Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eορταστικό Πρόγραμμα ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ



HOMOGRECO
των Βαγγέλη Αλεξανδρή & Οδυσσέα Ανδρούτσου
Σκηνοθεσία: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Η ιστορία της Ελλάδας σε μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας

Πρεμιέρα 17 Δεκεμβρίου

~
Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο του “HOMO GRECO”, ένα θεατρικό έργο των Βαγγέλη Αλεξανδρή και Οδυσσέα Ανδρούτσου που σκηνοθετεί στο ντεμπούτο του ο ΠυγμαλίωνΔαδακαρίδης. Προσδεθείτε στις θέσεις σας και ετοιμαστείτε να απογειωθείτε σε ένα ξεκαρδιστικό, διαγαλαξιακό ταξίδι, που πραγματεύεται την πορεία του Έλληνα από την αρχή της ύπαρξής του, περνώντας από εποχή σε εποχή, συνδυάζοντας την επιστημονική φαντασία με την πραγματικότητα. Άλλωστε, η ιστορία της Ελλάδας είναι από μόνη της επιστημονική φαντασία.    
Σ' έναν μακρινό γαλαξία, οι εξωγήινοι κάτοικοι του πλανητικού στερεώματος Μη-Στείριος, αποφασίζουν να μετακομίσουν σε έναν άλλο πλανήτη για να γλυτώσουν από την αφόρητη βαρύτητα. Έτσι, φτιάχνουν ένα πρωτοποριακό μοντέλο κατ'εικόνα και ομοίωση τους, για να αναλάβει την δύσκολη αυτή αποστολή. Το μοντέλο Γκρέκο έχοντας δίπλα του, κατόπιν απαίτησης, το μοντέλο Γκρέκα, περνάει από διάφορες δοκιμασίες ιστορικής σημασίας.
Άραγε θα τα καταφέρει;   




ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο:Βαγγέλης Αλεξανδρής – Οδυσσέας Ανδρούτσος
Σκηνοθεσία:Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαγγέλης Αλεξανδρής
Χορογραφίες – Κίνηση: Βρισηίδα Σολωμού
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Σκηνικά: Ηλίας Λόης
Μουσική Επιμέλεια/SoundDisign: E-mov
Trailer:  Γιώργος Γεωργόπουλος
3d Βίντεο Αρχής: Σπύλιος Θεοδωρόπουλος
Αφηγητής Βίντεο: Δημήτρης Πουλικάκος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη
Γραφίστες: Ευανθία Λυμπουρίδη - Σπύρος Ξένος
Οργάνωση Παραγωγής:Έλενα Τερέζα Ντεντάκη
Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγοί:Enosis – Hub
Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Λυμπουρίδης


Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης)
Αναστάσης Κολοβός
Ηλέκτρα Τσακαλία
Χάρης Μπόσινας
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Φανή Γεωργακοπούλου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παραστάσεις: από 17 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι 26 Μαρτίου 2019
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων:Γενική Είσοδος: 15€,Φοιτητικό:12€,Ανέργων: 10€
Ατέλειες ηθοποιών: 5€
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr
Διάρκεια παράστασης:105’ (με διάλειμμα)
Χώρος: Θέατρο Σταθμός
Διεύθυνση:Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ.:210 52 30 267

 Ζαχαρίας Καρούνης«ΕΙΜΑΙ»


 2ος ΧΡΟΝΟΣ επιτυχίας
Μία πρωτοποριακή μουσικό – θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα
στο Θέατρο Σταθμός
Τετάρτες του Δεκεμβρίου, ώρα 18.30
Έναρξη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Το «ΕΙΜΑΙ» του Ζαχαρία Καρούνη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα, μετά τις  sold out παραστάσειςτην άνοιξη και την ενθουσιώδη υποδοχή από ΜΜΕ και θεατές, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός από Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και για όλες τις Τετάρτες του Δεκεμβρίου στις 18.30.
Ο Ζαχαρίας Καρούνης μετά  ην μεγάλη θεατρική επιτυχία που γνώρισε η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στην οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, τώρα μας προτείνει την μουσική παράσταση «ΕΙΜΑΙ».
Το «ΕΙΜΑΙ» είναι το ριζικό του καθένα από εμάς ξεχωριστά , είναι όσα ζήσαμε και ίσως μας λείπουν, είναι αυτά που μας διηγήθηκε η γιαγιά μας και τα ξεχάσαμε.
Ο ουρανός, η θάλασσα, το βουνό, η γη, τα πουλιά, το μανιάτικο μοιρολόι, τα παραμύθια, η μάνα, το τραγούδι, τα πανηγύρια, οι ψαλμοί, το παιχνίδι και μετέπειτα η πόλη, η μοναξιά, οι συνεργασίες, οι σχέσεις που χάνονται, η αγάπη, όλα αυτά που είμαστε που φέρουμε σαν εμπειρίες, αυτά τα στοιχεία συνιστούν το «ΕΙΜΑΙ», αυτά τα στοιχεία συνόδευσαν και το Ζαχαρία Καρούνη στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Χρήστος Δήμας με την ιδιαίτερη σκηνοθετική και κινηματογραφική του ματιά, πότε εξαϋλώνει τις μορφές και πότε τις φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερμηνευτή να του ψιθυρίσουν τα αρχέγονα μυστικά τους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου , μνήμης και πραγματικότητας.

Στο «ΕΙΜΑΙ» θα παρακολουθήσουμε το Ζαχαρία Καρούνη να μας αφηγείται και να μας τραγουδάει με τον μοναδικό του τρόπο τραγούδια της παράδοσης έτσι όπως του τα δίδαξε η δασκάλα του Δόμνα Σαμίου, τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Σταύρου Ξαρχάκου με τον οποίο έχει στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, αλλά και τραγούδια από τα βαλκάνια και από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά σε μουσική δική του με τίτλο «Αποστολή».
Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο στο τελετουργικό του «ΕΙΜΑΙ» και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων και των τραγουδιών .
Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής μουσικής παράστασης για το κοινό κάθε ηλικίας που θα καταφέρει να αφυπνιστεί, να ενώσει την απόλαυση με την μουσική, την σκέψη με τις εμπειρίες και να δει κομμάτια από την ζωή, την καθημερινότητά του, τα όνειρά του και δρόμους που θέλει να ακολουθήσει..
Η Παράσταση "ΕΙΜΑΙ" πήρε τον τίτλο της από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Μ. Καρούνη που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

Έγραψαν για την παράσταση ΕΙΜΑΙ:

Νικος Βατόπουλος (Καθημερινή)
«Ο Ζαχαρίας Καρούνης, με το θείο δώρο της φωνής του, καθαρή, βαθιά, ρωμαλέα, γεμάτη χρώμα, σταθερότητα, ένα γεωφυσικό τοπίο από μόνη της, με κοιλάδες και οροπέδια, παίρνει μια χούφτα χώμα και φτιάχνει ένα σπίτι μιας προσωπικής-κοινής αφήγησης.Το «Εμείς» είναι κατ’ επίφαση μουσική αυτοβιογραφία, γιατί με ένα τρόπο γίνεται μια παράλληλη βιογράφηση μιας κοινής πατρίδας αισθημάτων μέσα από το όχημα των μουσικών παραδόσεων, των δημοτικών τραγουδιών, των εκκλησιαστικών ψαλμών και του αστικού πενταγράμμου, από τη μικρή κοινότητα στη μεγάλη πόλη, από την άχρονη προνεωτερικότητα στον μεταβιομηχανικό χρόνο. Η πλήρης θεατρική πράξη αποκτά μυστήριο, βαθαίνει σε βυθό ρευστό, χάρη στη σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα και στα σκηνικά-κοστούμια του ΑγγελουΜέντη. Οι μουσικοί επί σκηνής προεκτείνουν την εμπειρία και αιμοδοτούν διαρκώς το «Είμαι». Αναμένουμε να το δούμε πάλι.»
Αντώνης Μποσκοϊτης (Άσματα και ΜιάσματαBlog)
«Τέλος, αυτό που κατάφερε ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι το εξής: Φεύγοντας από την παράσταση, αισθάνεσαι πως ίσως να μην γνώρισες τόσο καλά τον ίδιο, όσο τον εαυτό σου και κανέναν άλλο! Συνθήκη σπανιότατη βάσει της ταύτισης κοινού και καλλιτέχνη. Έτσι, η παράσταση ξεπερνά τον σκόπελο μιας αυτοβιογραφίας και γίνεται μάθημα αυτογνωσίας στα όρια μιας άτυπης ψυχανάλυσης, ένα grouptherapy στην ουσία, όλο μνήμες, εσωτερικές εντάσεις και, φυσικά, πολύ τραγούδι! 
Δηλώνω ειλικρινώς εντυπωσιασμένος και χαρακτηρίζω το ''Είμαι'' σαν μία από τις πιο επιτυχημένες - από καλλιτεχνικής άποψης - μουσικοθεατρικές παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια!»
Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος (musiccorner.gr)
«Το «Είμαι» είναι μια αληθινή, «γυμνή» και αφτιασίδωτη αποτύπωση της ζωής ενός ανθρώπου με ευχάριστες αναμνήσεις, αισιοδοξία, όρεξη για ζωή και δημιουργία αλλά και ανησυχίες, άγχη και προβληματισμούς που όλα μαζί συνθέτουν ένα κάδρο αντιθέσεων και δημιουργούν ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.Ο Καρούνης τολμηρά και άφοβα επιλέγει ένα είδος προσωπικής έκθεσης, που σε συνδυασμό με το μεγάλο και απαιτητικό μουσικό μέρος της παράστασης, παρουσιάζεται αρκετά δύσκολο, φαίνεται να απαιτεί ιδιαίτερη προσήλωση και σίγουρα μια καλοδουλεμένη σωματική και φωνητική τοποθέτηση, ώστε να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά σπουδαίο ρόλο σε αυτό έπαιξε η σκηνοθετική καθοδήγηση του Χρήστου Δήμα.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τραγούδι - καλλιτεχνική επιμέλεια : Ζαχαρίας Καρούνης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σκηνικά - Κοστούμια :Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
3Dcomposition : Κωνσταντίνος Γαρίνης
Κείμενα: Ζαχαρίας Καρούνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Σπανός
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Οργάνωση -Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Μουσικοί:
Πιάνο: Νίκος Βελώνιας
Γκάιντα - Κλαρίνο - Καβάλ : Δημήτρης Μπρέντας
Κόντρα Μπάσσο : Θοδωρής Κουέλης
Κρουστά : Κωνσταντίνος Καλατζής

Video ΕΙΜΑΙ:https://www.youtube.com/watch?v=IHcxSiu6q1s
Official Facebook PageΖαχαρίαςΚαρούνης:https://www.facebook.com/zaharias.karounisa/


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30
Παραστάσεις:  5-12-19-26 Δεκεμβρίου 2018
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 18:30
Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 40 λεπτά
Εισιτήριο: Κανονικό:Α ΖΩΝΗ 15 Ευρώ, Κανονικό: Β ΖΩΝΗ 12 Ευρώ
10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και ανέργων ), 10€  Ομαδικά άνω των 25 ατόμων, Ατέλειες{ 5 Ευρώ

Χώρος: Θέατρο Σταθμός
Διεύθυνση:Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ.:210 52 30 267


Για να επικοινωνήσετε με το Θέατρο Σταθμός: info@sthatmostheatro.gr/
Η ιστοσελίδα μας: http://stathmostheatro.gr/
Η σελίδα μας στο facebook:https://www.facebook.com/stathmostheatro/
Ακολουθήστε μας στο Instagram:https://www.instagram.com/theatro_stathmos/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα