Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CHRISTMAS THEATER On Line φέρνει τα Χριστούγεννα σπίτι σας!

 

Αυτές τις γιορτές το Christmas Theater
φέρνει τα Χριστούγεννα σπίτι σας!
 

CHRISTMAS THEATER On Line!
 
Αποκτήστε τον κωδικό, συνδεθείτε και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο με μπαλέτο, χορό, μουσική!


 

Στο Christmas Theater On Line σας περιμένουν: Το μπαλέτο της  Σκάλας του Μιλάνου, το Μπαλέτο Άιφμαν της Αγίας Πετρούπολης και η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας
 
Αυτές τις διαφορετικές γιορτές τo Christmas Theater φέρνει τα Χριστούγεννα σπίτι σας με το Christmas Theater On Line!
Φέτος ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο από το σπίτι σας με έναν κωδικό!
Διάσημα μπαλέτα και Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες θα είναι εδώ με προβολές από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2021!
Ταξιδεύουμε στα ωραιότερα θέατρα της Ευρώπης για να παρακολουθήσουμε τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις!
Ετοιμαστείτε για το Christmas Theater On Line. 
Γιατί φέτος τα Χριστούγεννα έρχονται στο σπίτι σας!
 
Ταξιδεύουμε σε τρεις Χριστουγεννιάτικες πόλεις:

ΜΙΛΑΝΟ:
Η Σκάλα του Μιλάνου παρουσιάζει μια σπουδαία παραγωγή μπαλέτου που έχει γράψει ιστορία.
Το μπαλέτο με την ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου θα μας παρουσιάσει την Ωραία Κοιμωμένη του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι στην ιστορική χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ!

Η ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ CHRISTMAS THEATER ON LINE

 

Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

 

Η εμβληματική χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ σε μια γιορτινή παράσταση σε On Line Streaming

 

CHRISTMAS THEATER ON LINE

25-27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε την μαγεία του κλασικού μπαλέτου από το σπίτι σας με μια από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου.

Η Ωραία Κοιμωμένη έρχεται στο Christmas Theater On Line.  Εάν υπάρχει ένα μπαλέτο που ανήκει στη La Scala, είναι η παραγωγή της Ωραίας Κοιμωμένης του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, που δημιουργήθηκε για την Σκάλα το 1966 με τους Carla Fracci και Nureyev στους κύριους ρόλους. Πραγματοποιήθηκαν 152 παραστάσεις μέχρι το 2007. Τότε η παράσταση σταμάτησε και η Ωραία Κοιμωμένη του Τσαϊκόφσκι έμεινε σιωπηλή για οκτώ χρόνια μέχρι να “ξυπνήσει” και πάλι το 2015 όπου ο Αλεξέι Ρατμάνσκι την αναβίωσε, πάντα με βάση την εμβληματική χορογραφία του Νουρέγιεφ.

Η Ωραία Κοιμωμένη γράφτηκε το 1890 και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τσαϊκόφσκι στη μουσική για μπαλέτο. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία ̶ μια ιστορία αθωότητας, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το 1966 ο Νουρέγιεφ δίνει την δική του εκδοχή για την Σκάλα του Μιλάνου σε μια παράσταση όπου ήταν και πρωταγωνιστής στον ρόλο του πρίγκιπα Ντεζιρέ.

Το μπαλέτο της Ωραίας Κοιμωμένης μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα ζωντανεύει, μέσα από έναν αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.

130 χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα, η Σκάλα του Μιλάνου μας παρουσιάζει την δική της ιστορική εκδοχή πάνω σε χορογραφία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε το κλασικό μπαλέτο στα καλύτερά του στο σπίτι σας με έναν κωδικό! Ζήστε τα Χριστούγεννα με το Christmas Theater On Line!

 

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ On Line Streaming

Με το μπαλέτο και την ορχήστρα της ΣΚΑΛΑΣ του ΜΙΛΑΝΟΥ

Διευθυντής Ορχήστρας: Φέλιξ Κορομπόφ

Χορογράφος: Ρούντολφ Νουρέγιεφ

 Σκηνικά – κοστούμια: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο

Φωτισμοί: Μάρκο Φίλιμπεγκ

Σολίστ:

Πριγκίπισσα Αουρόρα (Αυγή): Πολίνα Σεμιόνοβα

Πρίγκιπας Ντεζιρέ: Τιμοφέι Αντριγιασένκο

Διάρκεια: 180 λεπτά

ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 16.00:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 16.00:

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00:

 

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 15 ΕΥΡΩ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

 

 

 


ΜΟΣΧΑ:
Στην Μόσχα και συγκεκριμένα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της με τα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών. 

Η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ

On Line!

 

TCHAIKOVSKY

SYMPHONY ORCHESTRA

 

GRAND WALTZ

Τα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών

 

Μουσική διεύθυνση: Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

 

CHRISTMAS THEATER On Line

 

 

Ζήστε την μαγεία των γιορτών με τα ωραιότερα βαλς.

Η συμφωνική ορχήστρα Τσαϊκόφκσι παρουσιάζει τα σπουδαιότερα βαλς όλων των εποχών σε μια Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο «GRAND WALTZ» που δίνει κάθε χρόνο στη Μόσχα!

 

Διεύθυνση Ορχήστρας: Vladimir Fedoseyev (Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ)

 

Αυτή την τόσο ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά, μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, έρχεται στο σπίτι σας! Σε πλήρη σύνθεση, με 100 εξαίρετους μουσικούς, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ η ορχήστρα που πήρε το όνομά της από το σπουδαίο Ρώσο συνθέτη, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, θα μας καθηλώσει και on line.

 

Κάθε χρόνο στην Μόσχα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας παρουσιάζεται η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Grand Waltz. Διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι  αλλά και υπέροχα βαλς άλλων διάσημων συνθετών θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας, σε 4 προβολές από 1-3 Ιανουαρίου 2021 στο Christmas Theater On Line. Φέτος η τέχνη έρχεται σπίτι σας!

Το πρόγραμμα της συναυλίας που θα μεταδοθεί από το Christmas Theater On Line είναι ένας ύμνος στα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών.

Ζήστε την μαγεία της μουσικής με βαλς των Στράους, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, του Αράμ Χατσατουριάν, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Γκεόργκι Σβιντίροφ, του Μιχαήλ Γκλίνκα, του Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ του Γιαν Σιμπέλιους κ.α.

Μια μοναδική ευκαιρία να δείτε μια σπουδαία Πρωτοχρονιάτικη συναυλία και να ταξιδέψετε σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα ωραιότερα βαλς, την μουσική της αγάπης.

 

Ένας σπουδαίος συνθέτης, μια μεγάλη ορχήστρα, μια αξέχαστη βραδιά με μουσική που μαγεύει την ψυχή!

 

Η Tchaikovsky Symphony Orchestra (TSO) ιδρύθηκε το 1930 ως Grand Symphony Orchestra of All Union Radio and Central Television και ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και η πρώτη που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός ΕΣΣΔ. Πολλοί σημαντικοί συνθέτες, όπως οι Νικολάι Γκολοβάνοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ, Αράμ Χατσατουριάν, Γκεόργκι Σβιρίντοφ, εμπιστεύτηκαν την πρώτη εκτέλεση έργων τους στην TSO, που αναγνωρίστηκε γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Το 1993 το Ρώσικο Υπουργείο Πολιτισμού την μετονόμασε σε Tchaikovsky Symphony Orchestra, για τον κεντρικό ρόλο των έργων του Τσαϊκόφσκι στο ρεπερτόριο της.

 

Και στις νέες εμφανίσεις στην χώρα μας, την TSO θα διευθύνει ο πολυβραβευμένος Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ. Έχοντας συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους μουσικούς και θεατρικούς οργανισμούς στον κόσμο (Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης: επικεφαλής μαέστρος 1997 - 2006, Σκάλα του Μιλάνου, Opernhaus της Ζυρίχης κ.ά.), ο Φεντοσέγιεφ παραμένει η ψυχή της TSO, καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της από το 1974. Για αυτό διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του μακροβιότερου μαέστρου μεγάλης ορχήστρας, παγκοσμίως.

 

 

Μια μεγάλη Ορχήστρα!

 

Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ – Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

 

Για άλλους δάσκαλος, για άλλους μουσικός, για άλλους μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής. Αυτές είναι μερικές από τις ιδιότητες που ακολουθούν τη μοναδική καλλιτεχνική πορεία του Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την Μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας από το 1974 μέχρι και σήμερα. Η πολυετής όμως παρουσία του ως καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου είναι αξιοσημείωτη και για έναν επιπλέον λόγο. Ο Φεντοσέγιεφ αποτελεί τη ζωντανή παρακαταθήκη και σύνδεση της κλασικής μουσικής της σοβιετικής περιόδου με την κλασική μουσική της σύγχρονης Ρωσίας.

Η ορχήστρα του ερμηνεύει τις παρτιτούρες, με τρόπο που κατορθώνει να ακροβατεί μουσικά ανάμεσα στο αυστηρό - με την μουσική έννοια του όρου - συμφωνικού σοβιετικού προφίλ με αυτό του σύγχρονου. Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1932 στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη), ο Φεντοσέγιεφ, από το 1948 έως το 1952 σπουδάζει «Μπαγιάν» (το ρωσικό ακορντεόν μόνο με πλήκτρα) στο Μουσικό Κολλέγιο Μουσόργκσκι του Λένινγκραντ, ενώ θα συνεχίσει τις σπουδές του στο ακορντεόν στο Ινστιτούτο Γκέσιν της Μόσχας. Οι σπουδές του σε ένα λαϊκό και ασυνήθιστο για έναν μαέστρο όργανο, μιας και η πλειοψηφία αυτών ξεκίνησε από το πιάνο ή από το βιολί, έδωσαν στον Φεντοσέγιεφ ένα επιπλέον εφόδιο και στους θεατές της Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, ένα δώρο. Και αυτό γιατί τόλμησε, όχι μία αλλά πολλές φορές, να εντάξει σε μεγάλα κοντσέρτα, λαϊκά και παραδοσιακά όργανα, πετυχαίνοντας ένα μαγευτικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Το 1971 θα συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές του στο Ωδείο της Μόσχας πάνω στη διεύθυνση ορχήστρας, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1974, αναλαμβάνει Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας της Σοβιετικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Φεντοσέγιεφ και η ορχήστρα του να μπουν, μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, σε όλα τα σπίτια της αχανούς Σοβιετικής Ένωσης! Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η ορχήστρα μετονομάζεται σε «Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι», όνομα με το οποίο συνεχίζει τη μεγάλη μουσική πορεία της.

Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την εξωστρέφεια του Φεντοσέγιεφ, που μαζί με την Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι όργωσαν τις πόλεις της Ρωσίας. Πέραν των υπέροχων κοντσέρτων που έδωσαν, ο Φεντοσέγιεφ έκανε κάτι σημαντικότερο. Επέλεξε μουσικούς, από μικρές και απομακρυσμένες πόλεις, χωρίς οικονομική άνεση και τους ενέταξε στην ορχήστρα του, δίνοντας έτσι ευκαιρίες σε νέους μουσικούς. Σήμερα πια, το άστρο της Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι, δεν λάμπει μόνο στη Ρωσία, αλλά παγκοσμίως, καθώς επί μισό αιώνα έχει συστηματική παρουσία και συνεργασία με τα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα της Δύσης.

Ξεχωριστά από τις περιοδείες της Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι, ο Φεντοσέγιεφ συνεργάστηκε και εξακολουθεί να συνεργάζεται με πολλές όπερες του εξωτερικού. Από το 1997 έως το 2005 υπήρξε ο κύριος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης ενώ από το 1997 είναι μόνιμος προσκεκλημένος μαέστρος στην Όπερα της Ζυρίχης. Υπήρξε, επίσης, ο Πρώτος Μόνιμος Φιλοξενούμενος Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Τόκιο. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου έβαλε τη σφραγίδα του στο ανέβασμα πολύ σημαντικών παραστάσεων όπερας.

Το 2015 ανέβασε στο Μπολσόι την όπερα «Γιολάντα» του Τσαϊκόφσκι. Θα έπρεπε να αφιερώσουμε, όχι μια σελίδα, αλλά έναν τόμο εγκυκλοπαίδειας για να αναφέρουμε τις διακρίσεις και τα μετάλλια που του έχουν απονεμηθεί, για το λόγο αυτό θα σταθούμε σε δύο: είναι μόνιμο μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Μόσχας, ενώ από το 2004 διδάσκει στη Ρωσική Ακαδημία Μουσικής στο τμήμα Όπερας και Μουσικής Συμπεριφοράς. Και είναι ο αγαπημένος μαέστρος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κυρίλλου και από το 2010 μόνιμο μέλος του Πατριαρχικού Συμβουλίου για τον πολιτισμό!

Ο Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, ανάμεσα σε άλλα, το Μεγάλο Αργυρό Μετάλλιο Τιμής της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Η σοβαρότητα, ο σεβασμός και ο μη μουσικός εφησυχασμός με τον όποιον λειτουργεί ο Φεντοσέγιεφ και οι μουσικοί του, έχουν κάνει την Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, να συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου! 

 

Ένας σπουδαίος συνθέτης!

 

 

Η μουσική ηρεμεί, φωτίζει, καθαρίζει τις ψυχές μας. Έχει τη δύναμη να εξηγεί χιλιάδες συναισθήματα που νιώθουμε και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με λέξεις.

Γιατί όπου τα λόγια στερεύουν, αρχίζει η μουσική..

 

Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

 

 

Ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893) έγραψε συμφωνίες, κοντσέρτα, όπερα, μπαλέτα, αποδεικνύοντας πως στην τέχνη δεν ισχύουν δογματισμοί. Ο Μεγάλος καλλιτέχνης είναι αυτός που ανατρέπει τους κανόνες και γεφυρώνει τις αντιθέσεις. Η μουσική του Τσαϊκόφσκι φέρει τις επιδράσεις του δυτικού πνεύματος, χωρίς να χάνει την εθνική της ιδιαιτερότητα. Η σύζευξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός προσωπικού ύφους και μιας ιδιοφυίας. Ένας ανεξάντλητος πλούτος αυθεντικών και εύληπτων ευρημάτων, με έντονη συναισθηματική φόρτιση, επηρεασμένος από μελωδίες της δημοτικής μουσικής της χώρας του, τον οποίο σφραγίζει η προσωπική έμπνευση με «τροπικό χαρακτήρα».

Οι επιδράσεις από τη γαλλική μουσική (γαλλική καταγωγή της μητέρας του και γαλλίδα παιδαγωγός) καθώς και από την ιταλική όπερα που άκουγε σπίτι του, τον οδήγησαν, χωρίς να υποκύψει στο μιμητισμό, στην αξιοποίηση στοιχείων και στον εμπλουτισμό του προσωπικού του ύφους, που στη συνέχεια επηρέασε και άλλους συνθέτες. Η τελείως προσωπική έκφανση των συμφωνικών και οπερατικών μορφών βρήκαν την ευτυχέστερη σύνθεσή τους στη μουσική μπαλέτου, η οποία από πολλούς θεωρείται η κορυφαία συνεισφορά του στην τέχνη.

Όλα τα παιδιά της πατρίδας του – στο παρελθόν αλλά και τώρα – μαζί με τις πρώτες συλλαβές της μητρικής τους γλώσσας μαθαίνουν και τις πρώτες νότες έργων του Τσαϊκόφσκι. Πώς; Όταν αρχίζουν να μαθαίνουν το αλφάβητο, μόλις φτάνουν στο γράμμα «Τσ» (Ч) επειδή προφέρεται πολύ δύσκολα, ακούν από τους γονείς ή τους δασκάλους τους τη φράση: «Τσ, όπως Τσαϊκόφσκι». Η δεύτερη γνωριμία των παιδιών με τον κορυφαίο Ρώσο συνθέτη γίνεται μόλις καθίσουν στο πιάνο. Όπως δεν υπάρχει στη Ρωσία σπίτι χωρίς πιάνο, δεν υπάρχει και μαθητής που να μην ξεκινά τα μαθήματά του στο πιάνο από τις παρτιτούρες του Τσαϊκόφσκι.   

Η εξοικείωση των Ρώσων με το έργο του Τσαϊκόφσκι, έχει ως αποτέλεσμα να είναι άριστοι γνώστες και κριτές των εκτελέσεων του συνόλου των έργων του. Για αυτό μπορούν να αναλύουν επί ώρες, λάθη σε κοντσέρτα με έργα του, που σε άλλες χώρες ακόμα και έμπειροι μουσικοκριτικοί, δεν θα είχαν αντιληφθεί. Το πολύ αυστηρό κριτήριο έχει οδηγήσει τις μεγαλύτερες ορχήστρες της χώρας και τους μαέστρους τους, σε έναν άτυπο καλλιτεχνικό πόλεμο για το ποια ορχήστρα θα σεβαστεί και θα εκτελέσει πιστότερα τα έργα του.

Έτσι, το βάρος για μια ορχήστρα, όπως αυτή της Μόσχας, που φέρει το όνομα του μεγάλου Ρώσου συνθέτη, είναι μεγάλο. Η αγάπη των Ρώσων προς τον Τσαϊκόφσκι δεν αφορά μόνο στη μουσική του, αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο, καθώς μέχρι σήμερα οι συνθήκες θανάτου του (6 Νοεμβρίου 1893) παραμένουν μυστηριώδεις (άλλοι τον αποδίδουν σε χολέρα και άλλοι σε αυτοκτονία). Μέχρι σήμερα στην επέτειο του θανάτου του, στο σπίτι που έζησε και πέθανε στην Αγία Πετρούπολη, συγκεντρώνονται χιλιάδες Ρώσοι αφήνοντας ζυγό αριθμό από γαρύφαλλα. Γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1840 ο Τσαϊκόφσκι, άφησε πίσω του δεκάδες αριστουργήματα και αναμφίβολα προσέθεσε ένα δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της παγκόσμιας κλασικής μουσικής.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ

Tchaikovsky Symphony Orchestra

Grand Waltz

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: VLADIMIR FEDOSEYEV

CHRISTMAS THEATER On Line


ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

 

 

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ΕΥΡΩ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

 

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης

1. Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο)

2. Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας

(10ψήφιος αριθμός, πάνω αριστερή γωνία του εισιτηρίου, κάτω από το γραμμωτό κωδικό barcode)

3. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που έχετε επιλέξει:

 

(Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 4 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο).

4. Παρακολουθείτε την παράσταση. Καλή σας διασκέδαση!

 


ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ:
Το φημισμένο μπαλέτο σύγχρονου χορού του Μπορίς Άιφμαν παρουσιάζει την παράσταση Αδελφοί Καραμάζοφ βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.


Το EIFMAN BALLET

της ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

έρχεται στο CHRISTMAS THEATER ON LINE!

 

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ

Το αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι από το μπαλέτο Άιφμαν

 

4-6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

CHRISTMAS THEATER On Line

 

«Κόλαση είναι ο πόνος του να μην μπορείς να αγαπάς»

Αδελφοί Καραμάζοφ – Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Ζήστε την μαγεία του σύγχρονου χορού από το σπίτι σας με ένα αριστούργημα από τον μετρ του είδους. Κάθε χορογραφία του Μπορίς Άιφμαν αποτελεί από μόνη της μέγα διεθνές χορευτικό γεγονός. Ανήκοντας στην ίδια καλλιτεχνική οικογένεια των Maurice Bejart, Roland Petit και John Neumeier, ο Μπορίς Άιφμαν δημιουργεί προσωπικές αριστουργηματικές χορογραφίες με εξαιρετικούς χορευτές.

Η παράσταση «Αδελφοί Καραμάζοφ» από το Eifman Ballet έρχεται στο Christmas Theater On Line με τέσσερις προβολές 4-6 Ιανουαρίου 2021.

«Ο άνθρωπος είναι ένα μυστήριο. Αυτό το μυστήριο πρέπει να ξετυλιχθεί και αν πέρασες όλη σου τη ζωή κάνοντας αυτό, μην πεις ότι σπατάλησες τον χρόνο σου. Μελετώ αυτό το μυστήριο επειδή θέλω να είμαι ανθρώπινο ον». Αυτά τα λόγια του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ταιριάζουν απόλυτα με την περιγραφή του δημιουργικού μονοπατιού του Μπορίς Άιφμαν, ο οποίος σε κάθε έργο του μελετά με επιμέλεια και σοβαρότητα τις πιο περίπλοκες πτυχές της πνευματικής ζωής. Το μπαλέτο «Αδελφοί Καραμάζοφ» είναι μια νέα χορογραφική ερμηνεία του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι. Έχοντας θεμελιωδώς επανεξετάσει και επεξεργαστεί εκ νέου τη δική του παλαιότερη παγκοσμίου φήμης παραγωγή του 1995 The Karamazovs, που βασίστηκε επίσης σε αυτό το διαχρονικό αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας, ο Μπορίς Άιφμαν δημιούργησε ένα ψυχόδραμα, πλούσιο σε σκέψη και συναίσθημα.

Όπως αναφέρει ο Άιφμαν: «Το μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμάζοφ ήταν η επιτομή του δημιουργικού έργου του Ντοστογιέφσκι, η ακμή της φιλοσοφικής έρευνας που διενήργησε αυτός ο σπουδαίος και ανήσυχος νους σε όλη του τη ζωή. Για μένα αποτελεί την μεγαλύτερη πνευματική διαθήκη του κορυφαίου συγγραφέα της Ρωσίας. Όπως αναφέρει σε ένα σημείο του βιβλίου του Κόλαση είναι ο πόνος του να μην μπορείς να αγαπάς.. Η χορογραφία που θα δείτε προσεγγίζει τις βασικές ιδέες του μυθιστορήματος, ενώ επεκτείνει τις δυνατότητες της γλώσσας του σώματος ως τρόπο εξερεύνησης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου.

Έχω επικεντρωθεί στα σημεία του μυθιστορήματος όπου οι βασικοί χαρακτήρες αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις. Είναι τα σημεία της πάλης ανάμεσα στο καλό και το κακό, αυτό το μυστήριο της ανθρώπινης καρδιάς όπου ο Θεός και ο διάβολος πολεμούν..»

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το μυθιστόρημα Οι αδελφοί Καραμάζοφ θεωρείται ως το κορυφαίο έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα. Σ' αυτό παρουσιάζεται η ζωή τριών αδελφών, που δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους (του ορμητικού και αχαλίνωτου στα πάθη Ντιμήτρι, του συγκρατημένου αλλά ψυχικά αδύνατου και άβουλου Ιβάν και του αγνού ονειροπόλου Αλιόσα), σε συνάρτηση με την ακόλαστη και έκλυτη ζωή του πατέρα τους, του Φιόντορ Παύλοβιτς Καραμάζοφ, που τα εγκατέλειψε άστοργα, όταν ήταν πολύ μικρά και ορφανά από μητέρα. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, ο φόνος του πατέρα Καραμάζοφ παίρνει διαστάσεις τελετουργικής πια εκτέλεσης και, αν τυπικά φονιάς είναι μόνο ο Ντιμήτρι, το μαχαίρι με το οποίο αυτός χτύπησε είχε ακονιστεί και από τους τρεις. Γι' αυτό, ο βρόχος της κρεμάλας που τον υποδέχεται θα πνίξει μαζί μ' αυτόν κι όλους τους υπόλοιπους.

 

Αδελφοί Καραμάζοφ

Μπαλέτο του Μπορίς Άιφμαν

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Μουσική: Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μοντέστ Μουσόργκσκι,

Σκηνικά – κοστούμια: Βιατσεσλάβ Οκούνεφ

Φωτισμοί: Μπορίς Άιφμαν

 

Ο Boris Eifman καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος των Ballet Boris Eifman της Αγίας Πετρούπολης, γεννήθηκε το 1946 στη Σιβηρία και άρχισε την καριέρα του στο Ωδείο του Λένινγκραντ το 1966 κινώντας αμέσως το ζωηρό ενδιαφέρον των κριτικών με το πρώτο του χορόδραμα Ίκαρος. Την ίδια χρονιά διορίστηκε επίσημος χορογράφος της Ακαδημίας Vaganova και της Σχολής των Μπαλέτων Κίροφ. Το 1977 ίδρυσε το δικό του σύνολο, αντιδρώντας στον αυστηρό ακαδημαϊσμό της ρωσικής χορευτικής παράδοσης. Εκφράζοντας ελεύθερα τις δικές του καλλιτεχνικές τάσεις ο Eifman ανέπτυξε ένα εντελώς προσωπικό ύφος, με πρωτοποριακές μορφές έκφρασης. Το 1997 το Μπολσόι της Μόσχας, άνοιξε τις πόρτες του σε τρία έργα του Eifman,  (Κόκκινη Ζιζέλ, Ρώσος Άμλετ, Τσαϊκόφσκι ) που είχαν θριαμβευτική επιτυχία, ενώ ο ρωσικός τύπος τον ανακήρυξε σε αναμορφωτή του ρωσικού μπαλέτου και την ομάδα του σε μια από τις καλύτερες της χώρας. Το 2001, το ίδιο θέατρο παρουσίασε για πρώτη φορά, μια αναδρομή στο έργο του.

Το Μπαλέτο Άιφμαν της Αγίας Πετρούπολης αποτελείται από 60 χορευτές και έχει πια την πολυτέλεια ενός δικού της Κέντρου Χορού, το οποίο έγινε με τη στήριξη του ρωσικού κράτους και του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης. Το 2009 ο Eifman ανέλαβε τη νέα Ακαδημία Χορού και το 2012, η ομάδα του θα αποκτήσει ένα καινούργιο θέατρο, ενταγμένο στο μεγάλο σχέδιο επαναδιαμόρφωσης της πόλης. Ο χορογράφος και η ομάδα του περιοδεύουν συχνά σε όλο τον κόσμο: Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισραήλ. Κάθε δυο χρόνια είναι καλεσμένοι του New York City Center, για το οποίο ο Eifman δημιουργεί νέες παραγωγές και μαζί με τις παλαιότερες ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

 

ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ EIFMAN:

«Από τους χορογράφους μπαλέτου που δημιουργούν αφηγηματικά έργα γεμάτα συναισθήματα, ο Ρώσος Μπόρις Έϊφμαν είναι ουσιαστικά ο μόνος που έρχεται σε πλήρη επαφή με τον 21ο αιώνα.. Los Angeles Times

 

"Ο κόσμος του μπαλέτου σε αναζήτηση μεγάλου χορογράφου δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνει. Είναι ο Μπόρις Έϊφμαν …" - The New York Times

 

"Ο Eifman είναι ένας θεατρικός μάγος!" - NY Post

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

EIFMAN BALLET

ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ

CHRISTMAS THEATER On Line


ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

 

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 15 ΕΥΡΩ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

 

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης

1. Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο)

2. Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας

(10ψήφιος αριθμός, πάνω αριστερή γωνία του εισιτηρίου, κάτω από το γραμμωτό κωδικό barcode)

3. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που έχετε επιλέξει:

(Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 4 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο).

4. Παρακολουθείτε την παράσταση. Καλή σας διασκέδαση!

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα