Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια | Με 2.000 επισκέπτες ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη έκθεση των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα ψυχής»

 Ενσωματωμένη εικόνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη έκθεση των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev  που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Οι 2.000 επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπουδαίο δείγμα 30 έργων,  τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη της Καλαμάτας, έναν χρόνο πριν την επίσημη παρουσίασή τους από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Παλαιά Βουλή της Αθήνας.

Η μετάκληση της έκθεσης στην Καλαμάτα αποτέλεσε τη βασική επετειακή δράση του Ιδρύματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με τη χειρονομία αυτή το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια τίμησε την πρώτη ελεύθερη πόλη της νεότερης Ελλάδας, παρουσιάζοντας δύο αιώνες ενδυματολογικής κληρονομιάς, μέσα από την ρηξικέλευθη ματιά των δύο καλλιτεχνών.

Το Ίδρυμα ευχαριστεί τους καλλιτέχνες, τον Δήμο Καλαμάτας, τους συνεργάτες και τις ξεναγούς που συνετέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.



 
Ενσωματωμένη εικόνα


«Ένδυμα Ψυχής»

στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Κύρης

Κέντημα: Anatoli Georgiev

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ

Ηχοτοπίο: Δημήτρης Μπάκας

Βίντεο: Βλαδίμηρος Καπελούζος

Επιμέλεια Έκθεσης: Έρικα Βασιλείου

Διεύθυνση Παραγωγής: Ρένα Βάλλα

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης

.

 
Ενσωματωμένη εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Ελένη ή Ο Κανένας»

Είδαμε και προτείνουμε: Φaretra Crystalina στο THEATRE OF THE NO

Είδαμε και προτείνουμε: Μην περάσεις το ποτάμι

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Κώστας Ζέκος: "Στην επαγγελματική μου καριέρα ως ηθοποιός δεν έχω ερμηνεύσει ξανά αυτόν τον κορυφαίο δραματουργό και ειλικρινά νιώθω διπλά ευτυχισμένος".