Ο Μάκης Τσίτας υπογράφει το νέο βιβλίο του "Πέντε στάσεις" στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ (Ν. Ψυχικό)

Το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ (Λ. Κηφισίας & Δ. Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό).



Ο Μάκης Τσίτας σας περιμένει από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει το νέο του βιβλίο ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ, έναν συνταρακτικό μονόλογο μιας γυναίκας για τα όνειρα και τις ματαιώσεις που κρύβονται πίσω από κάθε επιλογή, κάθε προσπάθεια και θυσία.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Τασούλα είχε όλους τους δρόμους ανοιχτούς μπροστά της, αλλά τους έκοψε ο Θεόφιλος με τον έρωτά του. Κι όμως, εκείνη βρήκε παράδρομους: σπούδασε, δούλεψε, μεγάλωσε δύο υπέροχα παιδιά. Στην ουσία, μόνη της. Ο Θεόφιλος πάντα απών στα σημαντικά και πάντα απάνθρωπος απέναντι σε όλους. Άραγε να έφταιγε γι’ αυτό το τρομερό μυστικό του;

 

Η Τασούλα πέρασε των παθών της τον τάραχο, μα κρατήθηκε όρθια. Προχώρησε με κουράγιο, πείσμα αλλά και με τη διαρκή έγνοια για το «τι θα πει ο κόσμος». Κι ενώ θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη ζωή, τη στερήθηκε.

 

Ο Μάκης Τσίτας γράφει για μια γυναίκα απ’ την επαρχία, που έζησε για τριάντα χρόνια στη Θεσσαλονίκη κινούμενη με ασφάλεια στη διαδρομή των πέντε στάσεων του λεωφορείου, από το σπίτι στη δουλειά και πάλι πίσω.

Μια ιστορία δοσμένη με συμπόνια και αγάπη, για τις αμέτρητες γυναίκες που έζησαν και ζουν με γνώμονα την ιερή αίσθηση του καθήκοντος, πληρώνοντας συνειδητά το όποιο τίμημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το μαύρο κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά