Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O «Σκοπός Ζωής» δίπλα στον ΚΥΑΔΑ με τη δράση του “Αλυσίδα Τροφίμων”


O φιλανθρωπικός οργανισμός «Σκοπός Ζωής» στα πλαίσια της δράσης "Αλυσίδα Τροφίμων" που οργάνωσε εν μέσω πανδημίας για την ενίσχυση άπορων, άνεργων και πολύτεκνων οικογενειών που βρέθηκαν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση, καθώς και οργανισμών και ιδρυμάτων που έχουν ευπαθείς ομάδες υπό την προστασία τους, συγκέντρωσε τρόφιμα και δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων με την ευγενική δωρεά και χορηγία των συνεργατών του.

Στον ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) έγινε η πρώτη παράδοση 3 δωροεπιταγών των 50€ από το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης, 56 πακέτα Μπισκότα Παπαδοπούλου και 24 πακέτα φρυγανιές Παπαδοπούλου, από την διαχειρίστρια του «Σκοπός Ζωής» Δήμητρα Χριστοπούλου και την εθελόντρια Δήμητρα Οικονόμου, στον Πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, κ.Γρηγόρη Λέων προκειμένου να διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Σημαντικοί συνοδοιπόροι μας σε αυτή τη προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών διατροφής για οικογένειες, ιδρύματα και οργανισμούς που τα χρειάζονται, οι εταιρίες Σκλαβενίτης και Μπισκότα Παπαδοπούλου που με την ευγενική χορηγία τους διευκόλυναν το έργο μας.

Η σχετική ανάρτηση του ΚΥΑΔΑ

https://www.facebook.com/
…/a.20403998093…/4311925855485926/…
"Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας χιλιάδων συνανθρώπων μας, η μη κερδοσκοπική εταιρεία «
Σκοπός Ζωής» δώρισε στο ΚΥΑΔΑ 80 συσκευασίες μπισκότα, φρυγανιές αλλά και τρεις δωροεπιταγές για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, για να διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Ας μην ξεχνάμε πως βασικός στόχος του ΚΥΑΔΑ είναι κανένας πολίτης αυτής της πόλης που βρίσκεται σε ανάγκη να μην μείνει αβοήθητος! Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε το έργο μας!"

Λίγα λόγια για τον «Σκοπός Ζωής» 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Ο «Σκοπός Ζωής»  είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με φιλανθρωπικό έργο 4 χρόνων και ένας οικονομικά αυτοδύναμος οργανισμός. Κινητοποιεί δημιουργούς και παρόχους υπηρεσιών να παράγουν κοινωφελές έργο, εφαρμόζοντας την αρχή της ανταπόδοσης, με εθελοντές - συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Το κοινωφελές έργο αποδίδεται με διαφάνεια στους φορείς επιλογής των συνεργατών, στον τόπο της εκάστοτε δράσης. Ένας ταχέως αναπτυσσόμενος οργανισμός που σκοπό έχει μέσα από καθημερινές δραστηριότητες να στηρίξει τις ανάγκες ανθρώπων που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από κάποιους άλλους, όπως επίσης και την ενίσχυση σωματείων, συλλόγων και οργανισμών που καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται υπό την προστασία τους. 

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια, μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ”

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Σε μια περίοδο οικονομικής και επαγγελματικής κρίσης, στηρίζουμε τον άνθρωπο και εστιάζουμε στην ενθάρρυνση του, προκειμένου να προωθήσει μέσα από συλλογικές δράσεις τη δουλειά του. Σκοπός μας είναι δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία και τα εργαλεία, να δημιουργήσουν ξανά, πάνω σε γερές βάσεις, να τους δώσουμε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη να προχωρήσουν στη ζωή. Στόχος μας είναι να τους δώσουμε το έναυσμα να βρουν τον επαγγελματικό τους δρόμο ξανά, στηρίζουμε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση, το δικαίωμα για ζωή, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειές τους.

Ποιο είναι το επάγγελμά σας; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βγείτε ξανά μπροστά.
 
Μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και συλλογικές δράσεις  εξυπηρετούμε τις ανάγκες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από κάποιους άλλους. Διοργανώνουμε bazaar, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες (για την   κατάρτιση των εθελοντών μας) και συμμετέχουμε σε πανελλαδικές διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στόχος μας είναι σε κάθε δράση  να ενθαρρύνουμε τους εθελοντές – συνεργάτες του «Σκοπός Ζωής» να έχουν ενεργό επαγγελματικό ρόλο σε όλες τις δράσεις μας και να αποδίδουμε σε χρηματικά ποσά ή είδος, για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων, οργανισμών υγείας και εκπαίδευσης.

Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε; Μαζί μπορούμε να το λύσουμε.

Συνεργαζόμαστε στενά με 16 Δήμους και 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα όπου διοργανώνουμε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, συμμετέχουμε σταθερά σε 7 μεγάλες εκδηλώσεις ετησίως (Παγκρήτια, Green Wave Festival, Mύλος των Ξωτικών Τρικάλων, Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα Λάρισας, Γιορτή Μήλου Αγιάς, Flea Market Θεσσαλονίκης) και είμαστε σε επαφή με κοινωφελής οργανισμούς, σωματεία, συλλόγους, ιδρύματα σε όλη τη χώρα, βεβαιώνουμε τις ανάγκες τους και αξιοποιώντας δωρεές όπου χρειάζονται, υποστηρίζουμε ανάγκες ζωτικής σημασίας (εκπαίδευση, υγεία, καλύτερη ποιότητα ζωής) προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται υπό την προστασία τους.

Ποιο είναι το όραμά σας για έναν καλύτερο κόσμο; Μαζί μπορούμε.Οι δράσεις μας με αριθμούς:

< 230 εθελοντές

< 215 εκδηλώσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα πανελλαδικά

< 60 φιλανθρωπικά bazaar πανελλαδικά

Μέσα από τις δράσεις μας ως τώρα έχουμε στηρίξει:

27 ιδρύματα για το παιδί (ανάμεσά τους: ΕΛΕΠΑΠ, Ειδικά σχολεία, Ορφανοτροφεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιοτροφεία, Πνοή Ελπίδας, Κιβωτός του Κόσμου κ.ά.).

< 4 ιδρύματα για κακοποιημένες γυναίκες (Δομές Δήμου Θεσσαλονίκης, Ε.Ε.Ε.Εκ Αγρινίου κ.ά.)

24 εκστρατείες Κοινωνικής Στήριξης (ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, στήριξη Γηροκομείων, Σπίτι της Γαλήνης, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων κ.ά.).

Σκοπός Ζωής
adrress: Τσαμαδού 38, Πειραιάς
tel.  213 044 3768 
email: info@skoposzois.gr
fb : skoposzois
site:http://www.skoposzois.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Είδαμε και προτείνουμε: "The Doctor"

  Η παράσταση " The Doctor " αποτελεί μια συναρπαστική αφήγηση με βάθος και συναισθηματική ένταση που συνδυάζει τον θεατρικό κόσμο με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Η σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και των συνθηκών που τους περιβάλλουν. Η πλοκή εστιάζει σε μια έφηβη που μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μια αυτοσχέδια έκτρωση και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν όταν η Καθηγήτρια Ρουθ Γουλφ αρνείται την είσοδο ενός ιερέα στο θάλαμο του κοριτσιού. Αυτή η αρνητική αντίδραση ξεσπά ένα σκάνδαλο που αναδεικνύει τις προκαταλήψεις και τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Οι ερμηνείες του καστ είναι εξαιρετικές και συγκλονιστικές, με κάθε ηθοποιό να φέρνει στην επιφάνεια τις ενστάσεις και τις αμφισβητήσεις του ρόλου τους. Το σενάριο διερευνά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και τις συνέπειες των πράξεων μας στην κοινωνία. Το συναρπαστικό παίξιμο των ρόλων, οι εξαιρετικές ερμηνείες και η δυναμική σκηνοθεσ

Είδαμε και προτείνουμε: «ΤHE LAST LUNCH»

  Μία ξεχωριστή παράσταση -Musical απολαύσαμε στο Theatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Αθήνα. Ένας χώρος έκφρασης ιδιαίτερος που έλειπε από τα θεατρικά δρώμενα της πόλης, Η παράσταση μπορεί να χαρακτηριστεί σουρεαλισιτκή φαρσοκωμωδία η οποία με τρόπο κωμικοτραγικό παρουσιάζει τη ζωή του Χριστού παράλληλα με τη ζωή μας. Σε πέντε πράξεις σχετικές με τη ζωή του Χρίστου (Η Βάπτιση, η Μεταμόρφωση, η Σταύρωση, η Ανάσταση και η Ανάληψη) αλληγορικά παρουσιάζεται και η ζωή μας. Μια πορεία από τα παιδικά μας χρόνια, όπου παρουσιάζονται τα όνειρα και τα θέλω μας, την ενηλικίωση και την συνειδητοποίηση, τις επιλογές της ζωής μας, την πορεία μακριά από τα παιδικά μας όνειρα, τον εγκλωβισμό μας σε σχέσεις αδιέξοδες με γνώμονα την επιτυχία, τον εγωισμό, το χρήμα, το σεξ. Τα χρόνια περνούν και κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν θα ζήσουμε για πάντα, αναπολούμε τη ζωή μας και το πως επιλέξαμε να ζήσουμε, να απολαύσουμε αυτό το θείο δώρο και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε τίποτα

Είδαμε και προτείνουμε: «ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ»

  Μία δυναμική και συγκλονιστική συνύπαρξη ενός καταξιωμένου ηθοποιού και ενός υποβολέα που ονειρεύεται το όνειρο της δόξας. Εκπληκτικές ερμηνείες που σωματοποιούν αποθεωτικά χειροκροτήματα (σχεδόν τα ακούς) και τους τριγμούς της μοναξιάς, όταν πέφτει η αυλαία. Η πάντα ακόρεστη ματαιοδοξία στο προσκήνιο και η οικειοθελής παραίτηση από τον έρωτα, οι εκπτώσεις και η αλλοτρίωση για την επευφημία. Καταιγιστικές εναλλαγές συναισθημάτων: από την απόγνωση της προσωπικής ήττας στην ξαφνική αναζωπύρωση της φλόγας μ' έναν μονόλογο του Μάκβεθ, από την εξουθένωση της αμφιβολίας στη βιωμένη αλλοφροσύνη του Άμλετ. Μία διαρκής συγκρουσιακή συνθήκη που δεν σου αφήνει περιθώρια αναπνοής. Η ζωή που μπερδεύεται με την παράσταση, το φως που είναι σκοτάδι κι οι λέξεις κρυφή σιωπή, αφήνοντας στο τέλος μία υπόκλιση, όχι στους θεατές, αλλά στη ζωή που πεισματικά θα είναι πάντα κάπου αλλού. Της Ελένης Μάλλιαρη, 22/5/2024 «ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ» Του Άντον Τσέχωφ   Πρεμιέρα: 11 Μαΐου 2024 | Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ  

Είδαμε και προτείνουμε: «Αλιγάτορες»

  Ο καθηγητής Ντάνιελ Τέρνερ (Γεράσιμος Γεννατάς) τα έχει όλα. Μια όμορφη και έξυπνη σύζυγο (Φαίη Ξυλά) και δύο υπέροχα παιδιά. Η ζωή του όμως αλλάζει δραματικά, όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από την Κίμπερλι Χιουζ, μια μαθήτρια που φοιτούσε στην τάξη του πριν τέσσερα χρόνια.  Όλα ανατρέπονται. Ο Ντάνιελ βρίσκεται χαμένος σε μια δίνη γεγονότων που απειλούν να τον κατασπαράξουν όπως οι αλιγάτορες. Η εννιάχρονη κόρη του, Άλις, (Σάντυ Χατζηιωάννου) παρακολουθεί την ανελέητη ζούγκλα της ανθρώπινης φύσης να κατασπαράζει καθημερινά την ίδια της την οικογένεια. Ο καθηγητής απομονώνεται όλο και πιο πολύ από συγγενείς, φίλους και τους οικείους του. Η αμφιβολία και οι δεύτερες σκέψεις απομακρύνουν το ζευγάρι, ενώ η ζωή τους έχει γίνει επίκεντρο των ΜΜΕ. Η δικηγόρος του Ρέιτσελ (Αθηνά Χατζηαθανασίου) θα δώσει φως στην υπόθεση και θα στηρίξει κατάλληλα τον καταρρακωμένο Ντάνιελ. Εσείς είστε έτοιμοι για τον ρόλο του δικαστή; Το αριστουργηματικό έργο του Andrew Keatley στη σκηνή τ