Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για παιδιά από το θέατρο Αερόπλοιο

 


Χριστουγεννιάτικες Θεατρικές Προτάσεις από το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

 

Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής, το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ τα φετινά Χριστούγεννα έρχεται με δύο παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους: "Της φωτιάς και του αέρα" (online streaming) και "Ρούντολφ ο Τραγουδιστής της Όπερας" (live streaming).



"Της φωτιάς και του αέρα"

Μια θεατρική παράσταση με νόημα, με περιεχόμενο, με πολλά διδάγματα άλλα και διασκεδαστική για τα παιδιά (και τους γονείς) είναι η παράσταση μας «Της Φωτιάς και του αέρα…». Στο αναγκαστικό και πολλές φορές αβάστακτο κλείσιμο μας μπορούν να την δουν τα παιδιά μαζί με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες στο VIVA.GR https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/tis-fotias-kai-tou-aera/

Παραστάσεις: την  ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12 στις 5.30μμ, ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12  5.30 μμ, ΤΕΤΑΡΤΗ   30/12   5.30 μμ

Μια χαρούμενη διασκεδαστική και διδακτική περιπέτεια για την χρησιμότητα της γνώσης, της μόρφωσης και της εκπαίδευσης. Πράγματα που όλα τα παιδιά, όπου γης, έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν.  Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό. Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους.  Αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα και η αγωνία μας είναι τεράστια. Οι δύο οι μεγάλοι όλο στα όπλα είχαν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, να γράφει, να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα.  Με αυτά τα εφόδια μπαίνουν στην περιπέτεια που είναι μια περιπέτεια ενηλικίωσης και συμμετοχής στον κόσμο. Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο. 
Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα; 
Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα;
Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με την γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. Αλλά και με συνεργασία. Έτσι οι ηθοποιοί ζητάνε  την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και διαβάζουν και ξέρουνε πολλά συμμετέχουν και βοηθάνε τους ήρωες να κάνουν το καλό. Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το διαβαστερό και μορφωμένο τους ξεγελάει και τους ξεφεύγει.  Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους. 


Πληροφορίες Παράστασης online-streaming

ΚΥΡΙΑΚΕΣ    20.12 & 27.12 στις 5.30 μμ & ΤΕΤΑΡΤΗ 30.12 στις 7.30 μμ

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Ειδικές κατασκευές : Στέλλα Μακρίδου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Αθηνά Χατζηαθανασίου


Κράτηση εισιτηρίων μέσω viva.grhttps://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/tis-fotias-kai-tou-aera/  


Ρούντολφ, ο Τραγουδιστής της Όπερας

Μια ευφάνταστη, ατμοσφαιρική και διασκεδαστική παράσταση, με κωμικές σκηνές και πλοκή , πρωτότυπα σκηνικά, κοστούμια, μουσική γεμάτη από τις πιο γνωστές όπερες, τραγουδισμένες κεφάτα, τόσο που οι μικροί και οι μεγάλοι θα την λατρέψουν.

H παράσταση θα παιχτεί ζωντανά, με τους ηθοποιούς στην μεγάλη σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και οι μικροί θεατές θα την παρακολουθήσουν οικογενειακά στο σπίτι τους σε Live streaming την περίοδο των Χριστουγέννων σε 4 μοναδικές παραστάσεις.

25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 και 2 Ιανουαρίου στις 5.30 μμ
https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/rountolf-o-tragoudistis-tis-operas/

Το live streaming θα πραγματοποιηθεί με επαγγελματικό προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα στο θέαμα (εικόνα και ήχος) και στοιχεία προσαρμοσμένης θεατρικής διάδρασης μέσα από την οθόνη των ηθοποιών με τα παιδιά και τους γονείς.

Οι ηθοποιοί μας ευχάριστοι και προσιτοί με μεγάλη γνώση και θεατροπαιδαγωγική εμπειρία δίνουν κατά τη διάρκεια της παράστασης πολλά ερεθίσματα στα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες ώστε να πάρουν μέρος στη δράση, να απαντήσουν σε κωμικές ερωτήσεις, να πάρουν θέση επάνω στα θεατρικά διλήμματα, να βοηθήσουν τους θεατρικούς ήρωες να φτάσουν στο πανηγυρικό φινάλε όπου ένας Άγιος Βασίλης επεμβαίνει για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Περίληψη

Ο Ρούντολφ (ο διάσημος Ρούντολφ) έχει φιλοδοξίες. Δεν του φτάνει πια που είναι ο πρώτος στο έλκηθρο του Άη -Βασίλη. Δεν του φτάνει να φωτίζει με την μύτη του κάθε γωνιά που περνάει και αφήνει δώρα ο Άγιος. Θέλει να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει όχι μόνο το ουράνιο αλλά και το μουσικό στερέωμα. Η ευκαιρία είναι μπροστά του και λέγεται Ερρίκο Καρτούτσο. Ο διάσημος τενόρος. Τον χρειάζεται για να κάνουν διφωνίες και πρίμο σεκόντο. Πυρετός! Δάσκαλοι πάνε και έρχονται, μουσική, χορός, τραγούδι. Ράφτες και κομμωτές για να περιποιηθούν την εμφάνιση του.

Τα άλλα όμως ελάφια;

Αυτά έχουν αντιρρήσεις. Δεν βλέπουν με καλό μάτι την solo καριέρα του Ρούντολφ. Δεν μπορεί να τους παρατήσει σύξυλους και να φύγει. Πώς θα τα βγάλουν πέρα στο σκοτάδι; Επεμβαίνει ο Άγιος Βασίλης. Και βρίσκει τη λύση (Τι άγιος θα ήταν αν δεν έκανε το θαύμα του;).

Ταυτότητα της Παράστασης:

ΚΕΙΜΕΝΟ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :Νίκος Καμτσής

ΣΤΙΧΟΙ / ΜΟΥΣΙΚΗ : Χρήστος Ξενάκης

ΣΚΗΝΙΚΟ / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ :Μίκα Πανάγου

ΜΑΣΚΕΣ, ΚΟΥΚΛΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Μαρία Παπαμελετίου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ / ΚΑΜΕΡΑ :Γιάννης Ζέρβας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λαμπρινή Θάνου, Δέσποινα Μακρή, Αθηνά Χατζηαθανασίου.

Ημερομηνίες: Παρασκευή 25/12, Σάββατο 26/12, Παρασκευή 1/1/2021, Σάββατο 2/1/2021

Εισιτήρια μέσω viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/rountolf-o-tragoudistis-tis-operas/




 

Θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού
Σωζόπολεως 20, Αθήνα
2108679535
www.aeroplio.gr
nkariel@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα