«Γκρίζες Αποχρώσεις» του Ανδρέα Ταζογλίδη

 


Ανδρέας Ταζογλίδης

Γκρίζες αποχρώσεις

Υπότιτλος: Ποιήματα

Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, 2020

 

Επιμέλεια: Σοφία Τριανταφύλλου

ISBN: 978-960-9547-95-6

Σελ. 48

Τιμή: 7.00

Διαστάσεις: 16.5cm x 24.5cm

 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η ποιητική συλλογή του Ανδρέα Ταζογλίδη, με τίτλο «Γκρίζες Αποχρώσεις». Ο ποιητής μέσα από το γλαφυρό του ύφος, εξυμνεί τη μοναξιά, η οποία παρουσιάζεται και ορίζεται ποικιλοτρόπως, πάντα όμως φορτισμένη με το ανέκκλητο της μοίρας και το αδηφάγο πέρασμα του πανδαμάτορα χρόνου. Καταφέρνει να διαμορφώσει, μέσα από εικόνες και αντικείμενα της καθημερινής ζωής, ένα γκρίζο τοπίο, στο οποίο κυριαρχούν η αγωνία της ύπαρξης και η απομόνωση της ψυχής. Ακόμη και στους ακροτελεύτιους στίχους της συλλογής, η βεβαιότητα και το αναπόφευκτο της μοναξιάς επιμένουν. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

 

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

 

  Ο Ανδρέας Ταζογλίδης γεννήθηκε το 1951 στο Μεσόκαμπο Φλώρινας. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε χωριά των Πρεσπών, της Ημαθίας, στη Μελβούρνη Αυστραλίας και στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει: «Η πλάνη», νουβέλα, 1979, «Μικρές παλιές ιστορίες», διηγήματα, 1986, «Το χρονικό μιας καταστροφής», νουβέλα, 1996, «Ένας μικρός άνθρωπος», διηγήματα, 2004.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άλκη Ζέη «Η Μωβ Ομπρέλα» | Μια μαγική πτήση για μικρούς και μεγάλους, σε σκην. Δήμητρας Λαρεντζάκη | Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 | Θέατρο Πορεία

1ο Φεστιβάλ Προφορικής Παράδοσης Κύθνου

Διαβάσαμε και προτείνουμε: “Οι ασυγχώρητες”

"Ο Ανθρωπάκος" από τον Σπύρο Γραμμένο (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος)

"Η Γυναίκα της Ζάκυθος | Διάλογος στα ερείπια του Μεσολογγίου" || Σκην.: Μάνος Καρατζογιάννης | Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά" | 29 & 30/8