Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Onassis Stegi | Movement Radio | 50 YEARS KRAFTWERK –EUROPE ENDLESS

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ
Movement Radio | Demand the Unexpected

50 YEARS KRAFTWERK –EUROPE ENDLESS

http://movement.radio/

 

18 Δεκεμβρίου 2020 | 19:00 | online radio & Onassis Channel στο YouTube

Τι δέος και έκσταση προκαλούν οι Kraftwerk τόσα χρόνια μετά τη δημιουργία τους; Χωράει η μουσική ιδιοφυΐα τους σε 24 ώρες; Ένας εορτασμός για τα 50 χρόνια των καλλιτεχνών που άλλαξαν για πάντα την πορεία της μουσικής, με μια ψηφιακή διάσκεψη και μια ραδιοφωνική κατάληψη για ένα ολόκληρο 24ωρο. Συντονιστείτε στο Movement Radio.

Η Στέγη στο ραδιόφωνο. Το Movement Radio, ο διεθνής διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Αθήνα, συνεχίζει να εκπέμπει ασταμάτητα από τις αρχές Νοεμβρίου, έχοντας προσελκύσει πάνω από 22 χιλιάδες ακροατές, από την Ελλάδα έως τη Σουηδία, από την Αγγλία έως την Ολλανδία, από τις ΗΠΑ έως τη Γαλλία, από το Βέλγιο έως την Ιταλία. Με πλήθος πρωτότυπων εκπομπών, σε επιμέλεια των DETACH (Voltnoi & Quetempo), το Movement Radio συντονίζεται τόσο με τον κόσμο, περιλαμβάνοντας σημαντικούς παραγωγούς από την εγχώρια και την παγκόσμια σκηνή, όσο και με τη στιγμή και την κατάσταση. Έτσι, μετά το αφιέρωμα στις αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, προτείνει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, ένα ιδιαίτερο 24ωρο αφιέρωμα, στις 18 Δεκεμβρίου, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια των Kraftwerk με μια ψηφιακή διάσκεψη και ένα μουσικό αφιέρωμα με τίτλο 50 Years Kraftwerk – Europe Endless.

Για τον εορτασμό των 50 ετών των Kraftwerk, το Movement Radio προτείνει μια e-conference στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και ένα ραδιοφωνικό/μουσικό αφιέρωμα από τους παραγωγούς και τους dj’s του στο movement.radio. Η ψηφιακή διάσκεψη αποσκοπεί να διερευνήσει την ιστορία της Ευρώπης μέσα από τους concept δίσκους τους (“Autobahn”, “Trans-Europe Express”, “Radioactivity”, “Man Machine” και “Computer World”), ενώ το μουσικό αφιέρωμα υπόσχεται να μας εκτοξεύσει στο απίθανο ταξίδι του πρωτοποριακού συγκροτήματος.

Μέσα από το ρετροφουτουριστικό αισθητικό τους σύμπαν, που συνίσταται από ήχο και τεχνολογία, γραφιστικό σχεδιασμό και περφόρμανς, οι πρωτοπόροι από το Ντίσελντορφ δημιούργησαν ένα αινιγματικό Gesamtkunstwerk, ένα συνολικό έργο τέχνης που άλλαξε για πάντα την πορεία της μουσικής. Αγνοώντας παντελώς τις δημοφιλείς ροκ παραδόσεις της εποχής τους, οι Kraftwerk έντυσαν με μουσική και στίχους το βιομηχανικό ηχοτοπίο της κοιλάδας του Ρήνου, τραγούδησαν για τον υλισμό της καθημερινής ζωής στη μεταπολεμική Ευρώπη –εργοστάσια, αυτοκινητόδρομους και σιδηρόδρομους, υπολογιστές, ρομπότ, πυρηνική ενέργεια– και δημιούργησαν ένα ήχο που ακόμα και τώρα που μιλάμε, μισό αιώνα αργότερα, μοιάζει πρωτογενής και ανέπαφος από τον χρόνο. Σύμφωνα με τον Uwe Schütte, συγγραφέα του βιβλίου “Kraftwerk: Future Music from Germany”, η μουσική τους μπορεί να εκληφθεί ως «μια συμβολή στην πολιτική, πολιτιστική και ηθική ανοικοδόμηση της Γερμανίας» μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Τα θέματά τους εξέφραζαν το στραμμένο στο αύριο Zeitgeist της μεταπολεμικής γενιάς, την πίστη στην επιστήμη και την τεχνολογία ως κινητήριες δυνάμεις της ιστορίας και τον τόσο αναγκαίο κοινωνικό μετασχηματισμό για κοινωνίες που ισοπεδώθηκαν από τον πόλεμο και τον ναζισμό. Έναν κοινωνικό μετασχηματισμό εντός του νεοσύστατου τότε Ευρωπαϊκού Σχεδίου, που αντιπροσώπευε έναν χωρικό και πολιτισμικό αστερισμό κοσμοπολιτικών εθνών, συνδεδεμένων με αυτοκινητόδρομους (Autobahn) και τρένα (Trans-Europe Express).

Η μουσική των Kraftwerk εξέφραζε ένα συγκεκριμένο μεταπολεμικό φουτουριστικό φαντασιακό, γεμάτο κοινωνικές προσδοκίες για ένα λαμπρότερο μέλλον με περισσότερη ειρήνη, ισότητα και ευημερία. Αυτή η μελλοντική «ουτοπία» είναι ίσως το παρόν μας, μια περίοδος κατά την οποία αυτές οι προσδοκίες του παρελθόντος σταδιακά ξεφούσκωσαν μέσα από μια διαδικασία που ο Mark Fisher έχει περιγράψει ως «τη σταδιακή ακύρωση του μέλλοντος». Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας μπορούν να καταδειχθούν στις τρέχουσες δυστοπίες μας μιας λιγότερη ενωμένης Ευρώπης, που χαρακτηρίζεται από ατελείωτες κρίσεις και μια έλλειψη οράματος για ένα (κοινό) μέλλον.

Το 50 Years Kraftwerk –Europe  Endless αποσκοπεί να επανεξετάσει την καλλιτεχνική παραγωγή των Kraftwerk και να την επαναπλαισιώσει εντός του αισθητικού και κοινωνικοπολιτικού διαλόγου του 21ου αιώνα. Αφήνοντας παράμερα τη νοσταλγία, αυτό το αφιέρωμα στη θεματική και μουσική παλέτα του συγκροτήματος μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα για την επανεξέταση μιας εποχής προοδευτικών ιδεών και σημαντικών κοινωνικών μετασχηματισμών στη μεταπολεμική Ευρώπη, μιας εποχής που όχι μόνο διαμόρφωσε αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει το παρόν μας.

Τι μπορούν να μεταφέρουν αυτές οι αφηγήσεις στα κοινωνίες μας, σε μια περίοδο που τα όρια μεταξύ φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής σφαίρας είναι δυσδιάκριτα, καθώς και ένα ακυρωμένο μέλλον; Θα μπορούσαμε να μετασχηματίσουμε τις σημασίες τους εκτός του οικοσυστήματός τους και να τις εντάξουμε σε μια κριτική του 21ου αιώνα;

Με τους: Uwe Schütte, συγγραφέα του βιβλίου “Kraftwerk: Future Music from Germany”· Daniel Miller, επικεφαλής της δισκογραφικής Mute Records· Jens Balzer, μουσικοκριτικό· David Stubbs, συγγραφέα του βιβλίου “Future Days: Krautrock and the Building of Modern Germany”· Lisa Blanning, συγγραφέα· Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου, δημοσιογράφο.

Πρόγραμμα
1ο Πάνελ | 19:00-20:00 | Onassis Channel στο YouTube
Daniel Miller (επικεφαλής της δισκογραφικής Mute Records)
Uwe Schütte (συγγραφέας του βιβλίου “Kraftwerk: Future Music from Germany”)
Συντονισμός: Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος)

2ο Πάνελ | 20:00-21:00 | Onassis Channel στο YouTube
David Stubbs (συγγραφέας του βιβλίου “Future Days: Krautrock and the Building of Modern Germany”)
Jens Balzer (μουσικοκριτικός, συγγραφέας)
Lisa Blanning (συγγραφέας)
Συντονισμός: Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος)

Ραδιοφωνική κατάληψη: Επιμέλεια προγράμματος από το movement.radio και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου | http://movement.radio/

Λίγα λόγια για το Movement Radio
Αφουγκραστείτε την εποχή, ζήστε την κατάσταση, συντονιστείτε με τον διεθνή διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό που υπερβαίνει τα σύνορα και φέρνει 24/7 σπουδαία ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας dj, hip hop, electronic και world music σκηνής. Από τους Optimo έως τη Moor Mother, από τον Alan Bishop έως τον Christopher C. King, από τους Black Athena έως την Carina, το Μovement Radio συντονίζεται με τον κόσμο. Το πρόγραμμα αποτελείται από καθημερινές ζωντανές εκπομπές, dj-sets και θεματικά μουσικά αφιερώματα, συνεντεύξεις και εκπομπές λόγου, ζωντανά events κ.ά. Το δυναμικό του σταθμού είναι μια πολυσυλλεκτική σύνθεση από τη γεμάτη παλμό και εξωστρέφεια ελληνική dj, hip hop και electronica σκηνή, καθώς και από σκηνές και υβρίδια που αναδύονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου.

Το Movement Radio είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα που εστιάζει στη νέα μουσική παραγωγή, αλλά και στην ιστορική διαδρομή της, μοιράζεται από κοινού ιστορίες που δεν έχουν ακόμα ειπωθεί, μιλάει με ιδέες και ήχους, αφουγκράζεται την τρέχουσα πολιτική και κριτική σκέψη, διασχίζει ένα φανταστικό αρχιπέλαγος πέρα από γεωγραφίες και χρονολογίες, είναι μια πολιτιστική συγκολλητική ουσία μεταξύ ανθρώπων, κοινοτήτων και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το νέο αυτό ραδιόφωνο είναι ένας πομπός που φιλοδοξεί να καταγράψει, να διαδώσει και να ενώσει αυτό το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, εκπέμποντας από την Αθήνα.

Το Movement Radio αντανακλά τον ήχο και τις ιστορίες της Μεσογείου και εστιάζει στην πολιτιστική δυναμική που έχει αναπτυχθεί ιστορικά μέσα από τη μουσική και τις τέχνες σε αυτό το κομμάτι του κόσμου. Παράλληλα, αναζητά τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις των πολιτισμών γύρω από τη Μεσόγειο ψάχνοντας για τα ανάλογα πολιτιστικά παραδείγματα και πέρα από αυτή. Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διευρυμένου χάρτη της περιοχής, που περιλαμβάνει την καλλιτεχνική δυναμική η οποία εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τη Βόρεια Αφρική έως το Χαρτούμ και την Καμπάλα, το Ντέρμπαν και την Κινσάσα, το Ντιτρόιτ και το Κίνγκστον, την Ινδία και την Ινδονησία.

ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Optimo, Moor Mother, Tash LC, Alan Bishop (Sublime Frequencies), Bill Kouligas, Dj Not I, Whystine, Christopher C. King, Carina, S.T.M.C., Khmer, Black Athena, Grace Ow, Neda, Marwa Belhaj Youssef, Tayhana, Deena Abdelwahed, Christina Hazboun, Kelman Duran, Invernomuto, KMRU, Dj Plead, Nyege Nyege Tapes, Nashazphone, Agent Mo, Teranga Beat, Jackson Allers, Ziad Nawfal, Muqata’a, Nelson Gomes (Principe), Francesco Cucci (Gqom oh!), Ice_Eyes, Jay Glass Dubs, G.S.Y.F., Ayesha Hameed & Pablo Jose Ramirez, Montassar Ayari a.k.a. Afrika Kassette, Oko Dj, Andreas Runner, Berceuse Heroique, Athanasios Argianas, Afroditi Psara, Veslemes, May Roosevelt, Enemies of the State, Polyxene, Manos Saklas, Chevy, Dimitri Papaioannou, Entropia, Hypermedium, Nat Case, Aggelika, Figott, Lo/Fi, Dj Bwana, Panos Hanjaras,, Flökosh, Breakin’ Moves, AΣΤΥΤΕΚΚ, Marios Visvikis, Andreas Kasapis, Misuta Go, Orila, Alex Zen, Kotsonis, Aris Ktoridis, H2O, Katia, Nektarios Pappas, Trial & Error, Joseph (ATH Kids), Maria Pappa, Modal Analysis, Ayshel Purpleness, Bright, Takis Zontiros, Spymania, Eleni Ikon και πολλοί άλλοι.

Επιμέλεια: Detach (Voltnoi & Quetempo)
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση
Σε συνεργασία με: Goethe-Institut Athen

Διαβάστε περισσότερα για το 50 Years Kraftwerk –Europe Endless
https://www.onassis.org/el/whats-on/movement-radio/50-years-kraftwerk-europe-endless-digital-conference-radio-takeover

Διαβάστε περισσότερα για το Movement Radio
https://www.onassis.org/el/whats-on/movement-radio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.