γεμάτο αρχαία κοστούμια. Τα ρούχα μυρίζουν ναφθαλίνη μέχρι να φορεθούν. Οι λατέρνες τους γυρίζουν με ταληράκια μνήμης. Οι ηθοποιοί είναι ζωντανοί επειδή θυμούνται. Κάθε νότα το φωνάζει στο κρεσέντο. Κάθε στιχάκι σε φινάλε συγκινητικό.

 

Ζεις Βασιλειάδου μου και Αυλωνίτη. Μου το ’πε η Αλίκη που δεν πρόλαβε να γεράσει με τον Δημήτρη της, παρά τις συμβουλές του Φίνου. Μου το ’πε ένα ξημέρωμα καπνίζοντας ο Ρένος και το επιβεβαίωσε ο Κουν κι οι μαθητές του. Ζεις στα πόδια του χασάπικου της Τζένης και στο κούνημα των φτερών, των πουλιών του Καραθάνου. Κάθε καρέ, σεκάνς και πλάνο μακρινό, το γράφει στον υπότιτλο που ’στειλε στην Ευρώπη η Μελίνα. Μου το ’πε η Σπεράντζα, που της το ’πε η Κονιόρδου, που της το ’πε ο Βογιατζής, που του το ’πε ο Αγγελόπουλος, που του το ’πε η Γιαδικιάρογλου.

 

Στο λεωφορείο θ’ ανεβούν οι ηθοποιοί. Θα πούμε πως είναι τα φαντάσματα αυτών των σπουδαίων, των μεγάλων, των παλιών. Σε ηλικίες τρυφερές, πολύ πριν γίνουν αυτοί που μνημονεύουμε σήμερα. Και θα στήσουμε αυτί να κλέψουμε τα τραγούδια τους. Μπας και καταλάβουμε πώς να πάμε παρακάτω κι εμείς.

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η ομάδα Οper(Ο) - www.opero.gr - δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα από την Εριφίλη Γιαννακοπούλου. Αποτελείται από έναν πυρήνα διακεκριμένων νέων καλλιτεχνών, διαφορετικών ειδικοτήτων -σκηνοθεσία, εικαστικά, μουσική σύνθεση, χορογραφία, sound design. Πρόκειται για μια από τις πρώτες ανεξάρτητες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την όπερα και το λυρικό θέατρο, αναζητώντας μια νέα, σύγχρονη γλώσσα σε αυτό το είδος θεάτρου. Aντιμετωπίζουν την όπερα σαν μια multimedia πλατφόρμα στην οποία συνυπάρχουν όλες οι μορφές της τέχνης, επανεξετάζουν τις ισορροπίες μεταξύ τουςκαι αναζητούν μια νέα, σύγχρονη γλώσσα σε αυτό το είδος σκηνικής τέχνης. Στόχος τους, η δημιουργία σύγχρονων παραστάσεων και θεατρικών εμπειριών που να απαντούν στον προβληματισμό τους, για την θέση της όπερας και της τέχνης, στην σύγχρονη κοινωνία.

 

Καλλιτεχνική ταυτότητα

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Εριφίλη Γιαννακοπούλου

 Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργαλάκη

Σύνθεση-ενορχήστρωση: Φάνης Ζαχόπουλος - Δημήτρης Τάσαινας

Δραματουργία: Βάσια Αταριάν - Μυρτώ Μακρίδη

Χορογραφία: Μυρτώ Γράψα

Σκηνογραφία: Άρτεμις Φλέσσα

Κοστούμια: Βασιλική Σουρή

Ηχοληψία: Brian Coon

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

 

Ηθοποιοί: Βασίλης Βηλαράς, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κάλλια Γερακιανάκη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Ελένη Ζαχοπούλου

Μουσικοί: Φάνης Ζαχόπουλος, Γιάννης Παναγιώτου, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας

 

Πληροφορίες

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

2 Οκτωβρίου >> Παραλία Πάρκου Φλοίσβου || ώρα 19:30

ΑΛΙΜΟΣ

3 Οκτωβρίου >> Αύλειος Χώρος Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου (Πάτμου 1) || ώρα 19:30

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

4 Οκτωβρίου >> Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη & Εσπερίδων) || ώρα 19:30

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν
από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης αποκλειστικά μέσω της 
ticket services.

 

Σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη στην είσοδο, στην έξοδο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Σε συνέχεια του υπ. αριθμ. ΦΕΚ 4206/12-09-2021 τεύχος β΄, στο οποίο ορίζονται έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος ανακοινώνει ότι οι χώροι των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν ως μεικτοί, για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και για τα πρόσωπα που προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου ( rapid test ) 48 ωρών. Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από πέντε (5) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ( self test ) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (48 ωρών) και επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

 

Αναλυτικές πληροφορίες & πρόγραμμα:

https://lirikosnotos.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.