Aura: Το νέο album του Anduze, τραγουδιστή των Parov Stellar

 


  "Aura" 

To νέο album 
του Anduze, 
τραγουδιστή των Parov Stellar


 

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τελευταίο προσωπικό album του Anduze. Συνέβησαν πολλά αυτά τα χρόνια.
Εγκατέλειψε το Λος Αντζελες για μια πιο ανθρώπινη ζωή στην Αθήνα, όπου περνάει πια όσο περισσότερο χρόνο μπορεί.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε αρκετά δικά του τραγούδια και συμμετείχε σε πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες (Gramatik, LTJ Xperience, Αrt of Tones,  Satin Jackets, Man Called Shadow).



Είναι όμως ιδιαίτερα γνωστός ως τραγουδιστής και συνθέτης στους Parov Stellar, με τους οποίους και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για συναυλίες. 

Πέρα όμως από όλες αυτές τις σπουδαίες συνεργασίες, ήταν καιρός να επιστρέψει στον δικό του ήχο, τον ήχο της soul. 

Το νέο του album με τίτλο Aura, ηχογραφήθηκε στη διάρκεια της καραντίνας και περιλαμβάνει εννέα τραγούδια που συνδυάζουν τον ήχο της soul, του funk, της folk και της rock. 
Στην ηχογράφηση αυτού του πολύπλευρου υλικού συμμετείχαν πάνω από είκοσι μουσικοί, πολλοί απ 'αυτούς Έλληνες. 

Στο album υπάρχουν επιρροές από τον ήχο της Motown, τη neo soul του Bruno Mars αλλά και το σύγχρονο blues/rock των Black Pumas και του Michael Kiwanuka. 

Ισχυρές επιρροές που ανιχνεύουμε είναι ο 
Prince, ο Michael Jackson, ο Marvin Gaye, ο Lenny Kravitz, ο Terence Trent D’arby και αμέτρητοι άλλοι μουσικοί που επηρέασαν και διαμόρφωσαν τον Anduze. 

Ξεχωρίζουν τραγούδια όπως το δυναμικό Gone 2 Long, με video γυρισμένο με θέα την Ακρόπολη, το ρομαντικό Julie , και το εκρηκτικό funk Stone Cold Lover


Η παραγωγή του album πέρα από προσωπική υπόθεση, έχει και την δημιουργική πινελιά του Quasamodo, που οργάνωσε και τις ηχογραφήσεις στην Αθήνα. 
 
Το Aura κυκλοφορεί από το διάσημο ιταλικό label Irma Records, γνωστό για τις εκλεκτικές κυκλοφορίες του σε vintage ήχο. 

Ακούστε το album στις πλατφόρμες: https://linktr.ee/Anduze

 

Ακολουθήστε τον Anduze
Facebook
YouTube
Spotify

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

δρ Πάρβη Πάλμου: "Η κοινωνία δεν επιβάλλει μόνο συμπεριφορές, επιχειρεί πολλές φορές να επιβάλει και την ίδια την ύπαρξη".

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Σήμερα και κάθε μέρα" της Δήμητρας Φώτου