Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ίδρυμα Ωνάση | ENTER | week 8


 

ENTER

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΣΤΟ ONASSIS.ORG
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 120 ΩΡΕΣ
8η ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Πέντε μεγαλουπόλεις την περίοδο της καραντίνας, η «αχόρταγη» φύση που οργιάζει, η λιακάδα ως φυσικό απολυμαντικό, η υπόσχεση μιας ανταμοιβής, ένα ημερολόγιο που ξαναγράφεται διαρκώς. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ENTER. Μπείτε στο onassis.org/enter.

Νέα έργα από τις: Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst, Molly Soda

ENTER: Το Ίδρυμα Ωνάση συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την κατάσταση. Συνεχίζει να μοιράζεται και να δημιουργεί, ανέπαφα μεν, αλλά με την ίδια αγάπη για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τους καλλιτέχνες και το κοινό τους. Το Ίδρυμα Ωνάση αναθέτει τις τελευταίες εβδομάδες σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο νέα πρωτότυπα έργα φτιαγμένα μέσα σε 120 ώρες. Χωρίς να έχουν πλέον πρόσβαση σε θεατρικές σκηνές, χώρους προβών ή στούντιο, οι καλλιτέχνες δημιουργούν τα πάντα μόνοι τους, με τα laptop τους να ανάγονται σε δημιουργική υπερδύναμη. Από τις οθόνες μας και εμείς, πατάμε ENTER σε νέες φόρμες, σε νέες δημιουργίες, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα είδος καλλιτεχνικής ψηφιακής χρονοκάψουλας, μια πνοή ελπίδας για τον καλλιτεχνικό χώρο που πλήττεται και μία ακόμη απόδειξη ότι έχουμε ο ένας τον άλλον.

Αντλώντας από την εμπειρία της πανδημίας του Covid-19 και τις αλλαγές που αυτή επέφερε στη ζωή μας, το Ίδρυμα Ωνάση ανέθεσε την επιμέλεια της 8ης εβδομάδας του ENTER στο NEW INC του New Museum της Νέας Υόρκης, το πρώτο hub τέχνης, τεχνολογίας και design που έχει δημιουργηθεί από ένα μουσείο. Το NEW INC, με τη σειρά του, προσκάλεσε γυναίκες καλλιτέχνες και δημιουργικές τεχνολόγους, όπως οι Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst και Molly Soda, να καταθέσουν νέες δημιουργίες τους. Τα έργα τους υιοθετούν διαφορετικά τεχνολογικά μέσα και αντανακλούν την επίδραση από την τεχνολογική επιτάχυνση που έφερε η καραντίνα στον κοινωνικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό μας εαυτό. 

Από Δευτέρα 22 Ιουνίου, η καλλιτέχνης Kristin Lucas μάς βοηθάει να «γευτούμε» τον παροξυσμό της φύσης που οργιάζει την περίοδο της καραντίνας με το Eat me· η καλλιτέχνης ηλεκτρονικών μέσων, designer και ερευνήτρια Ari Melenciano, με το έργο Electrocology of Sound Travel, δημιουργεί μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας ρίχνοντας τα φώτα σε 5 μεγαλουπόλεις την περίοδο της καραντίνας· η καλλιτέχνης, ερευνήτρια και παιδαγωγός Zhenzhen Qi τροφοδοτεί το web ημερολόγιο Quarantinediary.ai με απροσδόκητο τρόπο, στρέφοντας το βλέμμα της στον δικτυωμένο μας εαυτό· η καλλιτέχνης, designer και συγγραφέας Laurel Schwulst, με το ambient website που σχεδίασε για το έργο Sunshine Piece, μας «εκθέτει» στο θεραπευτικό φως της λιακάδας· η εικαστική καλλιτέχνης Molly Soda μάς καλεί να επανεξετάσουμε την εικονική μας παρουσία προκαλώντας ψηφιακή «αταξία» με το διαδραστικό web παιχνίδι Reward.

Ο Vallejo Gantner, Καλλιτεχνικός και Εκτελεστικός Διευθυντής του Onassis USA, αναφέρει: «Η θαυμάσια συνεργασία μας με το NEW INC έχει περάσει σε άλλη διάσταση – όχι μόνο χτίζοντας μαζί το ONX Studio [Onassis, NEW INC eXtended Reality Studio], αλλά κι επειδή τώρα αναθέσαμε πέντε σημαντικά έργα, που εξωθούν τα όρια του «ζωντανού» και διερευνούν ουσιαστικά τις δυνατότητες της ψηφιακής τέχνης. Τα έργα αυτά, κινούμενα πέρα από το μέσο του βίντεο, δημιουργώντας διαδραστικότητα με παιγνιώδη διάθεση και χρησιμοποιώντας διαφορετικές πλατφόρμες, δείχνουν την επινοητικότητα, τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία των ιδεών και των καλλιτεχνών που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του NEW INC.»

Η Διευθύντρια του NEW INC, Stephanie Pereira, σημειώνει: «Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Ιδρύματος Ωνάση για την επιμέλεια της 8ης εβδομάδας του ENTER. Κάθε ένα από τα διαδραστικά έργα που δημιουργήθηκαν από την ποικιλόμορφη ομάδα των μελών του NEW INC φαίνεται παραπλανητικά απλό. Όπως και ο χρόνος που περάσαμε κλεισμένοι στο σπίτι, κάθε έργο μάς προτρέπει να κατεβάσουμε ταχύτητα και να δούμε το περιβάλλον μας μέσα από νέα οπτική, κάτι που τελικά μας επιβραβεύει με νέες, αναπάντεχες ανακαλύψεις και νέους ορίζοντες.»

Το NEW INC, ένα πρόγραμμα του New Museum στη Νέα Υόρκη, συνιδρύθηκε από τη Lisa Phillips και την Karen Wong το 2013 και υπήρξε το πρώτο hub καλλιτεχνών που λειτούργησε υπό τη σκέπη ενός μουσείου. Είναι αφοσιωμένο στην υποστήριξη της καινοτομίας, της συνεργασίας και της επιχειρηματικότητας, στα πεδία των τεχνών, του design και της τεχνολογίας. Σήμερα, διευθύντρια του NEW INC είναι η Stephanie Pereira.

Διατίθενται ήδη έργα σημαντικών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που ανήκουν σε διάφορες γενιές και καλλιτεχνικά πεδία: Isabella Rossellini & Paul Magid, Ziad Antar, Μαρία Παπαδημητρίου, Αντώνης Φωνιαδάκης, Βασίλης Κεκάτος, Ευθύμης Φιλίππου, Σίμος Κακάλας, Δημήτρης Καραντζάς, Εύη Καλογηροπούλου, Kareem Kalokoh, Λένα Κιτσοπούλου, Κωστής Σταφυλάκης / Τεό Τριανταφυλλίδης / Αλέξης Φιδετζής, Akira Takayama, Risa Puno & Avi Dobkin, Ηλίας Αδάμ, Στέφανος Τσιβόπουλος, 600 HIGHWAYMEN, Maria Antelman, Kimberly Bartosik, Annie Dorsen, Emily Johnson, Kathryn Hamilton (Sister Sylvester), Radiohole, RootlessRoot, QUEENSBOUND 2020 (Nadia Q. Ahmad, Rosebud Ben-Oni, Pichchenda Bao, Nana Brew-Hammond, Jared Harel, Abeer Y. Hoque, Joseph O. Legaspi, Robert Ostrom, KC Trommer), Samita Sinha, Frisly Soberanis, Alina Tenser & Gabo Camnitzer, Xin Liu, Madeline Best & Brian Rogers, Tei Blow, keyon gaskin, Dynasty Handbag, Annie-B Parson, Γιώργος Ζώης, Eric Baudelaire, Tim Etchells / Jim Fletcher / Chris Thorpe, ITCHY-O, Ethan Lipton & his Orchestra, Daniel Wetzel (Rimini Protokoll), Eun-Me Ahn, Κατερίνα Ανδρέου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ιωάννης Μανταφούνης.

Θα προστεθούν νέα πρωτότυπα έργα, από τους Isabella Rossellini & Paul Magid, Έφη Μπίρμπα & Άρη Σερβετάλη, Kat Válastur, Χρήστο Σαρρή και πολλούς ακόμα διεθνείς καλλιτέχνες και οργανισμούς, ενώ η λίστα συνεχώς μεγαλώνει. Ο καθένας μόνος του, αλλά τελικά όλοι μαζί, δημιουργούν μια σειρά έργων που διακτινίζονται στις οθόνες μας, διαμηνύοντας έτσι πως η τέχνη δεν πρέπει να σταματά ποτέ, όποιοι και αν είναι οι περιορισμοί.

Πατήστε ΕΝΤΕR σε πάνω από 50 νέα έργα που διατίθενται ήδη, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό, και περιπλανηθείτε στα έργα καλλιτεχνών που δίνουν φωνή στο σήμερα.

Kristin Lucas
Eat me

generative animation WebXR
Η φράση “eat me” (φάε με/φά’ το), μια απερίφραστη προσβολή «στα μούτρα», με επίχρισμα υπαινιγμών και σαρκασμού, γνωρίζει μεγάλη διάδοση στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, καθώς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια, ματαιοπονώντας για το πώς να φάμε, τι να φάμε και ποιον να φάμε. Στο μεταξύ, διάφορα είδη ζώων τρώνε χαρούμενα και ευδοκιμούν εκεί έξω, σε χώρους που μέχρι πρότινος καταλαμβάνονταν από ανθρώπους. Το “Eat Me” εντρυφεί στις αχόρταγες ορέξεις της φύσης, ως ένα 360 μοιρών generative animation WebXR, ενώ ακούγεται επίσης η καλλιτέχνης την ώρα που τρώει. Είναι σχεδιασμένο για να παίζει σε browsers επιτραπέζιων υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Η Kristin Lucas είναι καλλιτέχνης, που παρεμβαίνει σε συστήματα και υποδείγματα για να πειραματιστεί με αφηγήσεις και νέους τρόπους ύπαρξης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Τα υπαινικτικά έργα της απηχούν χιούμορ, παιγνιώδη διάθεση και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Την έχουν παρουσιάσει τα έντυπα και ονλάιν μέσα “Art in America”, “Engadget” και “Hyperallergic”, ενώ έχει εκθέσει έργα της τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Η Κρίστιν Λούκας εκπροσωπείται από την And/Or Gallery και την Postmasters. Τα βίντεό της διανέμονται από την Electronic Arts Intermix, ενώ το εμβυθιστικό έργο της εμφανίζεται στη διεθνή ερευνητική πλατφόρμα Radiance VR. Η Λούκας έχει πτυχία στις καλές τέχνες από το Cooper Union και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Σύλληψη, σκηνοθεσία δημιουργικού, σχεδιασμός χαρακτήρα, σχεδιασμός κίνησης, σύνθεση ήχου, developer: Kristin Lucas
Κύριος developer: Joe McKay
Όλοι οι ήχοι συντέθηκαν και ηχογραφήθηκαν από την καλλιτέχνη
https://www.onassis.org/el/enter/eat-me-kristin-lucas

Ari Melenciano
Electrocology of Sound Travel

WebVR, σχεδιασμός ήχου μέσω modular συνθεσάιζερ
Αυτό το πρότζεκτ διερευνά τη σχέση μεταξύ πλανητικών τοπογραφιών, οικολογιών εν μέσω της καραντίνας και αφηρημένων ηχοτοπίων. Η Άρι Μελεντσιάνο έχει υλοποιήσει αυτή τη σχέση μέσα από μια οπτικοακουστική πλατφόρμα webVR. Καθεμία από τις 5 σελίδες είναι αφιερωμένη σε κάποια μεγαλούπολη ανά τον κόσμο. Οι εικόνες λαμβάνονται από το Google Earth για να εμφανίσουν τις τοπικές τοπογραφίες σε webVR. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας σε περιβάλλον web, διάφορα portals μεταδίδουν ήχους από modular συνθεσάιζερ όπου η Άρι ανέπτυξε αλγόριθμους για τη μετατροπή των κλιματικών δεδομένων των πόλεων στη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19 σε ηλεκτρικό ρεύμα που να παρέχει στο συνθεσάιζερ την απαιτούμενη ενίσχυση για την παραγωγή αφηρημένων ηχοτοπίων.

Η Ari Melenciano είναι καλλιτέχνης ηλεκτρονικών μέσων, designer και ερευνήτρια, η οποία εδρεύει στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Το έργο της διερευνά τις ευφάνταστες δυνατότητες των διαδραστικών τεχνολογιών ανθρώπου-υπολογιστή. Η Άρι Μελεντσιάνο διδάσκει design και τεχνολογία στο New York University και στο Pratt Institute. Επίσης, είναι ιδρύτρια της Afrotectopia, ενός κοινωνικού οργανισμού για την ενίσχυση της διεπιστημονικής καινοτομίας στη διατομή των τεχνών, του design, της τεχνολογίας, της Μαύρης κουλτούρας και του ακτιβισμού.

Μια δημιουργία της Ari Melenciano
https://www.onassis.org/el/enter/electrocology-sound-travel-ari-melenciano

 

Zhenzhen Qi
Quarantinediary.ai

Λογισμικό παραμετροποιημένο
Το Quarantinediary.ai είναι ένα web ημερολόγιο, το οποίο συνέγραψαν η καλλιτέχνης και ένα μοντέλο νευρωνικού δικτύου που τροφοδοτήθηκε (εκπαιδεύτηκε) με επιλεγμένα ονλάιν άρθρα που διάβαζε η ίδια κατά τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσής της λόγω της πανδημίας του Covid-19. Με κάθε νέα επίσκεψη στο site, μέρος του ημερολογίου ξαναγράφεται δυναμικά. Το Quarantinediary.ai δείχνει πώς ο Δικτυωμένος Εαυτός μας γίνεται αναπόφευκτα αισθητός και λαμβάνει ανταπόκριση στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων καιρών. Πάντοτε διαμορφώναμε και θα εξακολουθήσουμε να διαμορφώνουμε ο ένας την παρουσία του άλλου, συνειδητά ή ασυνείδητα. Μπορεί κανείς να νιώσει ότι τον νοιάζονται μόνο όταν αυτό ισχύει για όλους.

Η Zhenzhen Qi είναι καλλιτέχνης, ερευνήτρια και παιδαγωγός. Είναι μέλος του NEW INC, του hub καλλιτεχνών που λειτουργεί υπό το New Museum, φιλοξενούμενη ερευνήτρια τεχνολογίας στο Pioneer Works, λέκτορας και υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Columbia. Από κοινού με τον Yang Wang, συνίδρυσε το ZZYW, μια συλλογικότητα τέχνης και έρευνας που δημιουργεί εφαρμογές λογισμικού, εγκαταστάσεις και κείμενα, ως εργαλεία διερεύνησης του πολιτιστικού, πολιτικού και εκπαιδευτικού αποτυπώματος του κόσμου των υπολογιστών.

Το quarantinediary.ai/ δημιουργήθηκε από τη Zhenzhen Qi.
https://www.onassis.org/el/enter/quarantinediaryai-zhenzhen-qi

Laurel Schwulst
Sunshine
 Piece

Website
Η λιακάδα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό. Το Sunshine Piece είναι ένα ambient website που διερευνά πώς φαίνεται η λιακάδα μέσα στο σκοτάδι – παρουσιάζοντας ένα σύνολο γραπτών οδηγιών να αλλάζει καμιά φορά, ανάλογα με την ώρα.

Η Laurel Schwulst (γενν. 1988, Νόρμαλ, Ιλινόι, ΗΠΑ) είναι καλλιτέχνης, designer και συγγραφέας, με κύρια ενδιαφέροντα την ατμόσφαιρα ενός περιβάλλοντος και το διαδίκτυο. Πέρυσι, κυκλοφόρησε to “Flight Simulator” (Εξομοιωτής Πτήσης), «μια ωδή στη λειτουργία πτήσης», ένα καινοφανές ταξιδιωτικό app για iOS και Android, και γιόρτασε επίσης την έναρξη του artistsspace.org, της ιστοσελίδας του νεοϋορκέζικου οργανισμού Artists Space, που παρουσιάζει το πλούσιο αρχείο του μέσω πολλαπλών εισόδων. Προηγουμένως, ήταν διευθύντρια δημιουργικού στην πλατφόρμα The Creative Independent της Kickstarter και designer στο δημιουργικό γραφείο Linked by Air. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Yale, Princeton, Rutgers και στο California College of the Arts.

Μια δημιουργία της Laurel Schwulst
https://www.onassis.org/el/enter/sunshine-piece-laurel-schwulst

 

Molly Soda
Reward

Διαδραστικό website
Το Reward είναι ένα μη-γραμμικό, διαδραστικό έργο στο Web, το οποίο αντλεί υλικό από spam μέηλ, επιθετικές διαφημίσεις και ψηφιακή αταξία. Η δομή του παιχνιδιού ενθαρρύνει τους χρήστες να εγκαταλείψουν την κύλιση πάνω και κάτω στην οθόνη και να επιλέξουν μια πιο διευρυμένη προσέγγιση, κάνοντας κλικ και ανοίγοντας παράθυρα και διαφορετικές σελίδες, συχνά από εξωτερικές ιστοσελίδες που θα συνεχίζουν να αλλάζουν καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται χρονικά και μπορεί να είναι διαφορετικές για κάθε παίκτη. Η υπόσχεση μιας ανταμοιβής, είτε σιωπηρά (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είτε ρητά εκφρασμένη (spam, διαφημίσεις) μας κρατάει σε εμπλοκή με το παιχνίδι.

Η Molly Soda είναι εικαστική καλλιτέχνης που δουλεύει με βίντεο, εγκαταστάσεις, διαδραστική τέχνη, περφόρμανς και έντυπα μέσα. Η δουλειά της φιλοξενείται συχνά στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας έτσι στο έργο της να εξελίσσεται και να αλληλεπιδρά με τις ίδιες τις πλατφόρμες. Η Σόντα ασχολείται με ερωτήματα που προκύπτουν από την επανεξέταση της εικονικής παρουσίας κάποιου, το πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και τον υποδυόμαστε για φανταστικούς άλλους ονλάιν, καθώς και το πώς η διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του ψηφιακού μας χώρου επηρεάζει τις αναμνήσεις και την αυτοαντίληψή μας.

Μια δημιουργία της Molly Soda
https://www.onassis.org/el/enter/reward-molly-soda

 

ENTER | Αναθέσεις νέων έργων από το Ίδρυμα Ωνάση

Νέα έργα από 22 Ιουνίου 2020

Kristin Lucas, Eat me  | New INC
generative animation WebXR
Ari Melenciano, Electrocology of Sound Travel (Ηλεκτροοικολογία του ηχητικού ταξιδιού| New INC
WebVR, σχεδιασμός ήχου μέσω modular συνθεσάιζερ
Zhenzhen Qi, Quarantinediary.ai | New INC
Λογισμικό παραμετροποιημένο
Laurel Schwulst, Sunshine Piece (Κομμάτι της λιακάδας) | New INC
Website
Molly Soda, Reward (Ανταμοιβή) | New INC
Διαδραστικό website

Διατίθενται ήδη

Ηλίας Αδάμ, ΑΜΛΕΤa desktop performance
Video | Διάρκεια: 34΄11´´
Κατερίνα Ανδρέου, Feat.JULIE
Video | Διάρκεια: 16΄
Μαρία Διακοπαναγιώτου, perspective
Video | Διάρκεια: 17΄46΄΄
Γιώργος ΖώηςTouch me
Video | Διάρκεια: 8΄30΄΄
Σίμος Κακάλας, Tarantino
1ο video | Διάρκεια: 3΄04΄΄
Σίμος ΚακάλαςDestination Acropolis
2o Video | Διάρκεια: 3΄55΄΄
Εύη Καλογηροπούλου, Πλακάκια (Tiles)
Video | 10´28´´
Δημήτρης Καραντζάς, Φυτά εσωτερικού χώρου
Video | Διάρκεια: 4΄03´´
Βασίλης Κεκάτος, Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει
Video | Διάρκεια: 12΄33΄΄
Λένα Κιτσοπούλου, Λάλκα
Video | Διάρκεια: 13´21´´
Ιωάννης Μανταφούνης, Can I take you to the bridge beyond the scene (Να σε πάω στη γέφυρα πέρα από τη σκηνή)
Video | Διάρκεια: 7΄35΄΄
Μαρία Παπαδημητρίου, Alter Ego
Video | Διάρκεια: 2´41´´
Κωστής Σταφυλάκης, Τεό Τριανταφυλλίδης, Αλέξης Φιδετζής,
Σημειώσεις για την ετοιμότητα: Βήμα πρώτο (Notes to ReadinessStep 1)
Παιχνίδι ρόλων, Video σε live-streaming στο YouTube
Στέφανος ΤσιβόπουλοςUntitled (Junkopia Redux)
Video | Διάρκεια: 4΄17΄΄
Ευθύμης Φιλίππου, Βίντεο 2: Μέλη του σώματος, υφάσματα και σπορ
Video | Διάρκεια: 15΄37΄΄
Αντώνης Φωνιαδάκης, st Dominique bd Arago
Video | Διάρκεια: 4΄01΄΄
600 HIGHWAYMEN, Fighting World
Video | Διάρκεια: 10´57´´
Eun-Me Ahn, Body & Seoul
Video | Διάρκεια: 15΄34΄΄
Ziad AntarΤο μικρό καράβι (Ήταν ένα…) (The Little Boat [Il Était un...])
Video | Διάρκεια: 3΄
Maria Antelman, AntiBody
Video | Διάρκεια: 1´12´´
Kimberly Bartosik, The Game
Video | Διάρκεια: 5´19´´
Eric Baudelaire, The Glove
Video | Διάρκεια: 8΄
Madeline Best & Brian Rogers, 4 Fixations | The Chocolate Factory Theater
Video / audio: 9΄35΄΄
Tei Blow, Essay in Idleness (Δοκίμια οκνηρότητας) | The Chocolate Factory Theater
Video | Διάρκεια: 8΄
Annie Dorsen, Training Text, Step 2250
Video | Διάρκεια: 6´16´´
Tim Etchells - Jim Fletcher - Chris Thorpe, We are the King of Ventilators (Είμαστε ο Βασιλιάς των Αναπνευστήρων)
Video | Διάρκεια: 9΄
keyon gaskin, How to Get Away With Westworld (Πώς να τα βγάλεις πέρα με τον Δυτικό Κόσμο) | The Chocolate Factory Theater
Video: 2΄43΄΄
Kathryn Hamilton (Sister Sylvester), Every Hologenome For Themselves
Video | Διάρκεια: 8΄49΄΄
Dynasty Handbag, Untitled Emergency (Άτιτλη κατάσταση ανάγκης) | The Chocolate Factory Theater
Video: 2΄21΄΄
Emily Johnson, inbetween Kwimiak, blue
Video | Διάρκεια: 22΄47΄΄
ITCHY-O, Milk Moon Rite
Video | Διάρκεια: 13΄35΄΄
Kareem Kalokoh, Swim
Video | Διάρκεια: 3΄30΄΄
Ethan Lipton & his Orchestra, Sleep Train
Τραγούδι | Διάρκεια: 6΄30΄΄
Annie-B Parson, 6΄ The Chocolate Factory Theater
Αναπροσαρμοσμένο βίντεο ζωντανής παράστασης | Διάρκεια: 3΄10΄΄
Risa Puno & Avi Dobkin, The Quiet: Part 1
Παιχνίδι
Queensbound 2020 (Nadia Q. Ahmad, Rosebud Ben-Oni, Pichchenda Bao, Nana Brew-Hammond, Jared Harel, Abeer Y. Hoque, Joseph O. Legaspi, Robert Ostrom, KC Trommer)In the here and now | Queens Museum
Video | Διάρκεια: 4´46´´
Radiohole, Happy Hours
Video | Διάρκεια: 10´29´´
RootlessRoot, Σειρά videos
Untitled, Μέρος 1 | Διάρκεια: 2΄56΄΄
Take your Time | Διάρκεια: 2΄46΄΄
Τα πέλματά μας (Our Feet) | Διάρκεια: 1´27´´
Isabella Rossellini & Paul Magid, Darwin, What? (Δαρβίνοςτι;)
Video | Διάρκεια: 8´22´´
Samita Sinha, Into the day | Queens Museum
Video | Διάρκεια: 3´
Frisly Soberanis, Forces of a city #1 | Queens Museum
Video | Διάρκεια: 3´43´´
Akira Takayama, Heterotopia Garden
Οδηγίες για να φτιάξετε έναν κήπο στο σπίτι σας
Alina Tenser & Gabo Camnitzer, A Compass for the House Door | Queens Museum
Video | Διάρκεια: 11´06´´
Daniel Wetzel (Rimini Protokoll), Safety Cards 2.0 (Καρτέλες με οδηγίες ασφαλείας 2.0)
Video | Διάρκεια:12΄37΄΄
Xin Liu, Sleepwalk | Queens Museum
Videogame

Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org/enter  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι